Thursday, February 25, 2010

KeRoSakKaN KoMPuTeR MenG' iSTeRi-MiThaLi' kan Aku...

YeaaaaYYYY!!!
Laptop aku lingkup..sebab karan kt sini mabuk...kejap kuat,kejap slow..kesudahnye, power port aku terbakar...

Bawak pegi Colombo, kut2 org Colombo bijak skit dari org kat Galle ni...Kedai pertama, okey..cuma ambik masa 3-4 hari....mana tahan dowh! Nafsu blog aku membuak2..Pegi kedai kedua, kt Majestic City...kedai yg 'repair' motherboard laptop Speckybee dulu..Aku xsuke gila kt mamat tu.Sebab first time ktorg datang dulu nk repair laptop Speckybee, die punye la baran.campak2 screwdriver lah.Meluat aku tgk.Tp Speckybee ajak jugak pegi kedai dia. sampai aje,dia pun datanglah jalan hinggut2..Rappers la konon! pestu dia menyapa kitorg...aku malas nk pandang muke blagak die tu..aku ckp lar aku punye port tu, itu ini sume...pestu dia bley bukak tempat bateri aku, bau2...pestu tnye aku,tuang air ke kt sini? dalam hati aku ckp, ko bodoh ke?xde pasalnye aku nk tuang air la.grrrr!! pestu die ckp motherboard aku rosak plak..

Dey Machaaaaa!!!!
Ko bukak kedai komputer ke kedai keranda???
GRRRR~~~~~!
Aku menyumpah2 la mangkuk hayun ni..dengan gelak2 die ckp,kalo pegi kedai lain pun,mmg dorang akan ckp motherboard rosak.Dalam ati aku,mampos engkaulah!Dah sah2 window aku sume aku bley masuk,ape jadahnye motherboard plak??Last2 aku bwk balik Galle.Dalam hati tekad nk repair aje kt Galle.Ingatkan bijak sangat stock Colombo neyh!Rupanya lagi lembu!! Grrr!Aku xde marah sgt atas kebodohan die tu..Tp yg aku marah sgt,die tu blagak...muke pulak tak hensem! at least, kalo muke ko mcm ARJUN RAMPAL ke, kurang la skit marah aku.Tambah plak aku penat+lapar..Tgk muke tak hensem ko tu membuatkan aku marah.Ko tau tak?????



~ini Arjun Rampal~

So,aku tinggalkan lappy aku kt kedai komputer kt Galle aje..sambil tawakkal...Dan aku teruskanlah usaha utk menjadi surirumah yg paling berjaya kt muka bumi ni...suci sungguh otak aku time tu..pagi bangun kemas umah,basuh baju,masak..pergggghh!! pestu xtau ape nk buat.kemas peti ais,cuci bilik air kemas bilik sebelah,cuci tingkap,mop lantai....ermmm...sehari je siap..ape lagi aku nk buat ni???? aku da mati kutu...SUMPAH tensen takde komputer ni..aku start jahit2 riben yg tercabut dari seluar uyin, gam2 kan sepit2 rambut die yg dah terkeluar...susun2 baju dalam lemari...sampaikan spender pun susun2 ikut kaler...punyalah boring ooooiiii!!


spender yg tersusun rapi....
sumpah jadi organized giler kalo xde laptop+internet nih!!

Pestu aku menung lagi...ape lagi aku nk buat????arrgghhhh!!!aku pandang meja makan aku.. kosong je... Talipon tuk2...pegi bandar Galle kejap...pegi kedai bunga...beli bunga...beli pasu....balik umah...susun2 bunga.....Tadaaaaaa!!!

nilah hasilnyaaa.....


Okey,fine...! hasilnya buruk! huakakaka!! aku mmg xreti nk gubah bunge2 ni...kt umah aku seketoi bunge pon xde..ni la kut baru nk letak bunga...hahaa! Sume akibat tahap boring yg melampau..

Skang ni...alhamdulillah......!!! Laptop aku dah kembali pulih...walopon Windows 7 aku terpaksa berkubur buat sementara waktu...aku pakai Vista aje lah balik...Speckybee cam biasa arr...kutuk2 aku..Dah laptop tu mcm Wan Maimunah, mekap macamana pun, takkan jadi Erra Pazira punyeee!!! Kuang ajar tak statement tu???? Mementang laptop die baru..Tp xpe,balik msia nnti, nak taruk 7 balik...(zuar,please get ready!)Format komputer kt negara ni mmg kasi tekanan perasaan betul kt aku.Tak apalah...think positive..at least selama 4-5 hari xde lappy ni, umah aku mcm ade 10 org maid....berkilat2 berseri2! Time ni kalo mak mertua aku dtg pun,idung aku forsure kembang punye lah...huekekekkee!!!

10 comments:

|| NaFiRaa || said...

muahahaha.. ade hikmah jugak lappy rosak!!! macam2 keje boleh buat!!! :))

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~ yessszaaa...! tulah,tetiba jadi surirumah yg paling komited didunia..kakakakaa!

ainiayu said...

baguih gak la kan....fuad kata klu nk bg lappy baru kena tgk KPI....rasa2nya 3/4 hari ni KPI anis naik kut...wallllaaaaa.....hahaha...lg satu akk nk tanya...stok yg tersusun rapi tu anis punya ke??kalerfullll.....hahahaha

p/s:kem salam kt arjun rampal.....

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~ hahah!time xde lappy KPI tu naik..tp skang,turun menjunam2..kekeke!oo...tu gambo hiasan..xkanler nk amek gambo spender sndiri..malu la aiii..awww! haha!

p/s:arjun rampal xreti jwb salam..die jawab "mubarak ho! mera nam arjun..aap kaise hain? mai achchha hoon.."

tudiaa...ni la akibat xde tenet..smpai da bley hapal bahsa hindi lak uii..kekeke!

ezzati said...

hahah..lawak ko spender susun ikut kaler..ada hikmah durang xtau repair...cantek sket umh ko :p

aNiS tHe BumbleBee said...

zati~ huhu!bagus jugaklaa kan..tetiba umah jadi cantik..haha!

Ieda the Rainbow Princess said...

Huhh..berlagak giler mamat dkt kedai repair computer tu..Agaknye brp bnyk computer dh die rosakkan akibat kebangangannya itu..
Not bad la gubahan bunga U tu wahai Cik Puan.. :)

Qistina said...

ok apa gubahan anis tue,menjadilah tue ;)..
aby pertama kali dtg sini sebok nak beli bunga konon rumah xberseri lah bagai..ingt lagi beli bunga dekat HOF..sanggup hangkut naik bajat tue..hihi
skrg bunga2 tu semua dah kena buang dah..mmg x der bakat langsung...tgok gubahan sendiri rs mcm nak muntah je..kikiki

aNiS tHe BumbleBee said...

Ieda~mmg blagak..kalo dia dpt repair laptop hubbyku itu,kagum la jugak.masalahnye lingkup.ceh.not bad ke gubahan tu..kihihi..tenkiu2..nah anis kasi adiah bunga..hihi..

❀ ✿ ❁ ✾

aNiS tHe BumbleBee said...

aby~ hihi..aby xpe minat bunga..anis ni hadoi laa..xde perasaan bila tgk bunga.bila la nk jadi pompuan sejati yg romantik dgn bunga2 ni tah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...