Tuesday, February 8, 2011

SenYoM KemBaLi :D

Alhamdulillah..... lepas je aku tulis blog semalam, aku godek2 lappy tgk gamba lama2 adik Cat... Dalam pukul 4 pagi lebih kurang, aku pegi dapo basuh cawan kt sinki. Aku dengar bunyi mengiau..Mula2 aku ingat perasaan aku. Maybe aku tgh berhalunisasi pagi2 buta tu kan.. Tapi aku bukak jugak pintu umah. Tengok2 adik Cat cayang bucuk aku lompat kat aku. Berpelukanlah kami dua beranak laksana patbelas tahun tak jumpa.

Pagi tadi aku call vet datang rumah. Vet ckp dia datang after lunch sbb ada keja skit. Aku dah get ready kurung adik dalam rumah siap2.Bila vet dtg, aku bg adik makan sbb xnak bg dia lari bila jumpa vet. Vet cucuk kt peha adik, then dia start pening2. Pestu adik muntah. Kemudian vet cucuk lagi skali utk bagi dia pengsan pulak.


Masa ni adik Cat dah pengsan...


Nyenyak je dia tido... :)


Vet cakap, mmg kena gigit ular. Tapi maybe bisa ular tu tak kuat sangat, sbb tu otot2 adik je membengkak dan mengeras. Lepas tu pecah keluar nanah..


Vet tgh gunting dan bersihkan luka adik..Pestu cucuk antibiotik 2kali.


Pestu vet letak ubat...so, semua 4cucuk jarum adik kena harini...cian....
Ubat pelali yg vet bagi tadi untuk pengsankan adik selama 3 jam..skang ni dia tgh pengsan lagi.. Tak sabar tunggu dia sedar balik...

Nanti hari jumaat kena call vet lagi, untuk bagi antibiotik...semoga adik cat cepat sembuh...
Sayang dia!!

19 comments:

ainiayu said...

alhamdulillah....leh la senyum dah...rindunya kt kucin akk...huhuhu...terpaksa tinggal kt kpg sbb nk pindah....:(

mast@work said...

alhamdulillah, mas nak nangis baca entry sblm ni.. moga adik cat cepat sembuh

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~syukur ya amat.alaa..ciannya cat akak kena tinggal kt kg..ni kami pun nak balik msia bulan 3 ni,adik cat kena tinggalkan sat kt sini..uncle upul jaga lagi..hihi..

aNiS tHe BumbleBee said...

mas~maceh mas..alhamdulillah..tenang skit hati ni bila dia dah balik..tgh nk tunggu dia sedar balik.harap2 dia okey lepas ni..

lillies said...

syukurla adik cat dah balik...

dont worry, kucing kan ada 9 nyawa..insyaAllah dia akan sentiasa jadi peneman ibu dgn kakak Uyin..

Chik Att said...

lorrr ciannya ... kena patuk ularrr ..

Suhana Shahril said...

waa..sayang sungguh dia kat kucing sampai..masuk entri berkali2..hehe...pepun......mudahan adik sihat kembali

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

sayu lah pulak entri2 ko kali ni.

ko lega ? aku pun sama.





ko tengah peknen tu, jangan sedey lebey2 haaa..

miss said...

anis...syoknye...syukur sgt..alhamdulillah...
semlm pas balik keje..ats moto asben aku tnya aku...nk bela kucin ke nak beli perangkap tikuih????semestinya aku jwp...aku nak bela kucin!!!itu tanda2 my asben dh berminat ngan kucin...hihihi...
(problemnya..aku klu bela kucin..takut nk bg mandi..)
>>>>anis hg ada petua tak cmna xmao bg tikuih masuk umah?????hihihi...binatang yg paling aku takut & geli ya amaaaaaatttt
sorry..comment pjggggggggggggg....

dd.hasnidar said...

hai.tumpang gembira adik Cat dah balik.cian dia.hukhuk..

sahromnasrudin said...

syukur dia selamat..kalau tak, mesti hang sedih kan

ejan sara said...

syukur die balik...ishh..mcm dlm pilem la citer ko ni anis...:)

|| NaFiRaa || said...

alhamdulillah.. i tumpang gembira.. cam tu lah agak nye perasaan ibu kehilangan anak kan~ nih baru anak kucing yang hilang..kalo anak betol.. haih~ x leh nak bayangkan~ moga adik cat cepat sihat..:)

- GC - said...

alhamdulillah, mujur adik cat tak pengsan kt luar. kalo x, smpai sudah dia tak jmpa vet.

liyana said...

alhamd.. balik dah adik cat.. :)

SYANI said...

Nasib baik bukan ular tedung yang gigit. Anyway, Alhamdulillah dia selamat. Semoga Adik cepat sembuh.

AngahSayang2314 said...

apa lagi anis smile la........

kau kesah ke?? said...

sian lah ...

Kaseh said...

salam kenal...

kesiannya dia.... :( sedey ar tgk kucing sakit ni... kucing saya aritu jatuh dari tkt4..meraung satu umah ..ni kan pulak kena geget ular.. haishh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...