Tuesday, July 2, 2013

Pangkor Island Beach Resort (CIVES reunion)

Tudiaaaaaaaaaaa! Stok sotong kering yg beli kt pangkoq haritu dah habih, baru nk update blog pasal reunion ni.Kehkeh.Well... aku manusia paling kalut kt muka bumi ni. Lain la kalau tangan aku mcm sotong CIMB, boleh la aku buat 8 kerja sekali harung.

Ni nk kena tulis sbb takut tiba2 kena amnesia, lupa habih kejadian yang berlaku untuk buat rujukan di kemudian hari. Tp mmg ada yg terlupa pun.kihkih.kalo tgk gamba baru ingat skit2. So, aku story based on gambaq je lah.

Mula2 aku mcm..heleh..pangkoq..pangkoq ja punnn...dok kt pulau2, laut2 gila bosannn! 2 tahun aku kt dungun tambah 5tahun aku kt SL pun mmg hari2 hadap laut.Laut, laut laut! bosangggg!

Dari JB nk ke KL dh satu hazab nk kena tempuh jem. Cuti skolah namapun.Nasib baiklaa anak2 aku jenis dh biasa dgn long journey. Yg kecik pun steady ja, so, lega lah skit. Aku lepak umah adik aku kt saujana putra kejap, pagi tu baru gerak kumpul kt RnR. RnR mana, xpayah tanya.aku lupa.haha.

Nak gerak ke utara punnnnn hazabedah kesuma dewi jugak. Aku xtau kenapa aku perlu terlibat sama dgn reunion CIVES speckybee ni.Nasib baiklah aku mmg kenal Speckybee dari sekolah, maka semua kawan2 dia aku kenal. Tapi memandangkan ni bukan macam reunion pun..macam family day gitu, so okeyla..boleh kenal dgn spouse kwn2 Speckybee yang lain.

Perjalanan yang perggh.. tak tau nk cakap.. Lepas satu, satu game budak2 ni main, tak sampai2 lagi ke ibu? bunyik soklannya.

Dah sampai jeti lumut, naik pulak feri pegi Pangkor. Dah sampai jeti Pangkor, tunggu sampai pukul 5petang trip feri ke PIBR. Aku dah berlengas2, rasa mcm nak terjun laut pun ada. Si bom2 pulak tak nyempat2 bom jeti Pangkor. Terkial2 lah aku basuh bontot dia kt kerusi jeti tu.wawawa.

Lepas dah sampai kt mini jeti, kena naik pulak truck menyendat dalam tu. Best la jugak terpekik2 everytime truck tu kona.Haha!

Akhirnyaaaaaaa.....

Reception Hall PIBR

We all semua stay kt Pacific Wing, level 4. Mula2 sampai lif tu mcm batuk2 dah..Hari nak balik, lif tu koma. Macam nak mampus mengangkut barang dari level 4 ke bawah. Bukan aku la angkat. Speckybee dgn kawan2 dia la... Tima kasih banyak2 sebab tolong kami.hihi.

Naik bilik....wahh....spacious! Aku ingat kecik sebab baca kt blog review, tgk gamba mcm kecit.


Katil pun luas. Buat penat hangkut baby cot.


Bilik air pun luas, ok. Cuma satu nk komplen, aku paling tak suka pegi hotel takde hose kt jamban. Ko tau tak aku ni metabolisme tinggi? 

Ni view dari bilik kami.

Aktiviti utama kt sini, MAKAN, MANDI,TIDOQ. kihkih...

Gamba meja je mampu aku snap. Gambar makanan, lepas dh melantak baru teringat nk ambik.kakaka! Meja, everytime makan, mmg dah siap2 reserved by group. So, senang xyah nk berebut apa.

Tapi makanan kt sini, not bad... mmg muka aku la kulu kilir pegi hangkut makanan. Smpai hall awal, yg paling lambat kuar pun ktorg la jugak. Lagi berbaloi rasanya ambik pakej hotel sekali makan ni sbb bila kira2 balik, kos van nk kuar dari hotel, nk makan kt luar yg kita tak pasti okey ke tidak tu pun dah berapa.Mak aku ritu lepak damai laut xsilap.skit punya hazab nk kua carik makanan.

Ni, turun bawah, belasah cukup2, naik atas bilik, berkuntau, tido. Heaaaavennnn! Tak payah pikir nk mop umah, nak masak, nak buat tu, buat ni...Besttt! betul2 rest.

Mlm first masa dinner, aku pun cam biasa, melantak mcm kena rasuk, sebab lapar gila. Pestu aku heran apesal semorang menung kt meja. Aku ckp kt Speckybee, nk naik bilik dulu ah, penat. Dia xbagi, dia ckp kena tunggu kawan dia. Nk kata ada aktiviti, xde. Kejadahan apa nk kena tunggu kawan dia, pestu naik sesama. Lif tu dh la mcm dh nazak aku tengok. Kang naik ramai2, runtuh tak pepasal pulak.

Rupanya, dorang nk surpirse celebrate birthday aku. Aku sendiri pun sampai lupa dah. Biasa laa..bila naik umur ni, malas aku nak ingat2 birthday ke arah ke tuaan. Zaman kecik2 dulu ye lah sebab tergedik2 nak jadi remaja.Kahkah! Mula2 aku mcm blur2, pestu tiba2 nyanyi lagu besdei. Eh, ada kek. Hahaha! Sebenarnya surprise tu hampir kantoi sebab org hotel tu mai tanya aku, yg mana satu En. Amir. Aku pun dgn mulut muncung2 tunjuk lah orgnya. Nasib baik aku tak kepochi tanya sebab apa suma.kihkih. Time kasih banyak2 kwn2 CIVES. Gambo kek kt fb, aku snap pakai phone je, malas nk transfer2. 



Aktiviti senggang mmg bawak anak2 pegi pool je lah keje. Ni semua kawan2 Speckybee masa study UiTM Arau dulu. Dah tua2 ni jumpa balik, rasa kelakar pulak. Kelakar bukan sebab apa. Sebab aku dh kenal dorang dari zaman muda mudi dulu, bila jumpa balik dah jadi bapak2. Dulu masa zaman muda mudi, dorang ramai2 ada pose gatai kt tepi kolam renang. Ni skang ni pose versi dengan anak2 plak. Hewhewhew!

Second day pegi jalan2 kt town Pangkor. Beli serba skit makanan kering, sotong kering apa tu. Takde borong sangat, sebab rasa mcm biasa2 ja.







Pinjam gamba dr member Speckybee, Ana. Semuaaa pakai baju CIVES. Yeayy!

Balik town, bawak budak2 lepak main kt beach.



Si kembung ni sgt sempoi...hihi

Apak apak lepas gian main bola sepak. Dulu2 aku sanggup pegi sokong geng CIVES walopon masa tu CIVES lawan BANKING. Berbulu budak banking.Kahkah!

3rd day, breakfast kaw2, pestu mandi kolam. Pestu siap nk balik.

 Ni dh atas feri nk ke lumut dh.

 Masing2 pengsan. Yg tembun tu je sebab dia dh puas tido.

Mmg best vacation kali ni. Byk aktiviti lepak sbb masing2 nk relax. Betul jugak, kang byk2 aktiviti, mmg tak terikut. Time kasih pada organizer, Dr. Amir, sbb susah payah organize reunion ni. Kwn2 Speckybee and spouses yg sporting. Seronok aku dpt kwn baru. This memories will last forever. wink! wink! :D

6 comments:

che mid said...

Ya Allah.. berkurun dah tak singgah sini.. dah besar anak-anak ya.. Alhamdulillah.. rasanya dulu baru dua, tetiba tengok dah tiga puteri..masa betul-betul terbang ya!

SYANI said...

Geram tengok si tembun tu.. Dah berapa bulan tu?

babybugmumshop said...

syok2..weih memang tembun tul anak bongsu ko..geram nak picit..

abby said...

wah, lamanya aku x jenguk blog hang anis!! nak pakej komen sekali buleh x?
gebunya anak hang anis yg kecik tu! ni full bf kan?
amboi besaq n lawa betoi spek mata itam hang anis, mcm diva giteww, hehehe...
tq la review sikit psl pangkor, aku baru plan nk cuti2 malaysia kat situ cuti sekolah nanti ��

Anonymous said...

syoknya p pangkoq,tp tmpt duduk dlm feri 2,betul2 mbentuk bdn jd 90°..

ziha said...

comelnye anak2 kak nes...apasal yg paling kecik tu gebu sangat..mcm nk gigit je...hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...