Monday, June 22, 2009

inilah rupanya...

hum...lama aku tak hapdet blog aku ni.huhu.aku sibuk giler.kalo ade korang perasan,blog aku skang da ade 3columns.heheh.sila kagum muntah ye! tihihi!

hum,aku sebenarnye ya amatlah segan silu nk letak gambo muffin a.k.a kasut aku tu.sbb,rupanya mmglah xcun.dah ramai gak yg tnye,nk tgk gambo kasut muffin aku tu,jadik aku terpaksa lah tebalkan muka letakkan gak.hihi.nasib baik aku jauh dari rakyat malaysia yg lain.kalo x,xkuar umah aku gamaknye.
1.gambo satu.
ini adalah muffin yg mula2 sekali aku buat.ini adalah choc with cheese muffin.huhu.aku hantam je ingredient ikut tekak aku.cuma aku ikut kt internetlah guideline dgn tips2 dia.rasanya boleh tahan walopon rupanya xcun.yg putih2 kt atas tu adalah gula icing.kunun2 nk tabur cam kt kedai tu.tapi oleh kerana tgn aku mmg langsung xde kreativiti,maka camtulah rupanya.

2.gambo dua
muffin kedua aku.ini adalah bukti yg muffin aku mmg dibakar menggunakan microwave.hehe.pakai mikrowave mmg kejap aje.5minit aje letak,dh siap.aku mula2 takutlah kan nk pakai.tp aku der jumpa 1 laman web omputeh,dia kata buleh pakai microwave ni.jadik aku gagahkan diri jugak membuat eksperimen tersebut.


3.gambo tiga
gambo kt bawah ni pulak adalah muffinku yg telah siap.sebaik sahaja mikrowave mengeluarkan bunyik "keting!!" aku pun bwk2 bersabar,tunggu kejap 2-3minit,dan baru bukak.wahh! da siap,naik kembang.aku cucuk2 dulu nk pastikan masak ke idak.ye,seperti yg dlm blog tu ckp,kalo lidi yg kita cucuk tu bersih,maka masaklah muffin tersebut.aku terpaksa gunakan bekas aluminium foil yg gabak itu sbb itu je yg sesuai utk masuk dlm microwave.ini pun yg paling kecik.yg metal2 mmg dilarang.jadi,sbb tulah sebabnye rupa muffin aku jadik cam besar kasut!

4.gambo pat
huhu! inilah dia.strawbey jam muffin.aku letak strawberi jam kt dlm tu.jam tu bukan jam yg biasa2 yg pakai pewarna tu.jam ni cam homemade punya.yg der lagi buah2 strawberi ketul2 dlm tu.nyam!nyam!




5.gambo lima
ini adalah banana muffin pulak aku buat.kira dlm masa seminggu lebih ni,dah 3 jenis muffin aku buat.tihihi!
6.gmbo nam
2 gambo kt bawah ni adalah wajah2 anak aku yg tgh menikmati muffinku itu.sungguh hepi nmpaknye.aku xpastila dia buat2 hepi demi menjaga hati ibunya ini ke ape..hehe..xpelah,janji aku ley buat muffin pakai mikrowave!

itulah kesahnya mengenai muffin aku tu.babai..

Hi5 Emoticon

13 comments:

ainiayu said...

kah3x...lawak giler...but don jaj de book bai its kaber kan...hahaha...yg penting sedap....anis, akak tgk sama anak akak...tau dia kata apa..."mak,nak kek tu....alahaiiii...kena belajar wat gak ke???...or..anis tlg wat sat..blh kannnnn....
akak rasa time balik kpg raya nnt,anis dh pakar wat muffin dah...jom p baling.....raya nnt....

aNiS tHe BumbleBee said...

hahahahaa!humm..tu ler..anis keberatan nk letak gambo tu.kikiki!ngaaa!!!anak akak teringin ke?hihihi.tuler,muffin dah jadik rupe kek dah.hahaha!
uih,manalah anis reti kak.tu muffin zaman darurat tu.takat jamu tekak anis bolehle.kalo buat muffin camtu kt msia,konfem org buang bawah meja je..hahahahah!

Lankaman said...

uiksss...uyin senyum jahat jew..konpius neyh..abah rasa lam mulut beliau itew bukan muffin ibu.. tapi adalah sejenis makhluk bernama tick teck kepunyaan abah.. huhuhuhu

aNiS tHe BumbleBee said...

ohohoho!sori ye abah.sila betulkan speck anda.walopon ibu amek bergegar2 gambar itew dgn mggunakan kamera 'mahal siot' kita,still jugak nmpak muffin tu ye.tic tac tidak akan jadik sebesar itu walopon dibakar guna microwave.muahahaha!
p/s:ptg ni kita g check mata ye.maybe speck abah dah smpai tarikh luput.tihihi!

ezzati said...

ank dh besar ehhh..x sangka ni :)

aNiS tHe BumbleBee said...

tihihi..hum..tu la..da anak dare da pun..

ainiayu said...

anis,is it U yg kaler ijau pakai bunga kt bwh tu??? hihihi....soooo comel...& chubby....hihihi...
lagi satu....specky bee dah semakin rabun kahhhh????

Qistina said...

sedapnye muffin strawberry tue anis..bila lah mummy Qaira nak rjin mcm ibu uyin nie...
uyin hepi tul mkn muffin tue..sedapnyeee..nyumnyum..

aNiS tHe BumbleBee said...

anis to ainiayu- comel eh?tihhihi!tu muka malu sbb buat muffin rupa kasut ler kak.hum..xtaula kak.specky bee tu.speck dia dhla slalu kena kepak2 dgn honeybee.hagaknya sebab tu lah power speck dia kurang kut.kekekekek!

anis to mummy qaira-ngaaa!!rajen??perli ehh?hihi.mana der rajen aby.tu sebab tahap mengidam muffin tu dah smpai limit.terpksa la buat jugak.hehehe..xtau ler sedap ke idak aby.anis ni balun je sedap ke x.kekekeke!nnti bila anis da pandai skit besok,bolehla buat utk aby&cik qaira rasa.hihihihi[tp xtauler bila boley improve rupa muffin tu.huhu]

Watie Aziz said...

hhahaa...lawak jer u nih...taoi takper ..nampak sedap gak tuh..anak u sampai tersandar makan ha ...hehehhe

aNiS tHe BumbleBee said...

anis to watie- hahahaha!tu ler..xtau ler watie..sedap betul2 ke,atau saje dia nk jaga ati ibu dia ni.kekekekek!

vivavogue said...

owh...sedapnya muffin!

tp anis....bakar dlm microwave pakai aluminium tuh x percik2 api ke??

aNiS tHe BumbleBee said...

anis to vivavogue- tak percik pun.tp jgn alumunium foil yg roll tu.yg tu mmg percik api.ade skali anis nk bakar ayam,balut pakai tu,percik api.kalo yg container ni,mmg dia tulis microwaveable.tu anis brani ambik.keke.hantam sajalah.janji dpt mkn muffin.saat2 darurat kt rantau org gini kan.kekeke!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...