Monday, February 15, 2010

TaG By Izza NebRaSKa



Kalau tak di tag oleh Mek Izza ni, sebenarnya mmg aku nk tulis psl tarikh 14 Februari pun. Aku bukan nk tulis pasal Valentine.Aku org kampung.Ape kejadah hari valentine pun aku xtau sebenarnya. Tapi, 14 Februari adalah tarikh 'lamaran' yg aku terima dari Speckybee. Surat menyatakan 'lamarannya' utk jadi 'teman istimewa'. Hahaha! Dapat je surat, aku call mak aku, bgtau.So, mak aku kasi greenlight dengan syarat SPM aku dan Speckybee mesti 1st Grade.So, dengan rasa yakin dan takburnya aku boley dpt pangkat 1, aku terima je lah.Kang xterima, terjun bangunan aspura plak orang tu kan..huakakakaka!


surat cinta darinya 12 belas tahun yg lalu...aku simpan...dan bawa smpai ke Sri Lanka ni!

1. First time jumpa with ur hubby bila dan di mana?
Err...'ter'jumpa kt Skolah Teknik Jalan Stadium Alor Star. Time Form 4....

2. Love at first sight?
Xbape pasti pulak.Memula aku tnye dak kelas die, sapa yg tulis khat kt pintu kelas dorang.Die ckp Fuaad. aku ckp, lawala tulisan khat tu. Dak skolah agama kut die neyh. (maklumlah,tulisan jawi aku mcm ulat jentik2!) Kiranya aku jatuh cinta kali pertama kt tulisan dia lah dulu kot.huekekekee!


xde gambar sblm kahwin..ni je yg ada..time dlm tunangan..gemuk..gemuk..hepi nk kawen katakan!haha!

3. Who is he when the first time U met him?
Hehe..!budak skema. Pakai cermin mata cam semut.Ustaz2 sket.Ketua pengawas.Pagi2 slalu dengar dia mengaji kt surau aspura. Tapi slalu kene tibai dgn pengetua kt depan perhimpunan sebab fail ujian bulanan.Kah! kah! kah! Tp,syukurlah lepas tu jadi bijak tiba2....sejak berkawan dgn aku. motif??? hahahahahaaha!

4.How long it takes for him to ask U out of a date?
Iskk..tak ingat pulak. Ala, budak skolah, pestu tinggal asrama.Nk kuar date kemendenya. First time dating pun kt skolah. Time besdei dia.Aku kasi adiah jersi sbb dia ske main bola petang2.Bolehla aku skodeng dia time dia main bola pakai baju aku kasi tu.huakakakaka!


5. First place dating?

First place dating yg kt skolah tadi tu.Tp first time kuar dating, kt kedai buruk tepi stesen bas alor star yg lama tu. Ya allah, buruk gila kedai tu.Mcm nk roboh.Tp dah aku nk balik umah cepat, so dating kt stesen bas dah le.Bukan nk buat pe pun.Nk tnye aku bape beradik,aku suke mkn pe.tu je.haha!

6. How he proposed?
Err...xde propose2 cam citer omputeh tu. Tu dlm surat tu die dah tulis dah. Jadi tu proposal jangka masa panjang, tunggu 10 tahun lepas tu, barulah kami kahwin.Janjinya, lepas abis SPM, masuk U, pestu keje, pestu kahwin. Mengikut seperti yg dirancangkan.keh!keh!


Nampak sgt pasangan kuat mkn.Gambar kawin xde gamba peluk2 Gambar mkn2 je byk!huakaka!

7.Special date with ur Hubby?
erm... 14Feb ~ hari ulangtahun percintaan.. ~adekah??
14 December~ hari akad nikah..

18 December~ aaaaa.....adelah! lalalalaala!


8. Changes that he asked u to do?
err...byk! Jadikan badan mcm form 5 balik (logik kah???), Jangan degil, sentiasa berusaha mendapatkan anak yg ke 2. kah! kah!

9. What about him that U love him so much?
hehe..byk jugak! Selalu buatku tersenyum, dan ketawa berguling2...
Sgt pandai masak western..nyam!nyam!....

Suke marah2 aku, pestu pujuk aku dgn benda yg best2!

Die sgt syg aku...aku rasa laaa...xde org syg aku mcm dia syg aku.Sbb tu aku syg kt die..hihi!



smlm pegi soping..die ckp,sempena tarikh ni..belilah ape nk beli pun..sib baik aku mengucap byk2..kalau tak, mkn megi ajelah ktorg bulan ni..

10. What is about him u wish he would like change?
aku xnak dia berubah apa2 pun.aku syg dia sebab diri dia.tu je.apapun kekurangan dia aku terima dgn senang hati.. (sambil kutuk skit2..muahahahaa!)

11. U will lose ur mind and crack ur head when he?
Die puji pompuan2 buruk kt dlm tv tu.aku xde marah dpn die.aku nangis sesenyap je.Sambil berkata2 dlm hati, ada lori ada bas....ade lelaki hensem depan aku, aku balas balik! huh!

12.U will smile thru ur eyes for the whole day when he?
Bila dia mkn berpinggan2 hasil masakan aku...walopon aku tau, xsedap mana pun.keh keh keh!

13. Complete below sentences "My Love towards my husband is as big as....."
Infiniti......xde sempadan.....kalau boleh, nk sambung kasih syg ni hingga ke akhirat...amin... :)

Orang kata...kalau nk pasangan yg baik...kita kena jadi baik.....
Tapi aku kategori pompuan gile, padanla aku dapat pasangan yg gile jugak...keh! keh! keh!

sekian.

sapa mangsa aku????

1. Kak ainiayu
2. Aby Sri Lanka
3.Sham Uitm Dungun
4. Adik ipar, Fakhrati
5.Ieda Si Pelangi
6.Nafira yg babynya bernama Anis...awww!

selamat menjawab ye...Kepada izza...siap kau!!! tunggu tag seterusnya ye..hahahahaa!

18 comments:

vivavogue said...

owh....romantika de amor betoi! lamanya korang bcinta, setia plak tuh....congratz!

k.yani tumpang doakan rumahtangga anis & fuaad kekal bahagia sampai bler2...aminnnnn

CikGadis said...

akak yg cmel..
sweet nyer..

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yani~ hihi...mekacih...harap2 smpai ke akhir hayat kendaknya...amin..

aNiS tHe BumbleBee said...

cik gadis~ hehe..xpe..akak doakan cik gadis pun selamat sampai ke jinjang pelamin bersama kekasih hati cik gadis jugak ye.. :)

puan punyer said...

comei betul empunya badan masa kawin

aNiS tHe BumbleBee said...

puan punye~ haha! 'comei'...'comei'..

NURUL IZZA said...

kahkahkahkah..lawak glesss...
fuyoooo lama sungguh..setia nyeh..

xpe2 sukala bc srat tuh..kejiwangan terserlah.apa2pun dlm jiwang selit jugak sasteraan dia eh..

suke bacala..

p.s: nasib baik syetan duk jauh.kalau x makan megila kak anis weiii

Qistina said...

wow..surat cinta..best2!!!
nanti aby buat tag ni k ;)
kena ambik masa sikit sebab byk yg dah lupak lah..ngeeee

cahaya nuranie said...

whoa lama tul ko bercinta ye anis!! semoga kebahagiaan berpanjangan.. by the way aku dh jwb ye.. sila baca blog cahayanuranie..

aNiS tHe BumbleBee said...

izza~ haha! surat tu kene tuka gamba..sbb die maluuu...

p/s:xpe..jgn risau..akak org beriman..setan2 soping slalu xdpt goda sgt..hahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

aby~ heheehe...okey..buat tau..jgn xbuat...

aNiS tHe BumbleBee said...

syamz~ tenkiu....aku doakan utk ko jugak ye...orite..aku terjah blog ko..feewit!!

NiNa' said...

sweettt...

nampak sesangat bahagia...

hope dapat jumpe laki yg sweet juge..hehehe

aNiS tHe BumbleBee said...

hye nina!!! hehe..rumah tangga ni ade mcm2 perisa..kalau pndai taruk perencah, jadi sedap lah. (ape yg aku mengarut ni??) hihihi.
smoga nina pun dpt jumpe lelaki yg suwit2..yg baik..beriman... wink!

ainiayu said...

apsal la hg tag akk....malaih tul la nk jawab terutama sekali pasal hal2 cam tu....anis tau sudah la....hik..hik...nnt la akk try nooo...huhuhu....

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~ hahahaha!pasai kak malas sgt update blog.saja bg keja skit.men FB je keja.besa dia ni!

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Anis..Apa habaq?
Apa bikin? :) Cambest tag
nie! ^__^
Anis uiiii..cantik
sngtttttt Anis waktu jd Raja Sehari
tu!Suka je tgk wajah Anis,sejuk
mata memandang..Sbb tu la Cik
Abg boleh terpikat,kn.. ;)
Anis..Trimasssss ye..tag Ieda.. :)

aNiS tHe BumbleBee said...

salam ieda..hik..hik..sejuk??kekeke!anis baru kuar peti ais time tu..tu pasal org tgk sejuk kut.haha!
nnti jwb tag tau..nk tau ni...hik hik hik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...