Friday, March 26, 2010

OyEH! OyEH!!!! DaBeL HePiNeS buKaN DabeL ChiN!!!!

aku kan...
dah 2 hari tak online...
tenet kene potong..sebab lambat bayo....huekekekeke!
Tapi..bila aku bukak2 blog,font da jadi lain pulak?
apesal aaa??
Ke komputer aku je yg baca font jadi cenggini?
Gasakler...lain hari aku godek2..

Nak citer kt korang ni....
korang tau laa kan,
duduk kt tempat ulu banat cenggini,
susah nk dpt ape2 pon..
tambah2 pulak,owner rumah aku yg bapak kedekut taik idung masin..
Selama xde tenet ni...aku ade projek..heheh!
aku pegi ambush rumah sewa dia yg kt tingkat atas tu..saje...buat2 nk tgk umah kt situ..
kekonon ktorg nk pindah kt situ plak..
Pestu aku nampak dressing table dgn desk...
Wowoh! ko sembunyik sini yeeee!!
Tak kasi pon kt ktorg!
Da le umah tu kosong..Umah yg ktorg sewa paling mahal (kau rasa RM1000 tu mahal tak??)
Umah pon kecit cenonet xde perabot lak tu.Barang letrik lagi la haram xde..
So, aku tnye die,ko pakai ke tak?
tak pakai kasi turun bawah laa...masuk umah aku..!
Hoya! hoya! (entah camne kekuatan dan keberanian utk sound itu dtg!owner aku maybe tergamam,dan terpaksa setuju..haha!) Akhirnya...
Umah aku dah ade perabot baru...huekekkee!


Haa...dah ade meja mekap aku...
xpayah ler aku mekap dlm bilik air lagi pasni...
dan xpayah jugak aku nk jaki dekat Si Uyin sebab die ade meja mekap..
Yahuu!


dan juga desk utk buat keje2 pejabatku.. (pejabat??)
xpayahla aku kejang2 tangan,sampai jari jadi kaler kuning bila buat keje pengkomputeran atas katil..
adela tempat yg proper skit kan...
yg betul posture nye..keh keh keh!
Dulu time bujang2 kt tmpat camnila faveret aku..
ade kerusi,ade meja,ade komputer...da heaven gila dah!
aku boleh duduk kt situ buat keje berbelas jam!
Tapi dah tua2 ni..kene byk berehat...
tulang pun da reput2...ade laki, ade anak plak lagi...
yg kurang kasih sayang kan...
aku terpaksa limitkan la masa duduk kt tempat ni...
tu je la nk citer ponnnn....

anak aku jakun gila! pagi2 tadi bangun tido dia boley jerit "Tadaaaaaa!" sambil tunjuk kt dressing table aku..keh!keh! keh!
Bila aku ingat2 balik...aku rasa,ni la kut first time anak aku tgk aku ada dressing table.
time aku bujang,aku mmg xde dressing table pown..mak aku beli letak kt bilik adik aku aje..sebab mungkin aku bersifat maskulin pada pandangan mak aku.hahaa! pestu kawen, ade Speckybee beli 1 set dgn katil,lemari sume kt bilik pengantin umah mak mertua aku, tp ktorg tak duduk situ pun. Umah sewa ktorg lepas kawen pon xsempat nk beli perabot bagai, dah kene dtg Sri Lanka ni..
So...maksudnya....inilah pertama2 kali aku ade dressing table sendiri...
Baru la aku ley feeling wanita melayu terakhir..
sambil sikat2 rambut duduk depan meja mekap tuh!
kah! kah! kah!

****************************
Gembira no. 2
aku kan dapat award lagi....! Yuhuu!
Ade 2 award yg sama, so aku tampal 1 jelah..Kang tampal 2-2 award gambo sama tu,korang ckp aku gile award pulak.ekekee!



1.Thank & describe & link the person that gave you the award
1.asmalina
Ni pangkat adik dgn aku ni...comel budaknye..sopan santun,berbudi pekerti walopon kekadang tu tahap kegilaan die sukar dikawal..huakakaka! kalo xsalah,die ade bofren blaja kt oversea...kira cam cinta jarak jauh la kan..ecece! tp xpe,bofren ko bile balik msia,boleh bwk byk2 adiah obesi kt kau...org lain yg jumpe hari2, xdapat beb adiah2 obesi ni..haa!baik ko bangge cepat!! kekekeke!

2.ima si rama2
aaa..yg ni lak, duduk oversea...ade anak cumel gile baban! kira cam senasib arr dengan aku..blajo tinggi2 (degree tu consider tinggi lagi tak zaman ni?) tp duduk umah jage anak,jage laki,jaga dapo,bertenet,bergolek dan perkara2 yg sewaktu dengannya..kekeke! Tapi xpe..sebab pepatah ada menyebut, tangan yg mengoncang buaian mampu mengoncang dunia...Cewah! maksudnya, sekuat mana pun superman,ultraman dan lain2 spenderman pun, kaum ibu la yg paling kuat skali..! hahaa! yang segala man2 yg lain tu,please laa..balik basuh spender kamu..hari2 pakai yg itu aje..keji tul!

p/s: cam seirama pulak nama 2-2 org blogger yg kasi award kt aku ni kan, asmalina dgn ima si rama rama...cewah!

2. pass this award onto bloggers you've recently discovered and think are fantastic

aku kan...kalo boleh nak kasi kt semua..semua..semua blogger yg ada kt dlm dunia ni..hihi!
Yang mana lalu kt blog aku ni, memang aku bagi kt korang...Sebab pada aku, korang memang cantik...semua ciptaan Allah itu memang cantik...Subhanallah....Tapi yang penting, biarlah kita cantik pada pandangan Allah ye tak?Sebab manusia yg menilai pun,kekadang tu bukannye cantik sgt pun...xcaya cer tgk rancangan2 cam next top model ke kan..cer tgk yg tukang komen tu....hadoiii laaa....sakit jantung!!!!

3. Contact said Blogs and let them know they've won the award
sape yg dtg sini, korang la dapat award ni..yek?

4. State 7 things about yourself.

1. Seorang perempuan yg agak maskulin tetapi tetap menerapkan ciri2 keayuan..haha!
2. Workaholic, tp since aku da tak keje,terpaksala aku buat2 sibuk dgn kerja2 tak bergaji ni.
3. Tersangat bahagia dan bersyukur dgn apa yg ada sekarang ini..
4. Proud to be myself...cuma ada beberapa aspek yg perlu diperbaiki..
5. Meal yg paling aku suka adalah ketika breakfast...!
6. Ade suami yg aku kira mmg my Mr. Right laa..
7. Ade baby girl yg insyallah, genius to be!

notabulukaki~ dah jadi dabel chin dah entry aku kali ni..huekekeke!

12 comments:

cahaya nuranie said...

haha.. dh ade dressing table sendiri lagi lame lah melaram... apepun comey la dressing table uyin tu.. kalau aku ada anak pompuan nnt nk belikan jugaklah satu.. hehe

|| NaFiRaa || said...

wahhhh!!! cantek perabot baru!!! pas nih makin giat ar bertenet sbb lagi selesa dr dulu..muehehehehe

aNiS tHe BumbleBee said...

shams~ kih kih kih!aku kan,mmg brg idaman aku jugakla dressing table kiut2 cenggitu masa kecit2 dolu..besok2 ko ade anak pompuan baik ko beli satu..nk pindah randah senang,campak je segala mainan dlm box tu,hangkut..

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~ cantik eh..gitu ler perabot2 kt negara ni..tp set kusyen die xboley bla betul..cam zaman 70an je..tp xpe..consider perabot antik la kan..ye tak?kekeke!

ainiayu said...

adehhh..pjgnyer mkcik ni bebel....hehehe...lawa gak dressing table tu....akk penah dpt dressing table zaman kolonial tau,maklumla duk umah bekas omputih dok...lg la antik...hahaha....umah akk skang lg la,tkde dressing table...sabo je la...malas nk beli sbb selalu pindah dh ade lengkap sume tu....nk mekap kene p bilik mandi...sib baik bilik mandi ada ala2 hotel...kekeke...tu cite kt mesia tau....hahaha...pas ni leh la selalu ngadap dressing table sambil berangan ye...ngeeee...(hg agak la berangan pasai ape....hahahaha...)

:: butterfly :: said...

ellow puan anis..masak x arini??? (jgn dok berangan sikat rambot jew hehhe)

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~ kekekee! tu ar dorang ni patut nk sewakan kt foreigner,kasi laaa fully furnish..mampos laa mat salleh cam ktorg ni nk beli perabot bagai..gilo apo? waaah,sib baik bilik air cam bilik air hotel, yg kitorg ni bilik air cam bilik banduan ajeee..huekekeke!
(berangan nk jadi era pajira kut..muahahaa)

aNiS tHe BumbleBee said...

butterfly~ hihihi....arini xyah masak..hubby nk bwk pegi colombo..lega..lega..boleylaa sikat rambut smpai rambut jadi afro..kekekeke!

vogue said...

wawawawa....kiutnya dressing table uyinnnn....tabah betul ler anis x mintak dressing table tuh awal2 dulukala...

aNiS tHe BumbleBee said...

hihihi...dulu rasa cam xperlu..skang tetiba lak rasa perlu..kekeekke!

Qistina said...

anis mintak je mcm2...mahal tue bayar bulan2...xpun tiap kali nak bayar sewa anis cuba2 mintak...diorg ni mmg mcm ni selagi x mintak selagi tu buat senyap je!!!
auntie pun jeles tgok uyin nye dressing table...nak beli utk Qaira tapi konpom Qaira x reti nak guna lagi ni....

aNiS tHe BumbleBee said...

aby~ tu lah..tp si owner ni mmg bapak kedekut gile..ala,beli aje aby,nnti die pandai ler guna..keke..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...