Friday, July 1, 2011

Syukur Alhamdulillah..Nikmat Allah bagi...

Sepanjang mengandung ni, aku paling nak sangat makan durian. Balik Malaysia bulan March haritu, dapat makan. Tapi, isi tak sedap langsung + mencekik darah. Durian 6bijik dah seratus lebih harga dia. Rasa mcm nk sagat2 org jual durian tu dgn kulit durian. Haihh!

Lepas tu aku terpaksa sabar. Menahan air liur dan air mata tiap kali tgk gambar durian. Ko tau tak org mengidam ni mcmana?? Bila nak tido, pejam mata nampak durian, bila makan nasik, tak de selera, terbayang2 durian. Ha, mcm tu tahu tak??

Alhamdulillah...hujung2 pregnancy ni.. tibalah musim durian kt Sri Lanka...Aku saja2 tanya staff si Speckybee, ade tak durian? Dia ckp ada. Melompat2 aku!! Akhirnya...sampai jugak 10 bijik durian kampung yang marbeles kt umah aku...ktorg mkn 6bijik, 4bijik lagi kasi member.

Aku makan sambil pejam2 mata menikmati durian tu. Tak sangka dah dekat2 nak bersalin ni dapat jugak aku makan durian....Syukurrr.....syukurrrrrr...

Harga?? 100rupee sebijik.Dalam RM 3gitu2 laa..puas hati betul.


Durian kampung...mabelessss!!



Uyin punya lah hantam berulas2. Risau aku. Sila minum air dlm kulit doyan ye, anak ye?

Tu cerita last week...

This week..aku tak sihat.. Rasa baby dah turun ke bawah. Heartburn makin kurang. Tapi sekarang pubic bone terasa sgt2 sakit. Nak berjalan tak boleh. Solat pun terpaksa secara duduk. Malam dah tentu2 tak boleh tido. Rasa mcm nk melalak je sepanjang malam.

Tapi tak pa lah. Itupun nikmat Allah bagi.. Nikmat mengandung, bersalin..bukan semua org dapat. Speckybee ckp, sabar lah... bukan senang nk dapat anak comel mcm Uyin.hihihi! Pandai laa diaa... tapi ye...aku sabar la..tak lama je lagi ... Pikir yg best2 je lah skrg ni..

bersalin awal = boleh balik raya = boleh mkn byk2

Yippiee!!

Eh, korang doa2 kan aku key???
aminnn.....

16 comments:

Wanita Bertudung Hijau said...

semoga dipermudahkan urusan bersalin :-)

Qistina said...

doyan kampung sri lanka mmg sedapkan..kitaorg dulu pun rajin beli..harga pun ok kan!!

kitaorg doakan semuanye berjalan lancar..anis balik raya berapa haribulan??

Rasmuna Mun said...

yo la...moga slamat di sana...
huhu..aku pun tringin nk rs nikmat ngandung tu kan...tp blm ada rejeki nmpk gayenye....AKU X MKN DOYAN...

Lelord said...

sedapnya durian..agak2 balik mesia seminggu sblm raya ni aa lg x ek doyan

|| NaFiRaa || said...

perghhh.. duriann!! nak makan durian jugakkkk!! huhuhu..

semoga semua selamat yer.. take care..

nifalnin... said...

wahh... mkn durian.. sedap2... ms peknenkan anak sulung pun sy hantu durian jugak... skali hadap blh abes sy mkn 3 bj durian... hahhaha... memang hantu durian.. skali anak yg sulung tu x suke lansung ngan durian.. bau durian pun dia nak muntah... hahahahha....

salam perkenalan dr sy... thanks sudi bc blog sy.. jgn lupe dtg lg yer.... :p

Noor Hafirdaus said...

ya...aku akan doakan semoga hang dapat bersalin sebelum raya...hang dan baby sihat2....semoga mudahlah urusan hang nanti...amin.

mrs.spicy said...

mcm dah nak bersalin sangat2 dah tu. insyaAllah semua ok

mrs.spicy said...

mcm dah nak bersalin sangat2 dah tu. insyaAllah semua ok

Chik Att said...

Alhamdulillah ...dapat juga makan doyan ...

Rasa bersalah plak ....asyik2 dok menayang kat makbuyung ....

Didoakan... Insyaallah selamat ..

cintahati said...

herm...sian ci anis sorg nie...seb bek hg dan makan noo...xla terkecur2 lidah bb dlm pewot tue akibat maknye ngidam...

k take care erk...skit je lg,dan la aku tgk bb rasanya time raya nnt tue...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Alhamdulillah. Serun pulak aku Nis. Semoga dipermudahkan masa bersalin nanti. Hati-hati.



*Kalau balik sini sms-sms ler. aku memang jarang berYM.

Lina Rahim said...

confirm takde hal ayaq liuq anak meleleh..mengidam dah terlunas.. :-)

Che Gu Sham said...

Lama xjenguk blog hang anis..
Tahniah ngandung lagi..
Moga Allah kurniakan zuriat Soleh dan solehah..
Amin

Arena said...

Semoga semua urusan dipermudahkan. Take care ya.

cik_ah82 said...

aku ni ha wei..punya la amk cuti awai ingatkan nk beranak awai..ni dh overdue anak tamau kuaq lagi ni!huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...