Friday, February 18, 2011

Masalah section berpassword di Microsoft One Note 2007 yg tidak dapat dibaca oleh Microsoft One Note 2010.

Hoi! Hoi! Anis! Wekap oi! wekap! Seminggu dah tak update blog haa!!

Okey, tajuk nampak mcm sangat berinfomatif. Tapi harapkan tajuk je laa kan...Sapa2 yg malas nk baca aku merapik raban, sila scroll kt bawah skali yg ade color background tu. Yg atas2 ni xde mende pon. Saja nk kasi penuh, konon2 mcm entry ni sgt berguna.koh3x!

Byk benda yg jadi minggu lepas. Tp mood tak mariii...dengan badan xbape nak ada kesinambungan dengan otak...haih...!

Okey, minggu lepas hari ulangtahun perkenalan aku dgn Speckybee yg ke tigablas. Ai lebiu. U lep me. Dah.Xyah tanya sebanyak mana i lebiu la, xpayah tanya setinggi gunung tah pale otak madah berhelah ape sume. Jawapannya, awk tgk la berapa tahun saya sanggup duduk kt Galle ni bersama awk. Susah senang, sakit sihat saya dengan awak. Bini org lain semua dah lari balik malaysia sebab tak tahan duduk ceruk banat ni. Tapi saya still tersengih2 lagi kt sini. Pasal ape? pasal saya beshhh! Huakakkaaka! okey2, awak pon best la jugakkkk!! sikit....eh!

Pestu pulak minggu ni, ari rabu dgn kames adalah coti!! cuti maulid nabi dgn poya day. Aku xpegi memana pun. Duduk celah ketiak Spekibee je tgk dia main game..namapun ilebiu kannnnsss...kekeke!

Dan perkara utama yg sebenar2nya sebab apa aku tak hapdet blog adalahhhhh.... window 7 kembali menggoda diri aku dgn bit defender yang mengiurkan.. Dulu aku pakai window 7 masa dia tgh hangat2 taik kambeng. Pestu rasa menyampah sebab byk software tak compatible. Lepas tu aku rasa menyampah pulak dengan Kaspersky yg bangang tu.Lepas jumpa bit defender, baru la tenang jiwa raga ai. awww!

Yg menjadi masaelahnya, segala password bank2 aku ada dalam onenote. Bila aku upgrade Microsoft office 2010, haremmm tak boleh nak baca. Huwaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! Habih jahanam segala niat aku nk soping online sblm balik nih. 2hari 2malam aku terkebil2 memikirkan password bank. Kakakaaka! Bukan tak ingat langsung,tp aku jenis buat password berpuzzle2.konon xnak bg org pecahkan kod la kohnon! tapi combination dgn bank byk2 tu mengkonpiuskan diri aku sndiri.(padan muka kau!) Akan tetapi, aku ni bijak jugak rupanya. Kah! kah! kah! (biarlah aku nk puji diri sndiri.nak harapkan korang yg puji,muntah ijau la jawabnyaa..) Setelah hasil backup kt external hardisk dah jahanam, aku godek2 lagi dan lagi, ada jugak rupanya yg aku backup zaman dulu2 kt internal hardisk. Oh yeaahh!! Come back to mama, baby!!

Jadi, tuan2 dan puan2 disini..suka saya ingatkan, pada yg pakai microsoft office 2007, dan sejenis yg bingai simpan mcm2 password mcm sy kt onenote pestu lupa password, bila dah upgrade ke office 2010, untuk section yg telah dipasswordkan (konon nk secure gila2), please, jangan klik apa2 bila dia tnya nak open section aje atau file tu. Sila klik pangkah pada pop up yg keluar.Nescaya anda akan selamat dari musibatun yg telah menimpa diri aku tempohari. Apa sebab aku tulis kt sini? Sebab berdarah kepala otak aku cari kt forum2 omputeh lah, org uganda la bab ni, xde seketul penerangan pun yg menjawab persoalan aku. Ke, pasal aku sorang je yg bingai entah?kakakakaa! Tp xpelah. Manusia kena saling ingat mengingati. Kalau kita miskin, ada org lagi miskin dari kita..kita kena tolong org tu. Sama jugak, kalau kita bingai, tak mustahil ada yg lagi bingai dari kita, betul tak? Huekekekeke!


12 comments:

miss said...

anis...klu aku nak amik lagu trus masuk ke hp cmna wei???
(aku bingai ke cmni) seyes aku nak tao!!!!

aNiS tHe BumbleBee said...

gyahahahaa! henpon apa yg kamu pakai?..nnti jap.aku on gtalk.lupa lak nk on rini.

- GC - said...

tigablas tahun? fuyyooo.. valentine dah ritu adalah hari kami mengikat tali pertunangan pd tahun lepas. keh3x

ejan sara said...

aku lg bingai, sb xphm 1 mende pn y ko cerita..y aku paham annivesary y ke -13 jer..congrats ya..

|| NaFiRaa || said...

fuh dasyat~ lama tuh~ moga ikatan kekal sampai akhir hayat..amin~

julietchun said...

jangan godak sebarang godak :D

AngahSayang2314 said...

wahhh anis dah jadi org it la.. hehehe

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~13tahun,kalo menikah time tu,mesti anak kami dah berderet2 kan...kih3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

ejan~hihihi!aku pon xpaham amende aku tulis tu.tgh berhalunisasi agaknya aku nih.

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~maceh..semoga kekal laa yg ni smpai ke mati..hik2x!

aNiS tHe BumbleBee said...

juliet~padan la muka aku kan.percaya sgt teknologi konon.

aNiS tHe BumbleBee said...

angah~IT la sgt angah oii..hahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...