Wednesday, April 15, 2009

Suba aLuth aVuRudHu!!! Part 2

Dah cuti2 ni..internet lembab pulak..tak dapat pulak nk update blog ni haa..cuti kali ni aku & family tak kemana2. sbb feel baru balik dari malaysia masih ada.so,ktorang abiskan masa dgn aktiviti keluarga je laa.Specky Bee ndak masak laksa hari nie..hehee..bagus2..boleh aku buat keje lain pulak.hehehe.bersungguh2 si Specky Bee msk makanan kegemaran dia.hahaha!



Inilah antara aksi2 si Specky Bee memasak dan hasilnya.

Si Honey Bee pon berselera nampak..nyum nyum!

Lepas menjamu selera,ktorg pun rancang nk buatkan sangkar arnab yg baru.tapi,jaring yg dibeli tu tak cukup panjang pulak,so terbantutlah rancangan tu.main2 ajelah dgn si miffy & muffin.

Lepas tu,ktorg keluar ke bandar Galle,nk melihat suasana sebelum tahun baru diorang. Aikk!!! lengang pulak! Slalu kalo kt malaysia,sehari sebelum raya,kenmain ramai org kt bandar.tambah2 kalo mlm raya,ade lelong2 kt pasar malam.hahahah!so inilah permandangan bandar Galle yg paling aman damai aku rasa.





Emm,kalo korang nak tau,bandar Galle ni antara tempat yang paling teruk dilanda tsunami tahun 2004 dulu.inilah dia stesen bas yg menghubungkan Galle dgn pekan2 kecil yang lain.masa tsunami dulu,ramai yg mati kt sini.Aku ambil gambar ni dari tingkat 2,banggunan P&J City.Masa kejadian,ombak besar tu sampai ke tempat yg aku berdiri ni.aku pernah tgk gambar2 yang diambil selepas 10minit kejadian tsunami tu.tangga yg nak naik ke tingkat 2 pun penuh bergelimpangan dgn mayat.kedai emas kt tingkat 1 pun habis di rempuh sampah sarap,kenderaan,dan mayat2.agak ngeri jugak bila aku tgk gambar2 tu.Jalan2 ke hospital pun penuh dgn mayat2.Nauzubillah...apa saja kejadian tuhan,ada hikmah di sebaliknya..melihat gambar2 kesan tsunami cukup menginsafkan aku.cukup mengingatkan aku,bila2 masa nyawa kita akan ditarik Allah..

Dan kemudiannya,kami bergerak ke Habaraduwa,sebuah pekan kecil di sini.aku nak melawat seorang kenalan warga tempatan di sana.seorang pemandu tuk2.inilah dia gambar aku bersama family si tushara,pemandu tuk2 tu.dia xde dlm gambar sbb dia kena ambik gambar nih.hihihihi!!

4 comments:

Qistina said...

amboi terror nye specky bee masak laksa..nampak sungguh menyelerakan..

hasni.hasnan said...

uhuhu..rajin jgk speck bee ko masak ek??hehehe..

tu gmba2 rabbit ko sblom "ilang" ke selepas "ilang"??hahahaha

aNiS tHe BumbleBee said...

qistina - jempotla dtg ke galle kalo nk mkn laksa utara.kt kedai 88 pon xde tau.ekekeek!

annie-ehem,tu salah 1 sebab nape aku kawen dgn dier.hahaah!aa,tu sebelum 'ilang'.skang ni kalo ilang pon aku tak gelabah dah.aku tau kt mana dia nyorok.huhuhuhu! you can run,but u cant hide!!hahahahah!!

mama esha said...

nnt we all singgah galle...leh mkn laksa kan kan?! hmmm besh besh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...