Thursday, March 21, 2013

Sew like a Boss


Tajuk kalau xberlagak tak sah. kehkehkeh!

Lepas aku upload gamba baju yg mcm taik 2 hari lepas kt blog, terus mak aku talipon aku. Suh aku balik kg belaja dgn dia. kehkehkeh! Bila masa lah aku nk balik kg belaja buat baju. Aku kan sentiasa merantau. 

Pagi2 buta semalam, pukul 3 pagi, Si Cu'a (nasuha) bangun terkebil2 tanak tido dah. Haih, nk ajak mak qiamullail la tu. Aku pun turun bawah, tukar diapers dia suma, nak tidokan dia. Sambil2 tu, aku try buat pola ikut sample baju yg sedia ada. Yang leher, aku gunting pola yg dia dh bagi siap2 dalam buku Yasalma. Aku tobat dah xnak buat pola leher sendiri pasal konfem jahanam mcm haritu. Kahkah! Pestu slow2 potong kain, sambil2 tunggu subuh, sambil buat breakfast, sambil tidokan Cu'a balik.

Well, dunia, aku mahu kongsi kejayaan kecil aku semalam.

TADAAAAAAAAAA!!!!

Adala improvement skit kann.. Baju kurung ni xpayah kekek. Ada kekek  mcm haritu pun aku boleh buat, cuma mcm byk part yg kita kena sambung. Jadi, si pemalas mcm aku memilih untuk buat baju stail gini. Ada cutting lg wokeh.



Ok, kita close up skit tang leher.ngeh ngeh!




Pelapik tu...humm..ampunkanlah. aku xberapa paham lagi konsep dia. Tang kemasan, dulu masa kecik2 mak aku ada ajar aku jahit mata lalat, tapi dah lupa dah. Maka, aku sulam je sudeh leher tu. Nanti2 lah aku cari tutorial untuk tu.


Mari kita pakaikan kt anak dara tembam kita.

 Anak dara sangat senyum macam tu. Bam tengah cuba buat2 bg tulang pipi timbul bg mengkaburkan pipi dia yg tembun tu.


okey, kain aku belum buat lagi. Sebabnya, 2meter kain yg aku potong utk baju bam dah digunakan. 1meter utk baju yg dah jahanam tu, satu lagi yg better skit ni lah kan..hahaha!


Terima kasih Allah...berikan aku lagi satu ilmu.. Aku harap, langkah pertama aku ni, membuahkan hasil lah. Kalau selalu2 berlatih, insya allah merasa lah raya tahun ni aku dgn anak2 pakai baju aku jahit sendiri. amin....Tihihihi!

Usaha tangga kejayaan. Aja aja Hwaiting!!!!!! 

14 comments:

nens cellection said...

ololo2..comel2!..hehe
tahniah kak!..buat bj x ssh mana pon..cuma perlukan tahap kerajinan yg tggi..hehehe

Tijah said...

kipapdegudwerk beb!
lepas ni keluarkan tudung sedondon utk dipakai bersama baju plak.

lupekanje said...

bagusss..baguss...trus baiki mutu jaitan. Usaha escalator kejayaan.... :)

Chik Att said...

tahniah tahniah ..... ada imperoofmen hahahahahah

Daddy Ziyyad said...

ni kalau nak hantar tempah, berapa ringgit cas ni? haha

Nafira usof said...

good job kawan~
tahniah~

aNiS tHe BumbleBee said...

nens~kihkih! nak merajinkan diri tu yg paling susah tu.ngeehee!

aNiS tHe BumbleBee said...

tij~haah, skali stokin kasut skali ah. mesti aku jadi trend setter kan.kakaka!

aNiS tHe BumbleBee said...

lupekanje~wiwiwi!cayok cayok!

aNiS tHe BumbleBee said...

CA~maceh..boleh laaa kan..ada la gak rupa baju.hahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

DZ~ caj macam biasa...7dulang hati nyamuk jee...wakakaka!

aNiS tHe BumbleBee said...

Ra~tq ra...wink!wink!

saza said...

waa..bestla dah pandai..jimat time raya :)

Anonymous said...

akhirnya....berjaya juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...