Tuesday, November 15, 2011

Diari untuk abah #1

15 Nov 2011...

Mulai hari ni, ibu akan cuba tulis diari ni khas untuk abah. Sampai la hari abah balik Malaysia balik. Supaya abah tak rasa sunyi bila baca kisah kami.

Hari ini paling best. Uyin dance lagu Lambada. Adik Najlaa tengok sampai gelak mengekek-ngekek. First time tengok adik punya gelak mcm tu. :P

 Pengubat rindu abah...

Petang tadi ibu drive bawak anak-anak pegi Tesco. Tapi Mak Tok dgn Uwan pun ikut jugak. Ibu nak pegi kedai baby, cari puting brand MAM. Adik still refuse puting2 yang ada. Bijak anak kita tu. Besok2 nak jadi doktor pakar kot. keh3x!

Ibu cari kedai nama Baby Land.Tengok dgn internet kt Taman Cenderawasih. Pasang GPS, tah mana2 tah. Baghal punya GPS! Naik dengan Mak Tok tau2 saja la. Schumacher  pon kena tarbiyah. Uwan kata, Mak Tok kau tu dulu2 nak keje JPJ, tapi tak dapat. Kah3x!! Pestu Najlaa melalak. Uwan pun tolong drive kan, pegi je Tesco terus.

Ibu beli stationery untuk exam lusa. Segala pensel 2B,pen tu lah. Lepas tu, Uyin pulak merajuk2 sebab nak pegi main kt playland tu,ibu xbagi. Dah waktu maghrib dah pun. Ibu janji dengan Uyin, lepas exam nanti, ibu bawak dia pegi main kt situ.


Abah, ibu dah makin konfiden nak drive. Insyallah..Abah doakan ibu key..Lusa ibu exam. Harap-harap ibu boleh lulus. Jangan lupa doakan key?Ibu janji akan study rajin2. Dapat ke tak dapat, terserahlah. Ibu akan cuba sehabis baik.

Abah jangan risaukan kami. Ibu janji akan jaga anak-anak kita dengan baik. Ibu doakan abah dapat cepat2 balik sini. Kami semua rindukan abah!

21 comments:

Lady RaRa said...

ala alaaa....sedih plak aku baca kalau diary diary tuju kat laki ni

eh uyin comey bangat dalam gambaq. puting kepek tu bambam rejek ka wey. pandai sungguh nak puting hat ori gak no?

che mid said...

Setiap satu ayat tu, nampak jelas sangat lah ibu rindu abah sangat-sangat...

- GC - said...

najlaa bam bam dah 4 bulan kan.. kak uyin sengih sokmo.. mesti abah rindu kat anak2 abah, rindu jugak kat ibu..


good luck kak!!!

Linda Faizul said...

Jgn serabut2, nnt x leh nak fokus dlm exam, cm ner nak score??? gud luck dr kitorg skluarga....

miss said...

anis..ayat skema la plak rindu kat pak at noh...ala2 siannya...sabaq la noh...ibunya pon sama rindu kat abahnya...:P

aku doa semoga hg luluih exam wei!!

cik_ah82 said...

najlaa tembs la!hehe..ang dpt x puting tu?aku rs ok kot,so far aku mmg puas ati ar ngan mam ni..gud luck weh!;)

Chik Att said...

agak2 puting tu kat kedai 1m ada kaa.... keh keh keh ..

Ada org kat Ceylon tu meraung baaccaaa nii ..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Fokus.. Nis..Fokus..
eraser, ruler, sharpener ada tak? hehehe..


Paling rindu adalah si Ibu.. kan ?

aNiS tHe BumbleBee said...

Rara~puting kepek tu better la dari puting2 sblm ni.sbb dia xmelalak.cuma dia xmau hisap ja.pening pala haku.

aNiS tHe BumbleBee said...

che mid~hihihi...memang...rindu gila bila dah jauh2 cemni..

aNiS tHe BumbleBee said...

kak linda~hihi..maceh kak linda... :D

aNiS tHe BumbleBee said...

as~gila woh rindu.slalu mlm2 bergaduh.ni xdak dah org nk kutuk aku gemok ka apa ka...hahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

cik ah~dia xmau jugakkk....mam ka,nuk ka,mek ka suma xmau...kena badi apa laaaa ni..

aNiS tHe BumbleBee said...

CA~keh3x!memang meraung punnnn...

aNiS tHe BumbleBee said...

reen~suma aku beli,cuma liquid paper je lupa.cih betui!!

rindu weh...gila tak rindu!

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~eh,mcmana terlepas xtau.macih la..xtau laa apa result exam tu.keh3x!

miss said...

anis..meh gadoh ngan aku wei...aku slalu hr sabtu ahad keseorangan..hahahha...lonely bila asben kena keje..huhuhu...mmg x bessss!!!

aNiS tHe BumbleBee said...

as~bila hg nk ajak aku makan nasik rumah hg kt kulim?kakakaka!

miss said...

ala..kulim umah mak aku...huhu...xpa nnti hg nak mai makan..aku masakkan utk hg...;)tp lg beshhh klu hg mai umah aku sndri ;)

aNiS tHe BumbleBee said...

as~nama nk aku pi penang dgn keta gabak2 tu...mcm mustahil ja...terketaq2 nk drive kt situ...hukkk!

miss said...

anis oi...xpa guna la GPS hg tu..hihihi..aku pon tketaq2 gak dok pegang stereng lani..br pas xcdent lg..hahaha..failed!!!dulu kan men rempang bwak reta!!

nnti aku balik kulim..aku kontek hg no..huhu ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...