Wednesday, October 31, 2012

Mengandung adalah satu keajaiban...

Mood nk buat segala chores adalah ke laut hari ni. Tiap2 malam xdapat tido lena, tak selesa semua cukup. Baby dah 7bulan. Dah start sakit2 sebijik rasa mcm preggy si Najlaa dulu. Nampak gaya mcm akan keluar awal jugak mcm kakak2nya.Benda yang sama aku suka buat tiap2 kali preggy adalah mengunyah ais.Padahal kalo xpreggy,xlalu aku nak berais2 nih. Tapi adala jugak aku perasan kelaianan bagi tiap2 kandungan. Time Uyin,aku batuk sampai 9bulan. Time Najlaa, aku bengang telinga, yang ni...siap pakej kuar cacing.Kahkah!

Tapi kali ni duduk Malaysia...haruslah mengada2 lebih. Craving for cakar ayam.Sangat2! Dah lama sebenarnya. Time balik raya puasa aritu ada beli cakar ayam, tapi tah,kt mana2 campak entah. Balik johor ni baru teringat balik. Kt kedai depan umah aku tu ada jual kerepek2,tapi cakar ayam dia kata xde, next week lah dia cuba adakan. Akan tetapi...mak mertua aku dah suruh poskan dari Kedah...Om Nom Nom Nom Nom! Maka,mengunyahlah aku sambil tersengih.



Terima kasih sangat my MIL & SIL!

Semalam,time lepak2 depan TV,cam biasa,anak2 aku akan berkerumunlah kt perut aku.Cakap2 dengan baby. Hye adik baby! How are you today?Bla..bla..bla.. Aku mengadu kt Speckybee aku dah start sakit2 mcm preggy nk Najlaa aritu.Rasa mcm yg ni pun akan kuar awal jugak. Pestu Speckybee pegang2 perut, nak rasa baby tendang. Aku cakaplah, preggy ni magic kan? Walopon dah 2kali bersalin pun, aku still amaze dgn pregnancy process ni. Bila rasa baby tu gerak2..baby tu tendang2,berguling2 dlm tu.Kihkih!

Speckybee cakap...ya lah..mmglah magic..kuasa Allah...meh kita imejin...bayangkan seorang budak, duduk kt dalam perut...

Sambil tu dia angkat si Najlaa masuk dlm baju dia..

 Ok, gambaran xberapa jelas...kita perjelaskan lagi...

Nah!


Ok,siap nampak muka baby lagi. Jelas terseksa baby tu duduk kt perut lelaki.Kah!kah!

Mejik kan? Sorang manusia tinggal dalam perut kita selama 9bulan. Pestu kuar, pestu pandai makan,minum susu, pestu jadi gemuk mcm tu, pestu skang dah pandai buli semua org dalam rumah ni. Haih! mejik sungguh!

Subhanallah!

9 comments:

cik_ah82 said...

yup!tetiba rasa cam nak pregnen la jugak. tapi aku ni laki bini keja asyik tggai anak ja. bila tggai kat mak aku dia pun pesan la, tggu si adam ni besaq skit baru tambah lg sorg, sian budak asyik kena tinggai..tp xleh lupa moment pregnancy la..hukhukhuk

- G C - said...

kesian bambam boh dalam baju camtu.. hahahaha...

Mario said...

mmg magik...

cc said...

terbalik pulak dgn aku psl tabiat kunyah ais tu. before pregnant, mmg hobi! pantang jumpa ais, mmg kriuk2 aku kerjakan sampai kena marah dgn laki. start pregnant, hilang terus tabiat tu.

lagi yg pelik, aku yg pregnant laki aku yg mengidam makan macam2 lol!

Daddy Ziyyad said...

hahahahah...kena buli masuk dlm baju ayah!

Eh, dulu dulu awak preterm delivery ya? Hope kali ni tak preterm..

Suhana Shahril said...

oh..no..no...anisss...ko jgn menghasut chek utk pregnant semula...hahahaha..

Nafira usof said...

kan~ memang magik~ nasib baik lah bb br kuar tuh kecik jer.. cuba kalo besar bambam.. oohh.. ngeri~

ezzati said...

mmg magik...n best..

p/s: sian najla memang nampak terseksa kottt..haha

Chik Att said...

Mesti meraung gilerr budak kecik tu ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...