Saturday, August 29, 2009

DWI CONTEST~ FROM SRI LANKA WITH LOVE..

Jeng! Jeng! Jeng!

Oleh kerana aku xbape hepi mggu ni..jadi ade baiknya aku hepikan org lain.Moga2 tuhan menghepikan diri aku tahap maxima utk hari2 berikutnya.muahaha! Erm..kalau korang perasan,kt countdown aku belah kanan tu,countdown utk aku balik beraya ke Malaysia.Yeaah! Selalunya,kalau balik malaysia,kami mmg akan bawa balik souvineer utk family dan member2 di Malaysia.Tp,balik sekali ni,aku dah ada blog.Jadi sangat teringin nak bg souvineer utk rakan2 blogger pulak.Bukan senang nk dpt souvineer dari Sri Lanka ni taww.bape kerat je rakyat Malaysia kt sini..hehe!Okey,kita teruskan ke info pertandingan.Cewah!

Syarat umum:

1)Contest terbuka kepada semua yg ada blog.
2)Add blog anisthebumble bee dlm bloglist anda.
3)Ikut suke hati,nk jadi follower ke idak.tp kalo jadik,peluang utk menang makin cerah.kekeke!
4)Nyatakan tajuk contest yg nk disertai.Kalau nk join 2-2 contest,sila buat 2 entry.Idak poning pale makcik nnti.
5)Linkkan blog anisthebumblebee ni dlm entry anda.
6)Nyatakan nama dan blog anda.
7)Then,antar penyertaan anda dlm ruangan komen entry ini.Sonang nk menjejak nnti.

Pertandingan terbahagi kepada
2 kategori:
1) CONTEST AKSI KELAKAR
2) CONTEST IBU RATU HATIKU

Haaa!Anda boleh memilih nak masuk mana2 pertandingan ni,atau kalau rasa tamak sgt,boleh masuk 2-2 contest.No hal.

CONTEST AKSI KELAKAR
1)Upload gambar anda yg anda rasa paling kelakar.Gambar yg mampu membuatkan pembaca ketawa guling2 mmg berpeluang sgt cerah utk menang.
2)Boleh tambah dialog pada gambar utk mendapatkan efek yg lebih dramatik dan menggeletek paru2.
3)Ceritakan kisah mengenai gambar itu.xkira samaada rekaan atau kejadian benar.hehe.
Sonang yo kan?

Contoh gambar:

xkisahler nk letak gambo sape pun.janji gambar ORANG/MANUSIA/HOMO SAPIENS.jgn google amek gambar org lain pulak.kang kene lempang dgn selipar jamban pulak korang nnti.

2)CONTEST IBU RATU HATIKU
1)Upload gambar anda bersama ibu anda.xkisahla ibu kandung ke,ibu susuan ke,ibu angkat ke,jangan ko hantam amek gambar ibu jari kaki,ibu kunyit.ibu ayam sudah.pastikan 'ibu' itu adalah manusia.
2)Ceritakan kenangan paling indah anda bersama ibu anda yg membuatkan org yg membacanya tersentuh hati,meraung2 dan rasa dan dan tu nk balik kg.hehe!
3)haa,itu aje..

Contoh gambar:
Mudah kan??
Tarikh tutup penyertaan adalah pada :
10 September 2009.
Keputusan akan diumumkan pada : 12 September 2009
Jangan tertukar tarikh pulak ye.Cun la kan.aku balik malaysia 16/9/2009.Smpai je kt tanah air(insyallah moga selamat perjalanan pulang kami),besok lusa tu boley ler aku ngepos hadiah2 pada para pemenang.Cewah!

Ooo..hadiah...hum..aku belum shopping lagi hadiah.Agak2 ape ye?hehe!xpe2.hadiah nnti dulu.Kasi surprise sikit.Setiap kategori ada 2 pemenang.Nk merasa hadiah dari Sri Lanka,cecepat hantarkan penyertaan anda ye.Hah! tu melangut ape lagi?Cepatla buat entry.kekeeke!

okey..selamat bercontest - contest!

UPDATE CONTEST
Hadiah Contest:

Actually,hadiah contest belum beli agi.ingat ujung mggu ni nk terjah Colombo lagi.hehe!Tp bayangan2 adiahnya boleh la dilihat seperti gmbar kt atas.Gambar2 ni diambek di ODEL sebuah pusat membeli belah terkemuka di Colombo.cewah!Wajiblah teh mesti ada sbb Sri Lanka pengeluar teh world class,occay?Maybe hadiahnya akan ditambah seperti tshirt or else.Yg fridge magnet bergambar 3D tuk2 tu wajiblah digrab.Sgt cute,dan mati2 xkan dpt kt malaysia.hehe!Semua hadiah2 ni bernilai ribuan rupee dan berpuluh2 dollar.

Oh,ye.Ramai jugak yg berkomen,bershoutmix dan berym dgn aku.ckp xde gmbar kelaka.alaa,gambar tu xsemestinya kelaka.taruk je dialog kelaka pun dah dikira sbgai gambar kelaka.Ikut kreativiti memasing.ai xkisah.Janji anda rasa gambar yg dihasilkan itu kelaka.okey.

Cepat hantarkan penyertaan sekarang!

HAPDET!HAPDET! ~5/9/09
PESERTA CONTEST AKSI KELAKA

AINI AYU


ErinZ


Siti SifiR


Yaaa..itu dia para pesertanya.bg yg belom hantar penyertaan.cecepat ler anto.10hb ni nk tutup dah.Am gonna fly bebeh!


PESERTA CONTEST IBU RATU HATIKU




TiQaH


Jue

HAPDET CONTEST!! 8/9/2009
lalala~hadiah2 sudah dibeli.tp malangnye,fridge magnet yg de gambar tuk2 tu dah abes..uwaa!!tp xpe...hadiah sudah ditambah lagi.tshirt kanak2 yg cun!

Lagi 2 hari nk tutup dah contest.juri2 yg dilantik,sila godek2 cecepat gambar2 penyertaan ye.Contest ibu ratu hati ade 2 org je peserta stakat ni.Kalau xde tambahan,2-2 peserta ni lah pemenangnya.muahahaha!
okey,itu aje dulu hapdet utk contest ni.kul 12tgh malam 10/9/2009,contest ni dgn rasminya ditutup ye.12/9/09 pemenang akan diumumkan.yeaaa!

UpDate~ 10/9/2009
Ting! Ting! Dengan rasminya,contest telah ditutup!!Terima kasih kepada yg menyertai.Tunggu 12/9/09 untuk pengumuman pemenangnya okey...Juri2 yg dilantik di Malaysia tu..sila jalankan tugas anda yerp...by besok,aku nk tau resultnye.Cargas sket!

19 comments:

hasni.hasnan said...

mmg menarek!!!huhuhu

aNiS tHe BumbleBee said...

hehe.ko xpayah.ko slalu dpt adiah dari sri lanka.lalala~

lupekanje said...

alahaiii...cam tak leh masuk tajuk je..
tak de gamba yg kelaka...klu ada pun, smua dh masuk entry blog lelepas..aci tak klu ulang tayang jer...hehe..

tajuk nomor 2...iskk...manade la gambo ngan omak nih...err...

aNiS tHe BumbleBee said...

lupekanje~ala..kdg2 gmbar biasa,tp taruk dialog,tmbah rempah ratus skit,mmg kasi pecah perut taww..

keke..ala..xpe..pinjam emak jiran sebelah umah pon boley..kekeke!

eRiNsZ said...

nak join...esok ku pos entry nyer.. sbab ESOK CUTI......

~tunggguuuuuu....

aNiS tHe BumbleBee said...

erinsz~ orait bebeh!

Eryati said...

sy xde gambar kelakar la...huhuh

Eryati said...

gambar dgn ibu la

aNiS tHe BumbleBee said...

eryati~tape..mana2 pun boleh.nnti kasi eryati kasi link entry kt ruang komen ni ye.sonang nk terjah.

ainiayu said...

anis...akak dh wat entry gambo kelakar...(kelakar ke?????)saje nk memeriahkan majlis ye....

mummyseri said...

sy nk join yek..huhu mmg kaki kontes ni..

aNiS tHe BumbleBee said...

ainiayu~thanks akak..kem salam kt bakal menantu anis tu ye.nak ngorat uyin ye..wekekeke!
p/s:anak akak iras akak kan?sok besar jadik jejaka tampan tu.

aNiS tHe BumbleBee said...

mummyseri~worait.chayo'2.nk masuk 2-2 pon xpe.mana taw menang 2-2 contest.wuhuhu!

eRiNsZ said...

daku mau menang adiah dari Sri Langka itew:

hehehe jom pi umah pink erin:
http://ehemsz.blogspot.com/2009/09/contest-aksi-kelakar.html

salam knai

Sitisifir10 said...

Hokeh Anis, ni akak punya entry untuk contest aksi kelakar...

http://sitisifir10.blogspot.com/2009/08/contest-aksi-kelakar.html

Semoga Anis OK2 sokmo...

ziha said...

http://zihasworld.blogspot.com/2009/09/contest-ibu-ratu-hatiku.html

http://zihasworld.blogspot.com/2009/09/contest-aksi-kelakar.html

Kak, ni entri saya untuk 22 contest tu..saye bernama ziha..

http://zihasworld.blogspot.com..

harap2 qualified dan boleh menang..hehe

Atiqah said...

Assalamualaikum kak...
sy atiqah...slm kenal...

nk join jgk contest akak ni..dan sy msuk yg no 2 contest ibu ratu hatiku..
kalo smpt sy join yg no 1...kena godek2 gmbr ni..hehe

1) dh link blog akak
2) dh jd follower
3) entry

http://atiqah-naa.blogspot.com/2009/09/contest-ibu-ratu-hatiku.html

moto perjuangan contest tiqah..haha..
"bukan kemenangan yg dicari, tapi teman dan kenalan serta pelbagai pengalaman hidup utk dijadikan panduan di masa hadapan"

Ieda the Rainbow Princess said...

Anis..Ieda mmg teringin nk masuk contest nie..tp syg nya Ieda x ade gmbr yg lawa2 ngan Ibu sbb Ibu Ieda tu sngt pemalu bila diajak bergambar..Kalo buleh lari,lari die xnk bergambar..Hehe..Anis,gmbr kelakar lg la xder..InsyaALLAH..lain ms klu ade lg contest yg Anis organize InsyaALLAH..Ieda join..Sori sngt Anis.. :(

Qaira said...

http://qairatsamaratulqolbi.blogspot.com hehe saja nak meriahkan contest.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...