Wednesday, September 12, 2012

Proses Penceraian

 Tajuk ala2 kontroversi skit. Tapi xyahlah terkejut. Insyallah Speckybee la suami dunia akhirat. Time zaman anak dara pun xdak org mengorat aku, inikan pulak bila aku dah tua meregon ni..Lagi laaa tak laku.Sobbbbss! 

Sebenarnya aku dalam proses nk menceraikan kedua2 anak aku ni. Yang sulung aku nak ceraikan tempat tido. Semalam umo dah masuk 5tahun. Tido bawah ketiak abah dia lagi. Nanti kuar yg lagi sorang,mana nak campak??

Nampak tak katil aku? Queen size ja muat bilik ni. Tu pun kena beli yg rendah. Kang budak2 ni tido melasak, dahh pagi2 berderemen dahi. Mana nk muat 4org berhimpit2 atas tu. Lagi 3-4bulan nk ada baby baru. Nk letak baby cot mmg xmuat dah nk masuk bilik ni. Lagi pulak,xkan sampai jadi anak dara budak Uyin tu nk tido bawah ketiak abah dia.Maka aku tengah cari jalan mcmana nk ajar dia tido sendiri kt bilik sebelah.

Penceraian kedua, adalah untuk si Najlaa. Nak ajar dia bercerai susu. Setelah hidup selama setahun 2bulan, maka masa yang dinanti2 telah tibaaaaa. Tiba2 pulak dia teringin nk minum through bottle. Time tu masa aku pegi tengok makcik yg meninggal raya first hari tu lah. Tiba2 selamba cengkerik ja sedut susu dari botol sepupu dia. So, aku decide nk try la belikan botol kt dia. Tapi since dia dah minum pakai cawan dah pun, maka aku xbeli lah botol yang berputing2 mcm baby2 tu. Aku beli stail sip cup, tapi getah punya.

 Inilah rupa si botol bertuah yang menjadi pilihan Najlaa bam2. Setelah berpuluh jenis botol dan puting dia reject. You name it, apa brand aku xbeli. Last2 masuk dlm kotak, xpun sedekah kt org ja la.

Ni dia punya rubber sip cup. Aku rasa, untuk setahun ke bawah xsesuai kut. Kang tersedak pulak. Untuk yg dah reti minum pakai cawan okey lah.

Tu sip cup lama dia. Bezanya cuma yg lama ni plastik, yg baru punya rubber. So,sedaplah sikit nk gigit2 kot.

Maka aku harap2 berjayalah aku menceraikan 2-2 budak ni untuk persediaan baby baru. Kadang2 kesian jugak. Tapi pikir2 balik sampai bila.Anak aku pulak dah la anak dara. Lambat laun nk kawen pulak nanti, aku kena lepaskan jugak. Hukkksss... Sobbbss!!
Nanti bila aku dah tua mesti rindu masa anak2 kecik kan..Peluklaa Speckybee yang tua meregon tu jugak. Tu pun kalau masing2 umo panjang laa...haih...hidup..hidup...

15 comments:

Rasmuna Mun said...

hat tua meregon tu la hg dok peluk tiap2 malam...kihkihkih

Nens Collection said...

sy lps je anak sorang terus tido luar kt ruang tamu, katil opkos x muat,masing2 tido x hengat..haha..burok perangai..asal mlm2 berpindah randah la kami anak beranak..keke

Suhana Shahril said...

Wah...Najlaa dah nampak more gegurl...hehe
kalo x mo bagi uyin takut tido sorang2...ajar si najlaa tido sesama dia sbg peneman..
mcm ana ler...time nak pisahkan tempat tido aqilah, kesian plak sorang2 dia kat bilik...bila dah masuk 3 org, aqilah & iwani kena tido asing jgk..tp oklah ada peneman
Mak nyer sj kena prepare hati & perasaan utk bpisah tempat tido dgn anak2...hehehe

cik_ah82 said...

lagi 3-4 bln hg nk beranak dh?sat gila weh!hang pegnen kali ni pn aky znampak dh perot ang tunjuk jt blog..hehe

abby said...

amboi anis, tajuk bikin debar je, hehehe..

eh, tipulh dulu masa anak dara xde org ngorat..tipukan? :)

dulu masa aku nk ajar anak start tido bilik sendiri, susah jgk memula.. at least anak anis dua2 pompuan, so nanti boleh kasi najlaa temankn uyin (ke uyin yg temankn najlaa?)

time anak2 aku dulu hari2 aku atau hubby kene teman tido, baca buku, baca doa..teman sampai tido, pastu baru tinggal.. dah lama2 ok je, x payah nak dodoi2 dia pergi cari bilik sendiri time nk tido..

NenetPenne (NP) said...

ada jugak situa meregon nak peluk tiap2 malam... ha ha ha...

sayang anak kena cerai2kan..mana pulak net dapt pepatah tu...

aNiS tHe BumbleBee said...

Mun~haha..ha la..dah laki ada satu tu ja..kalo laki ramai lain laa cerita..kahkah!

aNiS tHe BumbleBee said...

Nens~kihkih..dulu2 masa kt SL,slalu gak berkampung kt hall.Ni sebab pertama kali beli katil sejak kawen,jadi rasa teruja plak nk tido atas katil.kehkeh!

aNiS tHe BumbleBee said...

ana~haha!tupun 5minit ja mampu ikat rambut.pestu zappp,hilang!

nk suh najlaa tido asing tu pun rasa susah skit.sbb mlm2 keje dia menenen.kalo tak mengamuk.camna nk buat tah.

pestu pulak,hati mak,ok ja.si abah laa plakkk..konfem xboleh tido kalo xberhimpit2 dgn budak2.perangai sungguh!

aNiS tHe BumbleBee said...

cik ah~ha,tulah.sat sgt.aku pun mcm..erkk??xlama lagi dahhhh!halemakk!

kihkih..perut aku kali ni pun cambiasa.xda sapa buleh detect aku preggy.tunggu nk meletup nnti kut baru org nk perasan aku preggy.

aNiS tHe BumbleBee said...

abby~kehkeh!saja.alaa..dari umo 16 speckybee dah chup.sapa nk mengorat lagi dah.mintak siku lah namanya.kohkoh!

ha,tulah..ingat nk kena buat camtu.tp mesti tgh2 mlm ada insiden melalak dtg bilik mencari mak abah pulak.kihkih!

aNiS tHe BumbleBee said...

NP~ha,betulla tu pepatah tu.kehkeh!!

Chik Att said...

Hat meregon tu lah sayang kat kita ........

aNiS tHe BumbleBee said...

CA~alhamdulillah..mintak2laa jangan berubah sayang dia kt kita masa tambah2 meregon besok.kihkih!

aishamimi said...

alahaiiii...aku mek dini dpt ja adik masa umoq 1.5taon trus dia tidoq bilik asing..mai kt adik dia, nak gak tidoq sebilik, tp lain2 tilam la..letak tilam asing kt sblh katil aku..dia tido bwh laaa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...