Saturday, May 23, 2009

THANK YOU ALLAH!!!!

Terima kasih Allah...kerana panjangkan umurku ini.Harini,genaplah aku hidup di atas muka bumi ini selama 27 tahun...hum...agak lama bagi org yg menghargai hidup..
Pagi tadi aku bangun tido dengan terkejutnye.semalaman panjang mimpi aku.aku dikurniakan dengan kelahiran kembar 4. Fuaaaah!!! terkebil2 aku lepas bangun pagi tadi.apelaa agaknye maksud mimpi aku tu di pagi besdey aku ini.hahahaha!

Cam biasa,lepas layan specky bee sarapan,dan antar dia pegi keje kt dpn muka pintu,aku pun mulalah dgn kerja2 rumah aku.siapkan breakfast anak dara aku tu,mandikan,kemas2 dapo sumer.then,masaklah nasik.

Jeng!jeng!jeng! bukak2 je bekas simpan beras tu,wahh..ader surat..thehehee..dari sape lagi.si romantik specky bee lerr..ucap hepi buzzday for me! Thank you sayang!!! Luv U soooo mucccchhh!!Muaackkksss! hehe,hubby aku ni mmg best.2hari sebelum tu,dia masakkan kat aku chicken chop..wuaahhh!!hebat kan encik specky bee aku ni.aa..tu,tengoklah cara2 specky bee masak ye.aku tolong amek gambar je.keng!keng!keng!

emm..aku nak flashback balik kepada 10tahun yg lepas.hehe..masa tu,aku sweet 17,skang da sweet sour 27.kehkehkeh.
10tahun lepas.....
--aku hanya budak skolah teknik yg tengah nk ambik SPM.
--aku seorang budak comot yg bawak beg bodyglove kaler kuning pegi skolah
--aku budak yg slalu dtg lewat ke skolah walopon dduk hostel&pengawas.alasan aku kununnye check ade tak budak2 yg dtg lewat ke skolah dari asrama.muahahaha!
--time terkocoh2 nk pegi skolah pepagi,selalule ada sorang mamat yg jugak ske dtg lewat ke skolah & buat2 terserempak dgn aku.hahaaha!
--aku budak paling heppii sebab mamat yg slalu dtg lewat ke skolah tu telah berusaha sedaya upaya menackle aku walopon aku mmg comot giler time tuh.hahahaha!
--aku budak yg langsung tak paham apa itu akaun walopon lagi 3bulan nk SPM.
--aku budak yg lagi byk bace surat cinta dari bace nota peksa.(bukan salah aku,salahkan si penghantar surat tu ye!)
--aku budak kt skolah tu yg mendapat puji2an cikgu dek kerana karya2 karangan aku yg meletup2 bila time exam..well..well..well
--aku budak yg dapat A dalam subjek akaun yg sebelomnya aku langsung tak paham.so,adik2 yg amek akaun dlm spm,sila dapatkan nasihat akak ye.muahahahaaha!
--aku dan budak-slalu-dtg-lewat-skolah tu mendapat keputusan cemerlang SPM 99!!
Dalam masa 10 tahun ini...
--aku dah berjaya grad dari degree of banking
--aku seorang business developer yg mampu bawak masuk income 10k-20k sehari dalam company
--dapat beli kereta sendiri..
--bertunang & kawen dgn mamat-yg-slalu-dtg-lewat-ke-skolah tu..hahahhaha!(beb,skang mamat tu da jadi engineer!congrats!!)
--dapat baby yg comel dan best!
--dah ada rumah sendiri..
--dapat pulak ikut mamat-yg-slalu-dtg-lewat-ke-skolah tu ke oversea ni haa..hahahhaha!
apepun,syukur alhamdulillah..atas semua yg Allah kurniakan.aku takkan ada disini tanpa family aku,family specky bee dan juga speckybee+honeybee sendiri.siapalah aku tanpa org2 disekeliling aku..kawan2 aku yg best dan juga cikgu2 smpai sekarang ni tak jemu2 bagi nasihat dan tunjuk ajar aku dalam menghadapi hidup ini.
Ya,Allah, aku tak perlukan apa2 lagi..cukuplah segala nikmatMu ini..Kau limpahkanlah nikmatMu itu kepada hamba2Mu yang terbaik ini....
+Suamiku yg tercinta,Muhamad Fuaad Aziz & anak kami, Nurin Hannani
+Seluruh ahli keluargaku
+Seluruh ahli keluarga suamiku
+Semua guru2 ku
+Semua sahabat handai ku
+Seluruh hamba-hambamu ya Allah...
amin...

9 comments:

Eisha said...

hepy burfday anis :))

Qistina said...

hepi besday anis..semoga panjang umur n dimurahkan rezeki selalu..eh samalah kita..aby pun budus sungguh akaun yer..tapi ntah mcm mana leh dpt a1 hahahaha...

aNiS tHe BumbleBee said...

eisha-thank you eisha!!
qistina- thanks aby..keh keh keh..tu ler..ntah2 kertas jawapan anis tertukar dgn budak yg terer akaun kut.ala,aby tu da mmg terer akaun ler.smpai ke degree amek akaun,terer betul tu..

Yati said...

Happy Belated birthday Anis! Semoga murah rezeki, dan dapat balik ke Malaysia soon. :)

aNiS tHe BumbleBee said...

yati- thanks akak.. :)insyallah raya nanti kami dapat balik msia..p/s:nape page akak xdpt bukak skang?

vivavogue said...

wahhhhh.....lomatik loba2 berpuluh tahun korang berchenta???

nice!

semoga bertambah2 bahagia berpuluh thn akan dtg anis...

aNiS tHe BumbleBee said...

thanks kak yani.nk buat cmne,itu je yg datang ngorat pon.pertama&terakhir..hahahaa!smoga kak yani pon berbahagia jugak bersama2 hubby&anak bujang tercenta..hehe.

Anonymous said...

Поздравляю вас Старо-Новым годом, желаю вам в новом году успехов и спасибо что вы находите время поддерживать ваш замечательный блог!

Anonymous said...

Saya senang bahwa situs Anda terus berkembang . Posting ini ditambahkan hanya pada popularitas. Situs Anda untuk beberapa alasan kurang dioptimalkan dan malochitaem . Cobalah untuk melepaskan menggunakan perangkat lunak xrumer 7 Elite ( Elite Hrumer 7) dapat didownload di http://x-rumer.ru/ mengatakan membunuh program untuk promosi sumber daya blog .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...