Friday, May 11, 2012

Oh,hai. Selamat Berkenalan.

Assalam, hai! Selamat hari jumaat.

Sepanjang hari ni aku tgk ada beberapa kali word seach nama aku.Cari aku kt FB by email address aku, tgk nama aku, google, dan taraaa...sampai kt blog aku.

Tenkiu..tenkiu...! Selamat berkenalanlah wahai so-called artwork designer. Kalau aku tak bunyikan engkau pasal stiker selekeh yg engkau hantar kt aku tu, rasanya, tak sampai lah kau kt blog aku ni.

Apa yg aku boleh cakap, chill lah. Semua manusia buat salah. Aku pun pernah duduk kt tempat engkau. Aku pun penah keja dlm bidang kau ni. Tapi take serious lah. Engkau keje, engkau dapat gaji. Aku order, aku bayar.Aku siap tolong ko buat artwork design lagi.Keje kau cuma print aje. Engkau bukan buat keja amal. Benda simple. Engkau salah print artwork, engkau say sorry ajelah. Aku bukannya rimau. Aku tunggu jugak email atau tadi masa korang call, ada word sorry nk kuar. Tapi nan ado.Tak pelah. Ai tak kesah.

Nasihat aku sebagai kakak,(aku rasa korang ni muda.) apa saja ko nk buat, tolong take it serious.Buat sungguh2. Bangsa melayu kita ni selalu kena cemuh sebab sikap yg macam ni lah. Jadi buktikan, anak2 melayu mmg boleh buat keja, rajin, sungguh2. Kalau kita tak pandai, kita tanya pada yg pandai. Ada hadis, (walaupun hadis dhoif) suruh kita belajar walaupun smpai ke Negeri China. Anggaplah teguran aku tu sbg batu loncatan dalam pemangkin kejayaan kerjaya korang pada masa hadapan. Sebab apa aku tegur korang? sebab aku sayang anak2 bangsa aku. Aku kesian walaupun kita ni majoriti, tapi kita ni mcm second class kalau bab work ethic. 

Take this positively. Sebab teguran aku ni aku rasa dh cukup baik. Sebab tu aku panggil teguran, dan bukan makian atau cemuhan. Masa aku keja mcm korang dulu, makian adalah makanan aku. Hati aku pedih, tapi aku tetap nk belajar. Tapi walaupun aku rasa mcm teguran, aku minta maaf lah kalau kau terasa hati ke apa. Sebab org kita ni bab2 sesentap mmg biasa.

Kalo korang search2 aku sebab nk kenal dgn aku, well, aku ucap, selamat berkenalanlah.Jemputlah dtg lagi.

********************

8 comments:

NenetPenne (NP) said...

apsal? apsal??? wahhh feeling makcik wok sembang tepi tingkap kaedahnya bertanya..

ada orang bisness suka guna slogan, tlonglah sama2 bangsa tapi kalau sebangsa buat kerja mcm ala2 melepaskan lelah ditangga baik tak payah.. kang kalu cari bangsa lain, sentap!

aNiS tHe BumbleBee said...

haha,siyes trbayang mulot muncong2 makcik wok!

cam biase lah net..buat keje salah.dhla menyusahkan customer.kita komplen.tanak mengaku.maaf pun xde.sopan santun beno melayu ni..

Marya Yusof said...

As salam anis,

Macam2 ragam ye... Take care & smile always dear :))

aNiS tHe BumbleBee said...

Wsalam marya :D

hihi..manusia sume mcm2 ragamnya..hihi.. :p

cintahati said...

itu la pasal anis...kalo kita kena,mau mcm2 org ckp kan,tp kita terima ja...tp kalo org wat kat kita, kita tegur xdpt trima....manusia,rambut sama hitam(lain la kalo dia diekan),tp ati lain2...

miss said...

apsal ni nok? hurm...lumrah dunia...

aNiS tHe BumbleBee said...

z~hihi..tulah.buat kt kita berkali2,kita relax ja.kita semboq sekali, sentap plak...blah laa.

aNiS tHe BumbleBee said...

as~ besa laa..si baloq liat tu sj nk bg org sound.pemalas xdak org.duit tergedik2 nak.campak dok SL br ada akai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...