Wednesday, March 31, 2010

YesZZA!!!

hahahaa!
nampaknya, naluri seorang isteri aku mmg tajam laaah!
Dalam dok sedih2 nk tinggalkan Speckybee,
aku cam syak2, yg dia pun beli tiket utk diri dia sekali!
Kuang! kuang! kuang!

Sebab byk ler aspek2 yg aku rasa cam pelik2 skit,
lepas dia bgtau dia dah beli tiket..

1. Dia mcm relax je...tak pulak excited tunjuk tiket tu kt aku...x mcam slalu..
2. Ambik luggage 2okg..padahal aku ckp, aku xnak daftar ape2 luggage pun..
3. Bila aku sibuk2 bincang dgn mak aku sapa nk jaga uyin time aku peksa,
die ckp, esoklaa bgtau..jgn kelam kabut..hoho! (ni sah2 paling jelas!)
4. Die tanya kt uyin, "nk ikut abah balik malaysia tak??"

So, kesimpulan yg aku dapat buat, mmg dia ikut sama balik!!
yeaaaa!!!!!

Jadi, kami sekeluarga akan pulang pada 4hb April ini....
nantikan kepulangan kami!
Yippie!!!

notabulukaki~ malu la plak aku da tulis aku nangis2 tu..boley tak aku padam je entry sblm ni..hihihi!

Ku PerGi Jua...DeMiMu CinTa....



Well, dah capai keputusan..
Speckybee dah belikan tiket utk aku dan Uyin fly 4hb ni...
Kali kedua aku fly tanpa Speckybee...
tapi kali ini..lebih bersendiri...bersama anak daraku yg boleh tahan lasaknya...

Aku berat ati sebenarnya nk pegi exam tu..
korang tau2 je lah exam kerajaan ni camna...
dengan manusia berduyun..
dengan segala kabel stock balak2 sume..
malas ckp byk ah...
Kalo setakat org kampung cam aku ni...
harapan tu semakin tipis ah kan..

Tapi xpe...
aku percaya Qada & qadar...
aku akan stadi betul2,
tak nak main2 cam KPLI dulu (KPLI sbb aku mmg xminat langsung)
bukan demi nk dapatkan jawatan tu pun...
Tapi demi kepuasan hati aku...
sebab Speckybee sanggup lepaskan aku pegi...
menanggung rindu lebih sebulan utk kami bertemu semula...
So,benda tu sgt2 berharga bagi aku..
Pengorbanan dia akan aku balas dgn penat lelah stadi aku nanti..

aku tak sure apa perasaan dia..
tp aku mmg pasti aku akan melalak2 kt airport nnti..
Sumpah, aku xmalu nk mengaku!
time tulis entry ni, and start dari semalam pun aku merambu2 air mata..(tp skang dia da tau ler pas baca entry ni..hihi!)

Dan yg paling pasti, setiap minit kt malaysia nnti,
kepala otak aku akan sentiasa terpikir2..teringat2...
apa dia makan arini, baju dia mcmana, mesti dia rindukan si Uyin bila balik keja..
owh....syahdu!

Tapi aku kena fikir positif..
ini baru berpisah sekejap..
kalau berpisah mati.....??
Ya Allah...kuatkanlah hati kami......

notabulukaki~ eh,asal tetiba lak aku rasa cam dia pun akan ikut balik skali???musykil...musykil..

Tuesday, March 30, 2010

AkU BinGuNg! (bukan bengong)


Kawan-kawan....
aku tengah kusut ni..
Tadi tengah aku meratah milo...
aku dapat berita..
nak kata best, tak jugak...
nk kata tak best, pun tak jugak...huk huk!

aku dapat panggilan peperiksaan khas JPA tu...
tarikh 10/4 ni..
sempat ke aku nk balik malaysia???
Tambah masalah lagi, kredit kad kitorang,
2-2 kitorg blockkan,
sebab ade celake $%&@!!! klonkan kad tu & pakai kt Banglore, India.
26RIBU!!! RINGGIT uiiii!!
Tak ke mampos??
Skang ni, tgh tunggu kad baru dgn segala formalities yg kene buat yg dipos dari Malaysia ke sini..

Sumpah aku tengah kusut skang ni..
Tak pegi, cam rugi pulak.
ni lah pestime aku dpt pegi peksa JPA.
Kalo nk balik pulak,
kene tunggu credit card baru tu sampai nak beli tiket..
Sob!sob!
Manalah sempat...

Ya Allah..
berikanlah pedoman...
Kalau Allah izinkan, permudahkanlah urusan kami...
Kalo Allah tak izinkan pegi peksa tu,
aku redha...aku percaya tuhan rancangkan yg terbaik utk diri aku..

huk...huk..huk... :'(

notabulukaki~ lagipun takkanle aku nk tinggal en.Speckybee sorang2 kt sini..mesti dia menangis peluk bantal memalam...haha!

Sunday, March 28, 2010

aku JuMPe aLi & AiK CheOnG kt Sri Lanka!!



Semalam Speckybee balik keje awal....
Sebab treler bwk simen tergolek dog kt site..
haha! Yabedabeduuu!!!!
Buleh ler aku hajak die kuar malam neyh!!

Ktorg pun pegilah mini market kt situ2..
tetiba je jumpe Kopi Aik Cheong dgn Ali Cafe..
fuiyoooo!
Cam agak teruja la kan..
maklomla jumpe produk malaysia
Tp tgk2 rege, humang aihhhh Rs 925..
kalo convert2 balik duit malaysia,
dekat 30 hinggit..
gile ko!!
kopi jual smpai 30 hinggit!
Seb baik mak mertua aku ade bekalkan KOPI KAMPUNG CAP RAGA kt aku..
hihihi...
Layan Kopi Cap Raga lagi bagus...
feeling2 kampung gituu....
kurang2 terubatlaa kerinduan lagi 2 bulan nk balik Malaysia nih...

notabulukaki~ aku da start usha2 rege tiket...haih...berbunganyaaa hati nak balik nih...

Friday, March 26, 2010

OyEH! OyEH!!!! DaBeL HePiNeS buKaN DabeL ChiN!!!!

aku kan...
dah 2 hari tak online...
tenet kene potong..sebab lambat bayo....huekekekeke!
Tapi..bila aku bukak2 blog,font da jadi lain pulak?
apesal aaa??
Ke komputer aku je yg baca font jadi cenggini?
Gasakler...lain hari aku godek2..

Nak citer kt korang ni....
korang tau laa kan,
duduk kt tempat ulu banat cenggini,
susah nk dpt ape2 pon..
tambah2 pulak,owner rumah aku yg bapak kedekut taik idung masin..
Selama xde tenet ni...aku ade projek..heheh!
aku pegi ambush rumah sewa dia yg kt tingkat atas tu..saje...buat2 nk tgk umah kt situ..
kekonon ktorg nk pindah kt situ plak..
Pestu aku nampak dressing table dgn desk...
Wowoh! ko sembunyik sini yeeee!!
Tak kasi pon kt ktorg!
Da le umah tu kosong..Umah yg ktorg sewa paling mahal (kau rasa RM1000 tu mahal tak??)
Umah pon kecit cenonet xde perabot lak tu.Barang letrik lagi la haram xde..
So, aku tnye die,ko pakai ke tak?
tak pakai kasi turun bawah laa...masuk umah aku..!
Hoya! hoya! (entah camne kekuatan dan keberanian utk sound itu dtg!owner aku maybe tergamam,dan terpaksa setuju..haha!) Akhirnya...
Umah aku dah ade perabot baru...huekekkee!


Haa...dah ade meja mekap aku...
xpayah ler aku mekap dlm bilik air lagi pasni...
dan xpayah jugak aku nk jaki dekat Si Uyin sebab die ade meja mekap..
Yahuu!


dan juga desk utk buat keje2 pejabatku.. (pejabat??)
xpayahla aku kejang2 tangan,sampai jari jadi kaler kuning bila buat keje pengkomputeran atas katil..
adela tempat yg proper skit kan...
yg betul posture nye..keh keh keh!
Dulu time bujang2 kt tmpat camnila faveret aku..
ade kerusi,ade meja,ade komputer...da heaven gila dah!
aku boleh duduk kt situ buat keje berbelas jam!
Tapi dah tua2 ni..kene byk berehat...
tulang pun da reput2...ade laki, ade anak plak lagi...
yg kurang kasih sayang kan...
aku terpaksa limitkan la masa duduk kt tempat ni...
tu je la nk citer ponnnn....

anak aku jakun gila! pagi2 tadi bangun tido dia boley jerit "Tadaaaaaa!" sambil tunjuk kt dressing table aku..keh!keh! keh!
Bila aku ingat2 balik...aku rasa,ni la kut first time anak aku tgk aku ada dressing table.
time aku bujang,aku mmg xde dressing table pown..mak aku beli letak kt bilik adik aku aje..sebab mungkin aku bersifat maskulin pada pandangan mak aku.hahaa! pestu kawen, ade Speckybee beli 1 set dgn katil,lemari sume kt bilik pengantin umah mak mertua aku, tp ktorg tak duduk situ pun. Umah sewa ktorg lepas kawen pon xsempat nk beli perabot bagai, dah kene dtg Sri Lanka ni..
So...maksudnya....inilah pertama2 kali aku ade dressing table sendiri...
Baru la aku ley feeling wanita melayu terakhir..
sambil sikat2 rambut duduk depan meja mekap tuh!
kah! kah! kah!

****************************
Gembira no. 2
aku kan dapat award lagi....! Yuhuu!
Ade 2 award yg sama, so aku tampal 1 jelah..Kang tampal 2-2 award gambo sama tu,korang ckp aku gile award pulak.ekekee!



1.Thank & describe & link the person that gave you the award
1.asmalina
Ni pangkat adik dgn aku ni...comel budaknye..sopan santun,berbudi pekerti walopon kekadang tu tahap kegilaan die sukar dikawal..huakakaka! kalo xsalah,die ade bofren blaja kt oversea...kira cam cinta jarak jauh la kan..ecece! tp xpe,bofren ko bile balik msia,boleh bwk byk2 adiah obesi kt kau...org lain yg jumpe hari2, xdapat beb adiah2 obesi ni..haa!baik ko bangge cepat!! kekekeke!

2.ima si rama2
aaa..yg ni lak, duduk oversea...ade anak cumel gile baban! kira cam senasib arr dengan aku..blajo tinggi2 (degree tu consider tinggi lagi tak zaman ni?) tp duduk umah jage anak,jage laki,jaga dapo,bertenet,bergolek dan perkara2 yg sewaktu dengannya..kekeke! Tapi xpe..sebab pepatah ada menyebut, tangan yg mengoncang buaian mampu mengoncang dunia...Cewah! maksudnya, sekuat mana pun superman,ultraman dan lain2 spenderman pun, kaum ibu la yg paling kuat skali..! hahaa! yang segala man2 yg lain tu,please laa..balik basuh spender kamu..hari2 pakai yg itu aje..keji tul!

p/s: cam seirama pulak nama 2-2 org blogger yg kasi award kt aku ni kan, asmalina dgn ima si rama rama...cewah!

2. pass this award onto bloggers you've recently discovered and think are fantastic

aku kan...kalo boleh nak kasi kt semua..semua..semua blogger yg ada kt dlm dunia ni..hihi!
Yang mana lalu kt blog aku ni, memang aku bagi kt korang...Sebab pada aku, korang memang cantik...semua ciptaan Allah itu memang cantik...Subhanallah....Tapi yang penting, biarlah kita cantik pada pandangan Allah ye tak?Sebab manusia yg menilai pun,kekadang tu bukannye cantik sgt pun...xcaya cer tgk rancangan2 cam next top model ke kan..cer tgk yg tukang komen tu....hadoiii laaa....sakit jantung!!!!

3. Contact said Blogs and let them know they've won the award
sape yg dtg sini, korang la dapat award ni..yek?

4. State 7 things about yourself.

1. Seorang perempuan yg agak maskulin tetapi tetap menerapkan ciri2 keayuan..haha!
2. Workaholic, tp since aku da tak keje,terpaksala aku buat2 sibuk dgn kerja2 tak bergaji ni.
3. Tersangat bahagia dan bersyukur dgn apa yg ada sekarang ini..
4. Proud to be myself...cuma ada beberapa aspek yg perlu diperbaiki..
5. Meal yg paling aku suka adalah ketika breakfast...!
6. Ade suami yg aku kira mmg my Mr. Right laa..
7. Ade baby girl yg insyallah, genius to be!

notabulukaki~ dah jadi dabel chin dah entry aku kali ni..huekekeke!

Monday, March 22, 2010

Sportday Mix CekolaH UyiN

Tibalah hari yg dinanti2...heheee!
Meriah betul acara sukaneka budak2 ni...Best betul jadi mak2 ni...aku memang enjoy my motherhood life..Sumpah mengujakan!

Memula acara Fancy Dress....
Saksikanlah beraneka pakaian beragam yg diperagakan oleh budak2 tecik nih...


uyin jadi butterfly...nama die kena panggil first2..maka melangkahla uyin dgn penoh konfiden..


bila org tnya soklan...die tanak jawab plak..


ade yg jadi bird,jadi rabbit,fisherman,flowergirl..


jadi cikgu,jadi dragonfly,jadi polis...


jadi nurse,jadi pompuan jepon, jadi spiderman...


Hah! Yg jadi anak jin dalam cite Ahmad Albab pon ade haa...bukan arr...Hawaiian girl laa..


Yang ni plak penjual kelapa..


korang agak2,budak ni pon layan citer P.Ramlee gak ke?
Hahahaa! yg ni sebagai Tokey Jeweleries Shop..


Yang ni sumpah aku ketawa sampai kuar air mata..ada ke patut, Speckybee tnye,
"Eh,yang pakai spende aje tu jadi ape eh?? Orang minyak ke?"
Hahahahhaahhhaa!
hadoi laaaaa!!! Takkan ler mak die tergamak nk jadikan anak die org minyak..yg tu bodybuilder laaar!

acara kedua...Lumba Lari


Yeaaay!! Dalam acara ni, Uyin dapat no.1 tawww!!!
Tahniah ye cayanggg!!!

acara Ibu Bapa..Innocent Parent

aku pon join...Sporting beb! Foreigner katakan...kih kih kih!

Acara terakhir...Avurudhu Kumari...

uyin kene pakai pakaian traditional Sri Lanka..


Sedang memperagakan pakaian masing2..huhu~

Walopon berpanas terik, bertopeng2 kulit muka jadinya...tapi memang kitaorg enjoy betul laa dengan aktiviti skolah uyin ni...Memang besh!

apepun........


Ini tahun ana suda kaya raya... ana mau joli ana punya fulus laah!

Cau cin Cau....hepi hepi hepi!

Saturday, March 20, 2010

SeLaMaT HaRi LaHiR CiNTa ♥

Aku nk jempot korang layan gambar2 kt bawah ni dulu...

Ni masa nk masuk stadium Old Trafford tu...Speckybee nk tgk SuperSunday katanya...


Ni masa ktorg lepak2 minum kopi kt Paris....~


Kene peluk2 kt sini sebab sejuk...


Ni masa ktorg pegi melawat China..aku nk soping,die pulak nk memanjat GreatWall ni..



Ni masa pegi Spain.........aik, asal posing cam sama gambar kt atas jee??


Okey, dah! dah! Kantoi...dgn urup 'D' pon ilang bagai...

Sorila eh...tu aku tgh mengigau sensorang tu....Aku pikir2...apelaaaa nk kasi adiah kt Speckybee tahun nih...Dah ler xkeje...duit xde....Tp xpe...aku gunakanlaa kepakaran memanipulasikan komputer ni...hahahhaaa! So...aku buatkan DVD special utk Speckybee...harap2 dia suka lah ye...

Tahun ni aku berazam utk menjadi seorang pompuan yg romantik...haha! So,adelah seprise2 yg aku buat sempena besdei dia tahun ni....Aku kasi adiah jersi ADIDAS (aku simpan duit lebih2 die kasi aku tu, pestu buat2 mcm duit aku,pestu pegi beli adiah kt Speckybee...haha!)

Pagi2 buta tu aku lompat naik Tuk2 pegi kedai beli kek...Balik umah,masak nasik ayam..Tiup2 belon (aku dah le flu+sakit dada+demam, biru2 muke aku tiup belon tu sbb xcukup oksigen)

Tada!!! Ni lah hasilnyaa!



Sekali Speckybee balik lewat pulak daaa....! ari jemaat,dia pegi sembahyang Jumaat dulu...Arini jugaklaaaa pak imam masjid tu nk mengamuk, punyalah lama die khutbah.Kalo selalu khutbah bahse tamil, kejap aje, ni die naik angin ape ntah, khutbah bahse Inggeris.Berejam tunggu..hihihi!

Last2 balik laa jugak org yg dirai....




Uyin ingat, tu besdei die..die nyanyi 'hepi besdei Uyin'




Kau apehal anis?Asal suh laki ko potong kek atas katil????

Ye arrr...niat aku kan nk jadi pompuan yg romantik...kt tempat lain aku tak reti nk romantik2 ni...atas katil je reti.....miahahahahahahahaha!

pupyeee!

notabulukaki~ lahanat tul kedai kek tu,dah le lilin tak kasi,pisau pon tak kasi..seb baik aku xbuat keje gila pegi letak lilin yg pakai time blackout tuh..hisshhhh!

eNTrY KoNTRa


Pertama2 skali...aku nk ucapkan selamat datang kepada baby baru yg lahir di Sri Lanka ini...Cewah..cewah....pasni dapatlah surat beranak tulisan gulung2 mcm Uyin punye..hihihhi! Tahniah kepada keluarga Kak Waffa atas kelahiran putera ke-4 beliau...Naqib Adam namanye...suwiiiit....!


--------------------------------

Ramai gak yg tanya, asal aku tak hapdet2 blog ni berkurun?? Jawapnye, aku sibuk..dan jugak agak bengang...dengan sorang Minah Joyah ni...so, aku xde mood langsung nk menulis.

Hye Minah Joyah...! U maybe a DRAMA QUEEN, but I definitely THE BEST ACTRESS! Ko hajak2 aku main api yee?? aku hajak ko main bom2 plak pas neyh!

sekian entry kasih sayang dan juga entry emo...


notabulukaki~ apekah bom yg paling best skang ni? C4 eh? bape ringgit? aku nk pegi beli lah!

Sunday, March 14, 2010

KeNaPa aKu TaK BoLeH KeJe CeKgU...

Dulu...mula2 kenal Speckybee, dia suruh aku keje cikgu..Sebab die ckp, mak die nak menantu yg jadi cikgu...Aku tunduk muka ke bawah...sepak2 batu dan tanah...aku diam..aku tak jawab.tp dalam hati aku berkata2...aku tak nak jadi cikgu..tak sesuai dengan jiwa raga aku ni.. aku darah gemuruh..kang aku pengsan lak kt depan budak2 sebelum start mengajar. Skang ni..bila aku dpt email (thanks gee for da email) dan gamba2 ni, aku sedar, keputusan aku tu tepat sekali...huekekekkee!








Sumpah kejang paru2, limpa, ulu hati aku kalo jadi cikgu budak ni...aku salute la pada semua cikgu2 kt dunia ni..korang mempunyai kesabaran dan ketahanan ketawa yg sgt tinggi..aku tak boleh..mau guling2 aku kt bilik guru kalo kene semak karangan budak2 gini..hadoi laaaa.. harini jawapan aku pada speckybee..."biarlah dinda jadi cikgu kt umah aje..ajar si kecik uyin ni pon dah kasi jantung aku bergegar2 ketawa..!"

notabulukaki~terima kasih kepada guru2 yg mendidik aku selama ni.entah2 cikgu2 aku dulu pun ketawa berguling2 baca karangan2 bangang aku tu kan...isk..isk..

Thursday, March 11, 2010

PeGi MeSYuaRaT PIBG CeKoLaH UyiN.. :B

Phew! Phew! Phewww!! Penatnyaaaaa!!
aku baru je balik dari mesyuarat PIBG skolah Uyin da Honeybee.. Memula aku pon xtau ape yg dibincangkan...sebab dorang cakap bahse Singhala...So,aku cam biasa, ambik2 la gambar..nama pun foreigner kan..Kena buat ala2 mat salleh la kan, sibuk2 amek gambar..huekeke! Jom kita tgk gambar2 yg disnap..


Ibu bapa tgh menerima penerangan..aku tak paham..tersengih2 ajelah kt situ.


Haha! Nilah keje aku..amek2 gamba..posing2 skit2..Kendian baru Teacher Kamini kasi penerangan kat aku...

Rupanya dorang ada aktiviti mcm Family Day pada 21hb March 2010,pukul 10 pagi.So, barang2 yang aku kena sediakan:
1. Fancy Dress..(aku tak fikir lagi apa Uyin akan pakai hari tu.Nantilah aku cari apa yg sesuai)
2. Sport Shirt.. (kena pakai Red Short with Grey Shirt.Ptg karang cari suar kaler merah!)

3. Avurudu Kumari..(New Year Queen)~ (aku mmg no idea,menatang apekah ini??So,cikgu terangkan bende ni rupanya pakaian traditional Sri Lanka.Balik umah aku pon google," Sri Lanka Traditional Dress." Tetiba kuar yg ni:


Astagfirullahalazim....!!
Haishh! susah nor nk cari baju sri lanka ni lah! aku google lagi...



Haa...ni lah dia!! Seb baik Uyin yg kene pakai..kalau aku?? eeeii..dengan perut gendut2 nk menayang kt org. Yarrkkkh!!

Pestu aku ada bincang2 tentang pelajaran anak aku dgn cikgu2.Tanya behavior dia kt skolah camne kan...cikgu ckp Uyin dah naughty sekarang..sume benda nk panjat.Tapi die rajin buat keje skolah,dan suke tolong cikgu...Sejuk perut aku dgr cenggitu..Cikgu2 skolah sume panggil dia 'BATU'. Whaatt??? Rupanya BATU tu dalam bahasa sini, 'Si Kecik'.Padanla si uyin ni degil,kepala batu semacam jeee,rupanya nickname dia kt skolah 'batu'..cih sungguh!

Then cikgu tunjuklah hasil2 craft yg uyin buat.Cikgu bgtau,uyin dah pandai warna sendiri,dah tak kuar2 garisan dah..heheee...Teruja aku tgk hasil2 tangan uyin ni..kreatif rupanya anak aku ni...tak mcm aku....kayu!


Time nk balik tu,cikgu bungkuskan pakaian utk Uyin.Untuk buat sample katanya.Petang ni aku nk beli kain,suruh jiran aku jahitkan...balik umah,aku test baju tu kt uyin...Saksikanlaah...Uyin dengan pakaian traditional negara beliau.........

AVURUDU KUMARI!!!!!!!


Taaaaaaaaaaaaa daaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!



Eyahhh! eyahhh! eyahhh!! (kata uyin sambil berjoget)
Muahahahaha!

Friday, March 5, 2010

SingLe tu BeRmaKsuD Tak Laku Ke??

"Ibu ibu bapa siapa yg punya anak
bilang aku, aku yg tengah malu
sama teman temanku kerna cuma diri ku yg tak laku laku

Pengumuman pengumuman
siapa yg mau bantu aku tolong aku
kasihani aku
tolong carikan diriku kekasih hatiku
siapa yg mau"



Tadi aku tgh melepak2 kt dapo, bunyikla lagu ni kt iPod aku...sblm ni aku xprnah pon dgr.Kesian pulak bila aku dgr liriknya. Dulu aku pon pernah la merasa senasib dgn lagu ni larr..Aku tade boifren2 ni..masuk teknik, form 4, sume kwn2 kt dorm aku ade pakwelah, abang angkat lah..aku je tade...huk! huk! Mulala terasa diri aku buruk ya amat. Nape org xngorat aku??? nape? nape?? arrghhhh! huekekekee! bunyi desperate gila! Sib baik la pestu ade gak yg sudi..Tapi korang ingat bila dah ada pakwe, best ke? Best tu adelah jugak kan.Cam time2 besdei tu adalah org kasi adiah,pestu dpt la surat2 jiwang,ade org caring2..ko sakit demam ke,ley la mengada2..pestu xdela tensen gelabah sgt bila tgk member2 gi dating kan...

Tapi ade gak xbape best.Ko xley buat tu, xbley buat ni, ko kene dgr ckp dia je, ko xley nk bergelak lebey2 sgt dgn org lain, kang jeles ke plak kan..Selalu kalo yg lelaki tu, duit ko byk abis kt die aje lah.beli topup, blanje mkn, beli adiah, beli baju sndiri (mstilar jga penampilan,xkan asik ulang baju tu je kan!) So, ade pro and con.

Tapi bagi aku, yg single2 tu, xyahla sesedih key...Memang la cam perit bila tgk org lain kuar dating..tgk member2 sume da kawen..tp lagi perit bila putus cinta.Ko tgk aje lah member2 terdekat, yg meraung2 melalak2, pestu siap kantoi paper, ulang semester lah segala tu...haaa..tak ke haru tu????

Dan bagi yg ramai pakwe, makwe...bangga ke???? Ko lawa sgt ke???? Hensem sgt ke???? Ko sure ke dorang tu syg gile kt ko??Heh! Please laaaa...xyah berlagak kalo ko tu ramai awek/pakwe, bekas2 awek @ bekas2 pakwe....Kebarangkalian ko tu jenis spesis miang dan perasan adalah sgt tinggi.Dan kalo dah jumpa cinta baru@ dah kawen, xpayah la nk ungkit2 cerita lama...nak banding2kan...Ko patut bersyukur ade jugak nk kt ko lepas ko putus dgn bekas awek/pakwe ko. Hargai la apa yg ada.Xpayahla ko menggelabah cerita kisah2 lama ko...Ko ingat awek/pakwe/isteri/suami ko yg sekarang ni akan kagum ke dgr cerita ko?? Boleh belah boleh bertangkup daaaa!!

Jadi single bukanla bermaksud tak laku.Tp belum ada jodoh.Ko perlu dan MESTI pilih org yang akan sehidup semati dgn ko nanti.Sebab hidup time bercinta adalah sgt tak sama dgn hidup time dah kawin...Muke tu lah ko nk tgk bila nak tido, muke tu la ko nk tgk bila bangun tido, muke tu la ko nk ketawa, muka tu la jugak ko rasa nk marah,...Jadi tak kira laki ke pompuan, ko mesti pilih betul2 dan kemudian serahkan pada Allah...sebab ape kena pilih? sebab dari dia nnti terhasilnya zuriat2 korang...Kalo dah perangai cam penyamun, tak mustahil la zuriat ko nanti lebih kurang...nauzubillah kan...Pilihlah pasangan dari melihat segi agamanya, keturunannya, kecantikkannya, dan kekayaannya.Kalo dah jumpa dan rasa tu lah jodoh ko,kawin aje cecepat.Supaya ko boleh syg dia lelebih sebagai org yg mempunyai hak utk syg dia.Xguna ko mcm nk mati syg die tp xkawin2 jugak.

So, lebih baik ade sorang aje kekasih hati dalam hidup, yg betul2 syg ko, yg ko pon bebetul syg die, yang sanggup susah senang dgn ko, yg sanggup sehidup semati dgn ko,yg sanggup terima buruk ko, dari ramai2 yg mengabihkan beraaassss jeeee....tol tak?

renung2kan dan selamat beramal.... :B

Wednesday, March 3, 2010

Bowl=mangkuk..Bowling= ?? mangkuk hayun kah?


Walopon aku nmpak agak macho, tapi aku ni sejenis manusia sfairesphobia betul ke ntah,tah!(fobia kepada bola ). Apa jenis bola pun mmg la aku benci.Itu pasal aku masuk acara balapan aje kt skolah dulu (balapan tu cam acara lawan lari,lompat kijang sume tu,bukan acara buat no 8 test moto tu..haishhhh!) Oleh kerana Speckybee sejenis manusia hidup bola,makan bola,berak bola, jadi sedikit demi sedikit aku kenalah overcome masalah fobia aku tu kan demi suami tercinta..cewah!!!


ni contoh org yg makan bola...

Jadi ada 1 ujung minggu kami 3 beranak pegilah main bowling.Aku cam biasa,tetap cas macho walopon bola aku ke longkang aje memanjang2.huakakaa!


ni gaya speckybee main bowling..memang champion kalo bab gaya...oo lalala!

okey, next kita tgk gaya budak kecik ni plak!


aku xsure dia main bowling atau acara cari gula2 dlm tepung..konpius!


which one is my lucky ball??


heleh..ringan je nih..yg lagi berat ade tak?? (blagak gagak tol!)


rolling....rolling....rolling...


Yeaahh! Strike!!!
(okey,tipu..sebenarnya bila bola masuk longkang dia ingat itu adalah satu kejayaan dan aku tau, aku la mak ketam itu...)


senyuman manis setelah 'strike' ke longkang bertubi2...huhuhu~


Then,ktorg pegi Odel kejap beli ice cream..makan dlm keta je lah.


kekenyangan lepas membaham ice cream...mata sudah kantuk2..


Hanyyyyuuuuutttttt........!
(maaflah,anak dara aku xreti nk tido sopan2..biasa nih..hepp!!)

ini adalah video uyin bermain bowling utk tontonan keluarga di malaysia... :B
video
rilex je dia sepak bola bowling tuh!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...