Friday, May 6, 2011

PeroT

Haishh! Malas sebenarnya nk upload gambar baru. Xde hati nk ambik2 gamba time preggy. Tp mak dgn adik aku beria nk tgk. Bajet boleh gelak + cerca kt aku secara berjemaah laa kannn??

Siyes, aku rasa badan aku berat gila skang. Speckybee kata sebijik mcm doraemon. Cyehhh..konon badan dia taf mcm vin diesel gamak ah..mcm van minyak diesel pon nan hadooo..ade hati mengutuk aku.

Yelah,betul laa org kata, bila preggy kali kedua, perut lagi besar dari yg first.Ruang perut tu satu hal, pestu yg preggy kali ni aku tibai makan obimin start dari 8minggu.Hambek!


Ni perut masa 9bulan mengandungkan Si Uyin.Berat 49kg.Lagi 3-4hari nk meletup. (ko tade gamba lain lagi ke anis?hasek2 dgn tuk2 ni ja.ceh! jawapan: xdeee..aku xlalu nk ambik2 gamba time tu.pikiran berkecamuk nk beranak sulung kekdahnya.)



Ni perut 6bulan mengandungkan adik Uyin...Berat 53kg.Lagi 3bulan oi..makan harusla berselera..tenang jiwa dan raga.ada harapan nk melangkah ke 60 kg gamaknya!

Tapi skang,aku cuba bawak2 bertenang..jaman skang ni kan byk produk2 melangsingkan badan. Lepas beranak nanti la baru aku pikir camna nk kurus. Skang pikir, makan..makan...makan...Hidup di dunia sementara je. Baik aku makan betul2. Nnti dah masuk zon pantang, dah padan dgn muka aku.Cun2 plak bersalin time bulan puasa. Pestu berpantang time raya. Cer pikir hazab tak hazab?? Tp xpee...aku dah ada pengalaman.Time bersalin Uyin pun bulan puasa gak ritu. Adala machai yg aku nk suruh curik2 makanan kt aku time raya nnti.Cam tak biasaaaa!!!

Ha,apa lagi?? Gelaklaaa gelakk!!! Ajak ketua kampung kita tu pon gelak skali!! Balik raya jangan lupa duit raya kt cucu dgn anak menakan baru ni haaaaa!!

21 comments:

Qistina said...

nampak makin berseri2 anis time mengandung :)
makan je puas2 anis, nanti time pantang tu mmg sengsara, semua yg sedap2 mmg x dapek lah nak mkn....

cik_ah82 said...

haha..xleh lawan aku lagi..mmg badan bukan takat doraemon dah, dh jadik giant kekdahnya!huhu..mmg mengembang sungguh especially tang pungkok tu..melebaq ja rasa..tatau la boleh dapat balik dak figure anak dara ni..hahaha..aku bersalin bulan 7, tp pantang bulan posa..so samala kita.pakat2 mengganti la nnti..ni pun baru hegeh2 nk ganti posa..huhu

- GC - said...

gaya peace tu tak tahan btui. hahaha

julietchun said...

hidup utk makan :P

ibu syafiq said...

betoi la hg mcm doraemon weh...hahaha...
msa pgnant uyin 9bln hg 49kilo ja...?ringan'y...sblm pgnant hg brapa kilo?
aku sblm pgnant berat 48kilo.msa 9bln 61kilo weh...kluaq syafiq 3.34kilo.patutla perut aku besaq.kuikuikui...

miss said...

OK LA TU...53KG....AKU NIH LPAS KAWIN...DH TAHAP RAKSASA DH AKU TGK BDAN AKU NIH...HAHAAHAHHA!!!!

AKU PON KLU BLE NAK KEMBALIKN ZAMAN AKU SBLUM KAWIN...47-50KG PON ORG KATA AKU MCM SAKIT...MAKLUMLA...BDAN PESEN CHUBBY MCM AKU NI...53KG ORAIT LG...TP NTAHLA...BLE KE DAK???

aNiS tHe BumbleBee said...

aby~haahlaa...berseri2 plus selebet gile.kekekeke!

tu lah.nk makan..nak makan..ahad ni nk turun colombo.mcm nk pitam punya teringin nk cendol nih.thiihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

cik ah~hahaa!aku pon baru gegeh2 nk ganti.tu ahhh..nk buat camna ni..ahh...nnti pas banak la kita pikiaq camna nk kurus.skang kita makan..makan..makan!ngahaha!!

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~hahaha...saya anti peperangan...keh3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

juliet~haruss...abis tu hidup nk buat apa lagi ye dak?muehehehe!

aNiS tHe BumbleBee said...

suhai~haha!aku susah hati time tu.baru2 smpai SL ni,plus alah smpai 9bulan.masa kawen,berat 50kg.amacam?bagos x?wahahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

as~hg jgn gatal2 nk diet lagi.tunggu aku pas bersalin dulu.baru kita diet.muleh??

~Sharifah~ said...

anis..hang jgn jadi mcm aku,lepas pantang anak no 2 harammm berat tak turun pun..sbbnya dlm pantang aku main2..konon eksyen sbb dh ada pengalaman..

dulu anak yg sulung takut ni nak degil2,menonong jer dgr ckp itu x blh,ini x blh..tp lps pantang bdn selim balik..mai no 2 pakai tarak laaa...mcm belon smpai ari ni..

mast@work said...

53 tu kurus lagi la anis.. ahahahhaa.. gemuk sebab buatan orang takdak sapa nak marah aih.. kalau gemuk sbb taik banyak tu yang payah.. ahahaha

Yati said...

ok la tu, Anis. Kak Yati dulu masa 9 bulan, tiga-tiga anak lebih 70 kg. Nak makan apa-apa, baik makan sekarang. Nanti pantang, takde la meleleh ayaq liuq tengok makanan. :)

Seorang Blogger said...

Salam ziarah,
lompat lompat dari blog ke blog tersampai plak ke blog ini..
sweet ;-)

saza said...

weihhhhhhhh..letak la gamba clear skett..nak tgk..tu arrr..mak aku pon ckp, ank 1st mmg perut x besar..nnti ank2 lepas tu besar la sbb perut dah buncit..erkkkk..aku 4 bulan 52kg..weihhhhhhh..asal ko ringan sangat arrrrrrrr

vivavogue said...

amboiii....berseri2....baby boy ni....pasti! (wahhh...konpiden...)nampak beza kan pregnantkan uyin n this 1....time uyin dulu cam comots je anis....hihihi...kali ni melawa kemainnn...peaceee...

MumMe said...

mumme pun merasa jg ganti posa selama 17 hari sbb bersalin,ms anak ke 2 hr tu...

makdara TERdiva said...

takpe..lepas pantang, ajak speckybee pegi slimworld :)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

meh ikut aku. aku 64 kg jer masa bersalin dulu. pastu jenuh nak kuruih sampai laa ni..


tang drumstik ni yg buat aku tensen !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...