Wednesday, February 17, 2010

WiLL U MaRRy Me????

Fuh! Fuh! Kalo korang, lamaran yg macam mana korang impikan?? Mcm David melamar Kelly melalui papan iklan gergasi kt LDP tu ke?


atau kt scoreboard di Stadium mcm Nick & Melissa??



Aku kadang2 heran gak. Bila dah kene propose camtu kan, yg pompuan tu akan buat2 terkejut. Terkejut ke?? Dah hari2 ko keluar dgn lelaki tu, talipon siang malam, chatting siang malam, ckp cintan cintun, dah declare sume dah, mmg ler korang nk kawen kan?Kalo aku kene propose camtu, aku akan lompat2 sambil jerit HOORAAY!! HOORAYY!! buat muka serius, dan buat2 pikir...pestu aku akan jawab, tengoklah prestasi ko bulan ni camne. HAHAHAHAHHAA!

Yg pastinya, cost nk melamar mcm2 2-2 org lelaki kt atas tu, mmgler tinggi. Kalau gamak2 xbape nak mampu, xpayah laaa...Sebab kalo jadik mcm si Nick tu, xke frust menonggeng2??? Penat2 ko bayar sbb nk propose kt giant scoreboard tu, last2 kene tolak???? Sumpah ko panjat scoreboard tu terjun tiruk ke bawah gamaknye!

Apepun, gunakanlah akal pikiran yg tuhan bg..dan jenguk2 sama poket kau..Kalau pompuan tu setuju pun, ko pikir2lah kenduri kawen ko besok.Xkan ler kau nk serve tetamu dgn biskut & bihun goreng aje? Mcm kenduri arwah pulak jadinya.

Meh aku kasi idea2 kt korang camne nk propose.Yg pompuan pun, boley aje nk propose lelaki. Xde salah pun.

1. Ko buat kek, atas tu, ko tulis la proposal ko.... "Surti, ko nk kawen dgn aku tak?? from Tejo" (make sure kek ko tu elok rupanya.kalo tak,baik ko kayuh basikal aje pegi kedai beli.)

2. Bagi yg merokok tu, kalo korang bajet macho sgt, terel sangat, try kepul2kan asap supaya jadi perkataan, "Will U Marry Me?"...kalo takat boley buat huruf 'O' aje, apa barang bai?? Benti jelah isap rokok tu!

3. Kalo ko dgn pasangan ko jenis suka mendaki2 bukit ke, gunung ke, 2-3 hari sebelum tu, kene panjat bukit tu and ko pacak siap2 board proposal ko. Pestu, sebelum daki dgn awek ko, pastikan ko teropong siap2 kt atas tu,takut2 la pulak board tu da jatuh kene tiup angin ke, hancur plan ko!

4. Ko beli belon byk2. Kalo ko jenis xsemput tiup belon,ko tiup.Tp kalo semput, ko pam aje lah..Tulis la kt situ, "Jomla kite kawen" kt suma belon2 tu. Pestu boley antar kt umah die.Make sure ko ikat bende berat kt bawah tu. Aku takut belon tu smpai kt tgn yg bukan awek ko. Tu memang kes naya, tambah2 pulak org tu mmg jenis obses kt ko. Woh!

Empat je cukup?? aku malas nk pikir2 lagi dah. Nak pegi masak nasik. Sian laki aku karang lambat makan. Propasal kawin ni small matter aje sebenarnya. Yg pentingnya, pasangan tu bebetul syg ko tak?? Sanggup sehidup semati dgn ko tak?? Kahwin ni bukanlah the end of kisah percintaan korang, tapi sebenarnya permulaan. Hidup di alam realiti, bukan fantasi2 lagi dah.Kalo dulu die ckp die rajen mandi, belum tentu betul beb! So, bila dh tinggal dgn dia, barula ko tau 100% warna sebenar dia.Sebelom kawen, make sure ko format balik otak ko kasi fresh. Yg virus2 kasi sakit ati sblm ni, sume tu pun kene padam. Terimalah dia seadanya!

Cau Cin Cau!!~

notabulukaki~ dgr2nye,yg propasal Nick&Melissa tu gimik je...hekeleyyy!!!

pics credit to kosmo!online.

11 comments:

Anonymous said...

hahaha! pecah rahsia ko layan lagu lucah surti&tejo!

aNiS tHe BumbleBee said...

anon~ errr...camne ko tau lagu tu lucah??? haaaa! ko pon sama!!kantoi! hahahahahahah!

Lankaman said...

alahh..korg berdua sama jerk..otak kotor..kakaka

aNiS tHe BumbleBee said...

eley lankaman..dia pun sama gak..haha!

Anonymous said...

lucah doe lagu tu..yg no.2 tu mmg chalenging tul!

aNiS tHe BumbleBee said...

anon 2~ lucah eh?ade senarai dlm redtube tak? huhu..kalo ko isap rokok,ko cube2lah try buat gitu..boley rakam masuk redtube,eh,youtube..hihi!

p/s:sumpah aku xprnah bukak redtube!

Lankaman said...

ish ish ish..betul2 aku konpius..apekah ini bini ku?? camana beliau boleh se'expert' ini?? ;)

aNiS tHe BumbleBee said...

lankaman~ xkan baru tawwww kot???huhuhu!

Ieda the Rainbow Princess said...

Ishhh..terjun lombong la klu
lamaran ku ditolak!

p.s: Anis..'Lankaman'tu husband mu,kh?
Keliru daku seketika..

Ieda the Rainbow Princess said...

Anon tu plk sape?Mcm2 ler Anon,
Anis & Lankaman nie..LOL..kelakar!

aNiS tHe BumbleBee said...

ieda~ lankaman tu husband i ler..anon tu xtau...pelawat yg pemalu nk letak nama kekdahnye...huekekeke!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...