Monday, November 14, 2011

Separuh Nyawaku telah terbang...

Sobs...sobs....

Mood sekarang adalah sedih..ya amat2..Dia dah fly pegi sana balik..Bermulalah hidup aku sebagai ibu tunggal sementara.

Nak kena belajar drive balik. Sumpah aku rasa gelabah. Dulu2 drive kenari, manual. Pestu 5tahun tak drive dah sebab balik Malaysia skali skala je. Ni, tiba2 balik, nk drive terus. Keta pulak besar, auto. Cacatos la jugak aku dalam tu. Dengan kaki kiri sibuk nk cari clutch. Dengan bagi signal belah kanan, tetiba wiper yang terkibar-kibar kt cermin keta. Demmmm betullll!!!! Budak2 ni, aku ikat kt carseat masing-masing. Takut jugak apa-apa jadi. Nama je aku duduk kedah bertahun-tahun. Haram tak tau jalan langsung. Ni nak pegi sit exam kt Jitra pulak dah. Speckybee tunjuk jalan. Menangis2 aku dalam kereta. Tak leh terima hakikat yg dia xley temankan aku pegi exam nanti. Selama ni, semua exam dari zaman ktorg skolah , dia sentiasa je ada teman aku. Ini dia xde..Huwaaaaaaa!!! Tiap2 malam aku doa, semoga dalam masa 3hari ni, dia tiba-tiba dapat kuasa telipot. Kelip mata ada kt malaysia, kelip mata, balik SL balik.Tapi..na mungkinnn.... 

Come on, Anis!! Please come back!!! Sekarang tengah mencari kekuatan diri aku balik. Kekuatan nk drive.Dulu2 aku single, drive dlm KL, shah alam xde hal. Tapi skang ni nk usung anak-anak.Risau jugak aku.  Dengan jalan kt kedah yg tak familiar. Harapkan GPS je lah..Ya Allah...kuatkan laa semangat aku. Menangis, dah menangis dah. Nak gelak tak mampu dah. Sayang...please laa cepat balik!!! Huwaaa!!!

Buat masa ni, aku ada kt Kulim. Bila rasa2 macam dah terer drive nanti, aku drive lah bawak anak2 aku balik umah mertua kejap, balik Baling kejap. Skang ni tengah tumpu untuk exam 17hb ni je dulu. Lepas ni baru fikir benda lain2 tu. Korang doa2kan aku, key...

 Ya, Allah..semoga tuhan kuatkan semangat aku. Semangat anak-anak aku.. Ini baru dugaan kecik untuk kami sekeluarga. Berpisah sementara. Kalau selama-lamanya nanti, tak sanggup aku nak bayangkan. Tapi itu perkara yang pasti. Ini cuma latihan untuk kemudian hari. Kena ingatkan diri sendiri, semua ini pinjaman Allah semata-semata.Kena bersedia setiap masa sebab kita tak tau bila Allah akan minta balik.

Dia tinggalkan tee MU dgn kain pelikat.Kot2 nanti anak2 demam ingatkan dia. Tapi, sebelum fly, dia yang demam. Skang ni, aku plak yang nk demam....Huwaaaa!!! 

p/s:aku dah email ketiga2 pemenang.lepas exam nanti aku pos.insyallah..sabar ye.. :D

10 comments:

Kancilbiru said...

sabaq banyak2 weh...insya Allah setiap kesusahan pasti ada ganjarannya...:)

|| NaFiRaa || said...

aduhai... besar pengornan tuh.. bukan senang nak duk jauh ngan suami kan~ slalu dia ade jek depan mata.. ngan dia lah bergaduh..ngan dia lah bermanja.. huhuhu.. sabar banyak2 k.. nasib gak ade baju ngan kain pelikat tuh.. buat pengubat rindu..muheehhe..

ape2 pon.. good luck untuk exam tuh.. moga semua urusan anis akan dipermudahkan.. tabahkan hati untuk drive kete k! caiyok2!!

mrs.spicy said...

olololo..meh aku teman meh..tapi mai kl dulu=P

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Alahai Nis...

Aku baca pun ikut sedey. All the best untuk ko. Ketepikan dulu kesedihan ko tu tau...Aku tau... ko kuat..


Kalau senang2 kita jumpa lagi.
Bulan doblas ni ko kat ne ? Boleh bersms guna line Mesia ko kan ?

Linda Faizul said...

sabaq byk2 anis... wat exam elok2, smoga bebrbaloi dgn pengorbanan yg kita wat k

MumMe said...

hehehe...senasib la kita kesunyian kejap...mumme xm 30hb...level kemasukan je baru...doakan mumme jugek ek Anis...

Mrs Sufatiha Infinity said...

ala sedeynya...dapat bygkan ape perasaan anis...sy dulu pun seminggu x lalu makan sbb husband fly blk england 4 bulan...sedey teramat..

cik_ah82 said...

kuatkan semangat weh..insyaAllah lama2 nnti ang akan besa.aku la ni pun mmg sorang2 jaga anak...kdg2 dlm keta mmg mcm sarjan dh, si kecik teriak aku wat dek je la sat..tp benda cam ni wat aku rasa berdikari sgt..n betul, kita akan melalui perpisahan yang pasti nnti..gud luck tuk ang weh!chaiyoookk

komen bwh td aku terguna id laki aku la plak si amri tu..huhu

- GC - said...

pemenang hadiah pa pulak ni? taktau pongggg...


tak payah dok buat sedih la, tu anak dara 2 orang tu ada dok teman..

rilek k..

Chik Att said...

SABAQ BANYAK2 .... PENGORBANAN TU. tAPI JAUH2 RINDU-RINDUAN .....RASA INDAH JEEE...TUNGGU WAKTU NAK JUMPA... MCM BERCINTA SEMULA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...