Saturday, August 22, 2009

kegembiraan berganda-ganda..YipPie!!

Keriangan menyambut ramadhan sgt terasa.Tetiba pulak semalam,firasat aku mengatakan brg2 yg dipos oleh keluarga Specky Bee di Malaysia dah sampai.hehe!aku agak2 je.sbb kt Sri Lanka ni xley trace pakai internet.Jadi,pagi tadi,aku bersama honeybee menaiki tuk2 utk menerjah Galle Post Office.hehe!

Inilah pejabat pos Galle,Sri Lanka..



sebaik saja sampai,aku pun tnye lah pakcik kt situ.dia check sana,check sini..cuak aku.isk,xde ke??pastu,dia angkat buku kt atas meja dia.ade kertas!fuh!fuh! aku saspek,kertas itu adalah kepunyaan aku!

"Ma'am,u came at the right time!"
YEEAAH!!!tu yang aku nk dengar tuuu!! Dah bunga2 hati aku ni.lepas sign segala surat tu bagai,barang pun dibawa ke depan aku.

Pakcik bukak bungkusan




Tgh bukak bungkusan lagi.sila perhatikan pakcik yg duduk pakai baju putih tu.lepas ni aku nk kutuk dia..hehe!



Hati aku yg berbunga2 ni,tiba2 layu,bunga2 tu bertukar jadik kaler itam,gugur satu per satu.
Pakcik baju putih tu kata,barang aku kena tahan.Sebab xley bawak makanan masuk.Pale hotak betul!!Padahal sebelum ni boley aje.baru je 2-3hari lepas member kitorg pun ambik brg dia kt situ.Hinsss!! Sabar anis,sabar.puasa neh.Oleh kerana perkara2 camni aku dah biasa alami,contohnya ditahan pak guard uitm sbb pakai baju singkat dan ditahan polis sbb drive lelaju jadi ini adalah small matters.tiba2 aku bertukar jadik wanita paling ayu..sopan santun dan lemah lembut.aku senyum.....manis......... semanis manisnya..........smpai pakcik yg tgk senyum aku tu akan kene kencing manis pas ni.aku pon mintak ampun,janji xbuat lagi,bla..bla..bla! hasil dari pra-godaan aku tu,pakcik tu akhirnya mengalah.heh!baru ko tau!tu baru pra-godaan.belum goda bebetul agi.hahaha!

akhirnya barang pun berjaya dibawak sampai ke rumah...hihi!


**ikan masin
**telur masin
**gelama masam
** petai
**keropok ikan
**keropok sayur
**kerepek ubi
**belacan
**asam keping
**ikan pekasam
**produk2 kechantekkan aku
**ape lagi eh?byk tul barang2nya..heppiiii!!!

Syukur..syukur..serius aku desperate sgt dgn barang2 ni sbb xtau nk masak ape berbuka karang.Time kasih kepada keluarga mertuaku,kakak ipar,adik2 ipar yg susah2 membelikan barang2 ,bungkus and hantar sume.time kasih byk2.. :)

8 comments:

Qistina said...

syioooknye dpt barang2 mknan dr msia :))
tapi anis dah nak balik dah..lagi seronok leh gi pasar ramadhan bagai..
siankan kat kitaorg yg x dpt balik nie :(

aNiS tHe BumbleBee said...

hehe..syukur..alah,aby..ni last kan aby beraya kt sini.pastu nk tinggalkan negara ni selama2nya.tah2 nnti raya,main snow2 pulak.wuuiiihh,lagi beshhh!!

Watie Aziz said...

wah ...seronoknya dapat makan mender2 kat malaysia di negara org yerk! mesti sedih kan dan sayu ... hu hu..

salam ramadhan yang ...maaf salah silap yerk...:)

aNiS tHe BumbleBee said...

hehe..sangaatt besttt! sedih taw watie.tp xpe..nnti 16/9 insyallah nk balik msia.sempat lagi berpuasa kt malaysia.hohoho!

salam ramadhan juga..anis pun minta maaf setiap apa kesalahan anis ye..

vivavogue said...

hamboii...manyaknyer menda masam masin...

aNiS tHe BumbleBee said...

vivavogue~hehe..fuad kata saje je kasi tumpul skit otak dia.susah kang kalo bijak2 sgt.buweeekk!ceh,perasan!!!!

Anonymous said...

beshnye laaa yg d kirim2 tuh ;0)pacik tuh saje je nk sruh anis bdiri lelame kat ctu kot hikhik~

xsesabo rsenye nih 17more dys to go yeayyy!~ kihkih
(mama alesha)

aNiS tHe BumbleBee said...

hahaha..pakcik tu sesaja bajet macho.saje nk kasi org merayu2 kt dia.ceh!

eh,17hari lagi eh?liza balik bape hb?pesal countdown anis 22 hari lagi?bukan kita diff 3hari ke..ooo,ke da tukar tiket..wah!!lagi awal ye.kikiki!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...