Monday, May 7, 2012

From Her...to Him...

Minggu lepas Speckybee balik. Setelah sebulan merantau di johor. Huuu..beginilah nasib bini hujung bulan.kehkeh. Aku skang dtg penyakit, tiap kali dia nk balik je, aku mesti nk beli baju baru. Kira mcm nk selebret kepulangan dia la konon.

Sebenar2 kisah, yg aku mengamuk kat pompuan yg pinjam duit sampai ke sudah buat bodoh tu sebabnya, bulan lepas birthday Speckybee. So, aku dh plan nk belikan hadiah dgn duit AKU sendiri. Kalau tahun2 lepas, aku ada income sendiri melalui blogshop aku. Masa tu bolehlah bermewah2 sampaikan dia beli keta tahun lepas aku belanja tintedkan keta tu. Lepas mengandungkan bam2 then bersalin, aku tutup kejap blogshop aku sbb tak larat nak handle segala mak nenek karenah import eksport ni sorang2. So,tahun ni, sumber pendapatan aku adalah nuffnang semata-mata. Sobss! So,before aku fly pegi SL untuk seminggu haritu, aku cash out from nuffnang. Bajet turun2 Malaysia nanti, aku nak surprisekan Speckybee dgn hadiah birthday. Sampai2 malaysia, 'lembaga' tu mesej minta pinjam duit, aku pun kesian, bagilah sbb janji 5hb april nk pulang balik. Ni sampai ke hari ni, langsung.Siap menipu kaw2 lagi. Itu yg aku rasa nk mengamuk sgt tu. Org yg tunggu payment nuffnang tau lah, sebulan jugak weh nk dpt cheque tu. Gila mana aku tak angin.

So, sekarang, terpaksalah aku cari hadiah yg agak best, tapi affordable.Luckily,aku dah jumpa! Yeay! Walopon besdei dia bulan 3, dan ni bulan 5, dah nk masuk birthday aku dah, akan tetapi, aku tetap akan bagi kt dia jugak. Insyallah. Nanti brg tu sampai, aku bgtau.tihihi! 

So,buat sementara ni, ni jelah dulu untuk Si dia..

Surat cinta dari anak sulung....
Aku tak sure apa perasaan Speckybee bila baca luahan hati anak kesayangan dia ni, tapi kalo aku yg dapat surat ni, mau banjir pekan baling aku menangis. *emosi*


Buat masa ni, ini aje lah dulu luahan perasaan aku. Nk ckp depan2, mmg susah skit lah.Walopon nampak ai ranggi, tapi ai ni sgt pemalu.kahkah!

Ehem, aku buat sendiri coklat ni. Dh beberapa bulan jugaklah aku start buat coklat. Tp aku xwar2kan sebab aku bz gila baban skang ni. Kenduri adik aku xbape hari je lagi. Bulk order semua aku terpaksa tolak.Takat order utk hadiah besdei, hari ibu, hari guru tu, okeylah lagi. Aku sorang2 je beb. Mana nak urus budak2 ni lagi. Lepas bulan 5 ni, insyallah, aku terimalah bulk order balik.

So, inilah dia page cekelat aku. http://www.facebook.com/artneyschoco
Padahal sebenarnya page ni utk test aje, sbb member aku nak buat page tp tak reti. Maka aku pun buat la page, khas untuk godek2 dan provide solution kt dia. Pestu pikir2, penat2 buat page, pakai aje lah.Itu yang tetiba aku ade page ni. Apa lagi, like laaa...hakhakhak!

p/s: gamba2 sudah sampai ke pangkuan.Aritu aku janji nk story pasal pengalaman aku pegi SL sendiri dgn budak2.Insyallah, aku buat nanti. Pelan2 kayuh weh..tihihi!

10 comments:

Chik Att said...

nak order untk adiah hari guru.. bleh keee

Daddy Ziyyad said...

cantik coklat home made tu :)

saya pun dalam proses nak buat homepage FB nanti...utk biz wife..heheheh

cik_ah82 said...

weh,aku rasa somehow ang ni lembut htati sgt la bg pinjam duit kt org..kalau takat seploh riggit bleh la halalkan lagi..huhu..xpa, yg penting 'ai pun syg u lah!'..ai kan pemalu..hihi

fatiha's boutique collection said...

yeay dah like...nnti leh order coklat utk hubby blk...yeay lagik

aNiS tHe BumbleBee said...

CA~kihkih..bulehhh

aNiS tHe BumbleBee said...

DZ~maceh..fewitt..cayok2x.nnti dah buat ajak saya like ye?

aNiS tHe BumbleBee said...

Cik ah~mana tak lembut weh.main guna nama mak-mak ni.mak koma la,duit xdak nk balik kedah la..menipu kaw2.abaikan ja lah dia.marilah kita berkaseh sayang.kahkah!

aNiS tHe BumbleBee said...

fatiha~ yeay! time kasih sbb like sayangku!

|| NaFiRaa || said...

waaahhh.. buat sendirk!!! cayalah!! kagum giler!!

aNiS tHe BumbleBee said...

Ra~kuikuikui!xyahla kagum ra..pakai mould aje haa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...