Friday, February 11, 2011

Menerima KemaLuaN Di Pagi HaRi


pic credit to here

Pagi tadi, tekak rasa nak makan jejemput bilis.Check kt dapo tepung gandum ada la segenggam je. Ceh! Kelam kabut aku capai sweater dgn towel, sarung selipar pegi keluar umah. Keta aku park depan umah.Pegi kt cermin paling belakang.Tinted gelap tak hengat punya.

Stop kejap. Belek2 muka. (aku lom mandi agi.baru bangun). Check taik mata ada ke tak. Betul2 rambut. Kibas2. Ikat rambut.Letak towel balik kt kepala. Pegi kt side mirror lak untuk mendapatkan view yg lebih clear. Tiba-tiba,

"Good morning, Madam!" Kedengaran suara si Guna, driver aku, tengah lepak baik punya lam keta.

"eheh..hyee..morning...morning.." Rasa cam tebal tayar bulldozer muka aku time tu. Tp rileks..bawak bertenang pagi2 ni..

Sengih2 kt Guna. Buat2 tgk muka kt side mirror 2-3 saat, blah pegi kedai. Balik kedai. Kepit tepung gandum celah ketiak. Lalu lagi kt keta. Sengih2 kt Guna lagi. Custard betoii!! Dia gelak2 lagi.

Tapi takpa..jadi pompuan chantek kt Galle ni memang cenggitu (kah!kah!kah!).Ada je lah dugaannya kan...Kena cool and steady...Seb baik aku tak buat perangai tak senonoh contohnya seperti korek hidung pestu calit kat cermin keta. Yarkkkhh!!


40 comments:

- GC - said...

cuba la korek idong, calit taik idong kat keta, kot Guna nak guna taik idong tu. haha.


yarkss

kau kesah ke?? said...

sentap kan..

|| NaFiRaa || said...

muahahaha... pape terjadik pon~ mesti kena pandai cover malu.. jgn tunjuk kita ngah kemaluan kan~ hahahaha

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~ ceh, komoh! (nah ambik balik word kedah yg pelik hg tu.kekekekee!)

aNiS tHe BumbleBee said...

kkk~xde lah sentap sgt.malu je la skit.koh3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~yee...muka kena steady...gyahahaha!

LIPISLADY said...

Sallam,
Pagi betul si Guna tu datang jemput yee, derebar yang berwawasan betul dia tu..

makdara TERdiva said...

pergh! semangat tu cekodok punya pasal!

miss said...

anis....klu hg korek idung, pehtu makan truih...lg la terserlah kemaluaan hg...adoyai...mujuq la kibas2 je rmbut letak towel balik...check taik mata tu yg x tahan tu...tinted gelap ke cermin keta kat sana???

aNiS tHe BumbleBee said...

kak lipis~wasalam..oo..sini awal cerahnya... err...lgpon,err..sy yg bangun lewat.kekekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

MDT~demi perut kak...mesti semangat.hahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

miss_as~ceh,mkn tik idong tu hg.kakakakaa!aaa,sini buleh tinted gelap.polis tak marah pon...

mentang2 bini org JPJ.alert jaa no bab2 tinted ni.kah3x!

ainiayu said...

wakakakakakaaaa..lawak siottt...hahahaha....mesti dia ingat sampai bila2 muka anis tu....;p

AngahSayang2314 said...

hahahaa.... terkena anis hehehe...lepas tue mesti tersipu2 kan??

MumMe said...

miss my days as homemanager,anis...

ab@h_Izz said...

ajak la sekali siGuna tu korek idung..mesti best xtvt pepagi tu..

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~harap2 kepala dia terhantuk kt bumbung keta stgi.bgi dia lupa.huekekkee!

aNiS tHe BumbleBee said...

angah~muke slambe sudeh..ekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

mumme~duh,am waiting for my turn.huwaaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

abahiz~chooii! bengong mu! ajak korek idong berjemaah lak!!hahahhaa!

Lina Rahim said...

hah lucu gile..kalau korek hidung pun apa salahnya, buat2 pulak korek taik gigi..lagi vain..

Lina Rahim said...

hah lucu gile..kalau korek hidung pun apa salahnya, buat2 pulak korek taik gigi..lagi vain..

afeezz said...

hahhaha... lawak2, mmg kemaluan. lain kali bersiap2 le kat dalam umah

mario dah malas... said...

uikkk...bukan artis mmg cenggini ke weh...ekeke

Yati said...

Hehhe... cian Anis. Takpe, nanti seminggu mesti Guna dah tak ingat.

MrsYusofhussain said...

muahaha..aku cukup benci kalo jadi gitu..xsanggup dipermalukan

Bung Deb's said...

hahahaha, ada ada aja

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ketebalan yang tebal tu..


hehehe...

Chik Att said...

nasib aksi boleh sensor lagi hahahah ... kalau yang tak sensor cam na .......

Che Mid said...

mak yong buat apa pun canteek!!

aNiS tHe BumbleBee said...

lina~hahahaha!gile weh..lama lagi aku nk hidup kt sri lanka ni..

aNiS tHe BumbleBee said...

afeez~xsmpat der nk siap2 kt umah.aku kalau siap kang,dgn mandi2 bagai.tu yg malas tuh.keh3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

mario~oo ye eh?kekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yati~rs cam nk ketuk kepala dia smpai ilang ingatan je..wahahaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

lia~ tu ah. terpaksa redha je laaa..

aNiS tHe BumbleBee said...

bung deb~ mcm2 adaaaa...

aNiS tHe BumbleBee said...

reen~tebal beb..xyah pakai foundation bagai..hahahhaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

CA~kekeke..seb baik otak tgh stabil lagi time tu..hahaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

che mid~haah..cantek nauu...hihihihi!

Kancilbiru said...

hahahaha kantoi....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...