Monday, February 7, 2011

Sedih!! :'(

Cuti sabtu ahad, aku pegi Colombo. Lepak umah member kejap. Balik je malam tu, aku tengok adik cat mcm nk bagi tau something. Aku tepuk2 kepala dia je. Aku xlarat. Baru je lepas muntah dalam keta. Makin menjadi2 pulak meloya aku skang ni. Then, aku bukak lampu dapur. Aku nampak kt kitchen kabinet tempat aku letak tong gas ada something. Mula2 aku ingat sarang anai-anai. Eh, cepat nau anai2 ni buat sarang? Aku panggil Speckybee tanya amende tuh?? Speckybee panggil driver suh tengok.


Cenggini la rupa benda tu kt kabinet dapo umah aku.Illustari penulis. Ye,aku tau,lukisan aku mmg buruk.kakakaka!

HOh!! Cek Ulaq!! Aku dengan si Uyin terus lompat atas meja makan.. Ular itam tu duduk diam2 je kt situ. Aku pesan kt speckybee, jangan suke2 pukul ular tu. Aku ni preggy. Baca2 la skit. Last2 driver aku yg pukul ular tu. Sebab ular tu lari sampai ke kabinet lain. Kus semangat!

Kemudian aku mandi2 solat semua. Adik cat lain macam je. Asik nk tido sebelah aku. Kesian pulak aku tgk. Pagi tadi baru aku perasan peha dia ada luka. Rupanya adik Cat dah kena patuk ular.



Luka adik Cat..

Pagi tadi, lepas antar Uyin gi skolah, Speckybee balik umah ambik aku dgn adik cat pegi klinik. Adik cat ni penakut dengan stranger sebab masa kecik2 dulu dia pernah kena serang dengan kucing besar. Bila sampai je klinik, dia terus lompat, lari dalam hutan. Mencari laaa pulak aku dalam hutan tu. Tapi tak jumpa2 jugak. Skang ni adik Cat dah hilang. Sob! Sob! Sob!


Gambar last yg aku sempat ambik dalam keta tadi...

Skang aku harap dia balik umah sendiri. Sebab klinik vet tu selang 2buah rumah je dari umah aku. Adik cat, please laa balik... Aku terpikir, kalau tak dia yang kena patuk dgn ular tu, kemungkinan besar aku yang akan kena. Sebab ular tu ada kt dapur. Sedih aku memikirkan mana la pegi nya adik cat ni.Tadi vet datang rumah. Aku ckp adik cat tak balik pun lagi. Nnti kalau balik, aku panggil doc dtg umah je lah. Xpayah pegi klinik lagi dah. Tapi harap2 adik Cat balik...adik cat, mummy miss you....!

p/s: ada sesetengah kepercayaan,xley ambik gamba kucing.nanti kucing mati. Tp,menurut pengalaman aku yg bela kucing dari umo aku 7 tahun, dan aku ada berpuluh2 ekor kucing kt umah aku, sah2 kepercayaan tu sume karut.Kucing aku si Chibby tu, dari zaman aku skolah, sampai la skang, ada la berbelas album gamba dia. Hidup je lagi. Sama la jugak mcm org kata xley ambik gamba 3 org.Abih KRU tu, steady je pon. Pikir camni je lah, ajal maut di tangan Allah. Xpayah nak cipta kepercayaan merapik2, xpasal2 kang jadi khurafat.

24 comments:

|| NaFiRaa || said...

errkkk.. hilang ke anak bujang u??? sian dia~ takut ular yang gigit adik cat tuh berbisa jek.. harap2 cepat lah dia balik.. slalunye kucing kenal rumah dia..

psstt.. x percaya jugak mitos itu~

hasni.hasnan said...

sabo laaa ek.
insyallah, blik nye adik cat tu nti.

ejan sara said...

aku takut giler ular...sangat2....dgr ular pn dh remang...adik cat mmg hero...selamatkan kau...

sahromnasrudin said...

semoga dapat pengganti ya

Anonymous said...

sedihnye, adik cat cepat2 lah balik umah erk!!~risaunye sebab ulaq patuk adik cat..ermm auntie aby doakan adik cat cepat2 balik rumah pastu boleh jumpa doctor!!~

ainiayu said...

kucin akk dh 2 kali kene patuk ulaq...first time kene mmg teruk...dia lembik tp jgn risau...dia akn pulih sendiri...cuma masa dia sakit dia tkmau kita kacau...ada la 3@4 ari cam tu...bg dia minum byk skit....kali kedua kena tk teruk sbb mungkin dia dh immune ngan bisa ulaq...sabaq je...insyaallah nnt dia blk bila dh kuat skit....sib baik sungguh la...nnt selalu la cek serata umah...mana tau ada makhluk tersembunyi lg...

liyana said...

ala sedihnye...sian adik cat. xpe, nt die balik tu.. slalu kucing pndai balik rumah tuan die.. :)

tasekM said...

alahai...

dah balik blom nih..?





.

- GC - said...

kan dah suh pekerja abg puad p cariiiiii.. takot adik cat pengsan dlm utan ja..

lillies said...

adik cat, cepatla balik..cian kat uyin xde kawan...

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~tak tau berbisa ke tak..kt luka tu,dia dok jilat2 pulak.kalau pegang,dia sakit.. :(

aNiS tHe BumbleBee said...

annie~aku still menaruh harapan lagi..sob!sob!

aNiS tHe BumbleBee said...

ejan~dia mmg hero.tapi hero2 pun,bila jumpa doktor,lari pulak dah..huwaaaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

sahrom~kalau ada pengganti pun,xsama dgn adik cat..sob! sob!..

aNiS tHe BumbleBee said...

aby~tulah,dia dalam hutan sorang2 skang ni.dgn sakit kt kaki tu..camnelah dia skang...

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~kalau dia ada depan mata,boleh jugak nk usahakan apa2.ni dia sorang2 kt hutan tu.xtau lah hidup ke tak lagi.risau betul la kak...

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~harap2 dia reti la balik..dgn sakit2 cenggitu...sedihnyaa...

aNiS tHe BumbleBee said...

tasekM~belum agi..tgh menunggu2 jugak ni...mesti dia tgh takut2 lagi..kt sini dah la byk anjing..

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~dia kalau org tak kenal,lagi dia lari jauh.tadi doktor cari pun,bukan main dia lari.

aNiS tHe BumbleBee said...

lily~ doa2 lah adik cat balik.1family susah hati ni..

miss said...

haah...kepercyaan merapik semua tur...aku langsung x pecaya laa...;)
*anis adik cat hg kena patuk ulaq ke...bahaya tur...seriyau plak aku...harap adik cat sembuh & pulang ke umah semula...:D

Kancilbiru said...

ada member kat ofis ni cakap, kucing kalau nak mati, mesti dia lari jauh2 daripada tuan dia...

tah2..???

aNiS tHe BumbleBee said...

miss_as~tu lah xley percaya.mengarut2 mcm xpercaya kuasa tuhan pulak.harap2 ulaq tu xbahaya.

aNiS tHe BumbleBee said...

KB~jeng!jeng!jeng!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...