Wednesday, July 18, 2012

Ijazah Kedua Saya...

 Amacam? Duduk lepak kt umah je boleh buat dabel degree.miahaha! Degree aku yg kedua yg aku terima ni adalah degree penyusuan eksklusif untuk bam2.So, semalam, cukuplah setahun dia menyusu.Tapi sekarang aku nak wean off untuk memberi laluan untuk adik dia pulak, dan persediaan untuk bulan puasa. Tapi, sangat susah nk wean off sebab dia direct feed, asyik nak mengongong je kt badan aku.

Aku ingat nk berbincang dgn Speckybee pasal ni. Since aku dok baca2 formula milk contains too much sugar (although they claim 'no added sugar'.Yeah, no added sugar, but how bout the existing sugar there?) Mungkin kami akan consider penggunaan fresh milk. Tapi menurut peminat fresh milk tegar, Cik Uyin, dia kata fresh milk malaysia tak sedap! Huhuhu... apa2 je larrhh..

 Rupa dia lain betul dari Uyin.Dgn mata sepet,kenan cina tongsan mana entah.

Smlm tak celebrate pun,sbb we all dah celebrate awal masa weekend. Ahad lepas Speckybee bwk jln2 round pegi Iskandar,pegi Skudai, dan tah mana2 lg aku pun tak ingat sbb aku tak sedap badan. Petang skit, dia bawak aku pegi Damai Seafood. Best jugak. Kalo aku tak preggy ni, mmg settle aku rasa segala benda yg di order. Tp dah dtg tak sedap badan, tak sedap perut, tak sedap tekak ni, habisla jugak semangkuk nasi.tihihi!

 Siakap masak thai.Spekcybee order siakap masak benda lain.Tapi waiter tak paham soklan. Tomyam adalah superb nikmat.Sizzling tofu..ermm sedap, mcm kt SL jugak, pestu kailan ikan masin.


 Kalo pregnancy sblm2 ni aku suka je bergambar,tp pregnancy kali ni, aku akan sedaya upaya elakkan dari bergambar.Rasa mcm benci tgk diri sendiri dalam gambar. Tgk muka sendiri kt cermin pun jarang.Rambut pun tak bersikat sbb xtau aku letak kt mana hairbrush aku masa pindah sini dulu.Nk beli baru, malas.Senang ckp,kalo aku sapu sampah kt depan rumah,konfem org igt aku bibik lombok lah!


Happy Birthday Najlaa Hannani yg sangat2 manja...

7 comments:

|| NaFiRaa || said...

happy birthday Najla.. moga jadik anak yang membanggakan ibu dan ayah k~

saza said...

happy bday najlaa..semoga sentiasa comel jelita hhehee

p/s: ko nak dpt ank lelaki kot sebab orang katala kalo malas tu anak lelaki..heheeh... :)

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~ tenkiu ra.. :D

aNiS tHe BumbleBee said...

saza~mungkinlah kut..tapi..tapi..bila masa aku rajin?aku mmg pemalas dari anak dara lagi.huekeke!

che mid said...

Lama betul tak singgah.. nak dapat baby baru.. tahniah.. harap2 puasa ni ok je ye.. hepi beday dear najlaa...

aNiS tHe BumbleBee said...

che mid~hihi..sama la che mid.bz memanjang2.thanks che mid.. :D

cik_ah82 said...

happy birthday najlaa!congrats atas degree mu itu..tu la kan, kejap ja anak kita dh setahun!isk.isk.tapi daku jeles dgn mung sebab tgh memboyot lagi..huhu..weh, camana posa kali ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...