Wednesday, February 23, 2011

Napsu sedang mengembung ngembung!



Tadi tgk masterchef US. Dorang buat burger. Sumpah meleleh2 air liur anak aku lam perut. (ceh,padahal aku yg meleleh air liur!)

Aku teringin nk mkn burger sangat sangat!! Sini dah la xde jual daging burger. Bengap laa dorang ni. Bela lembu byk2 buat apa tah. Buat menyemak jalan..Sembelih buat burger lagi bagus.haih! Kalau aku teringin sgt pun, bila2 time Speckybee pegi Mekdi baru beli.Baru laa dapat merasa burger. Tapi aku tak nak yg Mekdi. Tak sedapp!

Aku nak yg tepi jalan tu...more generous burger.Loaded with 2 slices of beef patties mayo, chili souce, dengan letak kicap kecik megi tu, balut dgn telur... Ya Allahhhhh!!! Apesal lambat sgt jam ni gerakkk??? Cepat laa oi 4hb!!

Burger yg paling sedap aku penah makan sampai jadi mcm ketagihan adalah di bandar Segamat, Johor..Pak cik tu buat burger mmg mabeles! Kalau aku xde boifren time tu, nak je aku tawarkan diri jadi menantu dia...(diulangi, menantu je hokey?) Asal pegi je outing je, aku mesti menggelabah beratur kt situ beli burger smpai 2 bijik.Sebab Q kt situ sentiasa panjang. Hanya org2 penyabar je yg mampu makan burger pak cik tu.

Lepas aku mencekik 2 bijik burger tu kt hostel, mesti Speckybee call dari UiTM Arau. Tanya aku dah makan ke belum..Aku pun buat2 la jawab, oh, xde selera nak makan. Oh, rindu awk. Huekekekee!! Bila aku dapat tukar dari UiTM segamat ke Arau, tengok2, aku yg gemok, Speckybee kurus kering. Mintak maaf laa sayang oi.. Ai ni, rindu ke tak rindu ke, ai wajib makan. Selera ai ada jee sentiasa.kuh kih kuh kih!

Tapi skang ni, mungkin laa balasan tuhan kt aku. Asal mengandung je, langsung xlalu nak makan. Burger ni pun, tah2, besok dah balik Malaysia, aku tak sentuh. Saja je kedengki sebab duduk sini. Tp xpe. Apa2 hal pun, balik Malaysia dulu. Sampai ja airport Penang, Speckybee kata mula2 skali nk makan pasemboq. Pestu Yong tau fu. Pestu nasi kerabu. Pestu nasik lemak, pestu ais kacang, pestu cendol pulut, pestu kerang bakar, pestu chicken wing, pestu putu buluh, pestu pestu pestu pestu pestuuuuuuuuuuuuuuu...semuaaaaa!! semuaaa!! semuaa!!!

Bawak mengucap anis...bawak mengucap...ha kan aku dah kena histeria. Maaf ye kome kome sekalian. Gila weh. 6 bulan terperangkap kt sini.Selalunya 3bulan skali aku balik. Mau tak kejang urat serebrum aku.

Well skang ni, tgh packing2 barang.Uyin plak tgh sebok nyanyi lagu Balik Kampung. Dia blaja dari radio time balik raya kt Malaysia ritu. Tu je lah kot lagu melayu yg dia well performed. Kalau tak asik2 nyanyi lagu negara ni yg bergulung lidah.Ye lah. Mak tak salahkan kau la, Nak. Dah mak beranakkan kau kt sini. Mesti la ko kagum dan bangga dgn negara kau ni kan???

oh, ye. Lupa pulak. Ada lagi satu lagu dia boleh nyanyi. Lagu luahan perasaan perasaan dak kecik ni.. Terimalah... Lagu yg bertajuk, ibu & abah tibai dengan raket....Tepok! tepok! tepok!






P/S: Macamana laa tak kena tibai dgn raket.Korang tgk background kt belakang dak kecit tu pun dahlaa..penuh dgn lukisan2 abstrak dia kt dinding. Ni dah satu hal ktorg laki bini nk kena mengecat rumah tu pulak.Sabar semeon,sabar...

20 comments:

miss said...

aku jer yg 1st akhir2 nih!!!!
paad ke nak makan semua tu @ hg anis oiii!!!
klu hg nak rs burger yg best jugak..kt kulim ade satu...cik ein burger!!!!try la nanti klu balik umah mak hg ;)

PReDicToR said...

nampak sedap je picture burger kat atas tu...rase lapar tiba2

Lina Rahim said...

selamat balik Tanah Melayu ANis..gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati..

Chik Att said...

pestu ... pestu ... raup sekali semua ......
bagi puas ati ...
makan puas2....
skrang ni kat mesia ... tgh start deroyan luruh ....
kat tepi jalan byk dah .... tapi mahal nak mampussss

- GC - said...

aiyoo.. rugi takleh dgr uyin nyanyi.. pc ofis ni xleh guna sound lak..... mencinyaaaa

mast@work said...

nak balik mesia ke? huwaaa.. dengkiiiiiiiii

boleh makan macam2 la nanti... huwaaa.. dengki lagi

julietchun said...

selamat pulang. jgn pulak bila sampai sini ko takde selera nak makan :D

|| NaFiRaa || said...

hahahaha.. kiutnye lagu.. tapi seram pon ye jugak.. apsal kena tibai ngan raket plak??? hahahahaha.

wahhhhh.. panjang sungguh list makanan tuh~ fengsan jap baca list tuh..

MrsYusofhussain said...

huhu...aku paham sbb aku baru je melalui fasa tu..tp aku bernasib baik sbb masih berada di bumi m'sia..so aku bleh mkn bila2 ikut sukati aku jek..muahahhaha

Suhana Shahril said...

Perghh...'tibai'..mmg penang sungguh...ahaks!cayalah org kg ku!

aNiS tHe BumbleBee said...

miss_as~okey2laa..nnti aku balik belanja hg..tahniah la dpt first.kakaka!kami 2org la nk makan.kih2x!

aNiS tHe BumbleBee said...

predictor~seb baik ko lapar tiba2.akak ni sentiasa lapar.apehal ntah.keh3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

Lina~kekekee!nnti aku nyanyi lagu tu sambil tepuk2 perut.

aNiS tHe BumbleBee said...

CA~yeahh!! cun betul ktorg balik kali ni..mmg mengidam doyan jugak ni haa!!

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~nnti la hg dengar dia concert secara live.kakakaka!

aNiS tHe BumbleBee said...

mast~haah..kejap je mast.tp jadi laa..janji boley mkn.xpe..wak bertenang..istigfar bebanyak.aku pun tgk beristigfar gak ni..keh3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

juliet~tu laa risau lak aku.jangan laa buat xde selera ni..huwaaa!!

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~hahaha...mcm2 laa kerosakan muka bumi yg dia dah buat..bukan kene tibai pun..dia takut dgn raket letrik yg tangkap lalat tu.kalo gempak2 dgn raket tu,mmg berkesan betul.kakakaaka!

aNiS tHe BumbleBee said...

Lia~ko xpelaa dah selamat..ayoo..cepat laaa..lagi 5bulan nihhh...huwaaa!!

aNiS tHe BumbleBee said...

ana~kih3x..memang..bahasa melayu dia adalah bahasa utara..xley nk buat apa dahhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...