Monday, July 16, 2012

Update Sekejapan

Weeewitt!

Aku dah seminggu kt Nusajaya ni.. Ramai tanya aku,mcmana? best tak tempat ni? Setakat seminggu aku kt sini..jawapan aku, okey je lah..masih dalam Malaysia..tak banyak beza sangat dgn tempat2 lain kt Malaysia ni ha....kuikui!

Tapi dah nama duduk Malaysia, makanan adalah the foremost thing! wakakaa! Mari atur tempat makanan. Dapo umah buat masak simple2 udah...

Buat masa ni, aku tgh cari sekolah untuk Uyin. Yg dekat dgn umah, dan ada Qiraati. Aku tgk, Uyin sangat2 berminat bidang pengajian Quran ni.Previous ustazah pun bgtau Uyin lagi cepat belajar mengaji dari benda2 lain. Alhamdulillah..harap2 minat terhadap al quran ni kekal sampai bila-bila lah.

Skang aku tgh nk stabilkan hidup kt sini. Buat masa ni,semua dh cukup dah.Tinggal perabut je lagi,dlm minggu ni insyallah sampai.

First day..laa..baru perasan mangkuk xde..makan maggi dalam mug je dulu.kahkah!

Hari kedua, dh makin stabil, boleh buat nasi beriani dgn air asam. Skang alhamdulillah..steady dh..pagi tadi dpt buat nasi lemak untuk breakfast.Cewah!

Tak bape hari lg puasa.Insyallah..harap2 kami dapat lalui dengan tenang. Terima kasih kepada pengalaman2 yang tidak ternilai masa hidup di Sri Lanka dulu. We are survivor!

6 comments:

.. said...

ihiks .. i have the same noritake golden wave mug ..

NenetPenne (NP) said...

thank God u are still alive..:)

saza said...

gud luck weihh!!!yang penting dah bersatu balik :)

aNiS tHe BumbleBee said...

..~hihi!golden wave is always my fav noritake design.

aNiS tHe BumbleBee said...

NP~kahhhkahh..nett...idup lagi net...haha!

aNiS tHe BumbleBee said...

saza~alhamdulilah..budak2 pun hepi sgt. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...