Saturday, October 31, 2009

JoM SoLat KaWan - KaWaN.... :)

:minimo_05:

Haiii!!!!!
arini ni uyin nk hijack blog ibu..hehehe!



Uyin nk ajak kawan2 suma solat..jom2


Solat itu tiang agama tau kwn2 sumaa... :)


Lepas bersolat jgn lupa berdoa...semoga kita semua jadi anak yg soleh dan solehah.....


Okey...goodbye semua...
Uyin rindu semua kt malaysia..

*wink~ wink*

:minimo_13:

Thursday, October 29, 2009

Cinta Kami SeteRuSnya Di SiNi...

:minimo_12:
TERHARU...! SOB! SOB!!

Yeaa...!Akhirnya kami ada rumah sendiri...Inilah rumah impian kami buat setakat ni..Hehehe..Syukur alhamdullilah..pada umur aku & Speckybee 27 tahun,dah ada rumah sendiri..Moga2 rumah ini akan memberi kebahagian yg berpanjangan buat kami sekeluarga..amin...


Ruang makan...

angan2 aku: Kat dinding tu aku nk letak cermin besaarrr..Supaya time tgh makan boleh nmpak comot ke tidak mulut,nganga besar mana..hahaha.Then,aku nk pecahkan lantai tu,pestu nk buat 1 kolam.Letak ikan yg cantik2.Pestu tutup dengan kaca yg keras & tebal.ade aku tgk kt majalah kaca jenis gitu.hik..hik..So,bila time makan,boleh nmpak ikan tu berlari2 kt bawah kaki kita..Wowoh!menghiburkan..hahaha!



Bilik tidur Ke- 2

Angan2 aku:Bilik ni, adalah bilik uyin the honeybee.Kt atas siling tu,aku nk cat kaler hitam.Pastu kt siling tu ade gambar kartun gajah terbang,dengan bulan bintang sekali..Suma tu pakai sticker sbb senang nk ubah bila dia dah besar nnti.Karpet dia aku nk letak karpet kucing Mary yg cute tu..hehe..!Rumah ni suma ada 5 bilik.Bergantunglah pada rezeki Allah bagi.Tengoklah bilangan anak yg mampu aku produce.Kalo xbertambah,bilik2 tu akan jadi surau,library,bilik tetamu,bilik multimedia dan lain2 lagik.



Ruang Tamu

angan2 aku: Ruang tamu aku maybe aku nk buat sesimple yg mungkin.Sbb aku elegik tgk perabut2 yg tak tentu hala.Rumah aku mgkin akan dipenuhi dgn gadget2 elektronik kot.Kalo boleh,tepuk tangan,lampu terpasang,batuk 3 kali,tv on sendiri..Wahahahaha!


Bilik tidur utama

Angan2 aku:Yg ni dah tentu2 lah bilik aku dgn Speckybee.Aku akan decorate seromantik mungkin.Ececce!Katil nk ade tiang2 tu.Pestu nk pasang skrin besar.Senang nk tgk movie.Pestu siling dia boleh tukar2 ikut keadaan cuaca.Macam siling dewan makan citer Harry Potter.Kalo ujan..gelap je awan...seswai utk tido..keke..Kalo hari cerah,ade burung2 terbang riang ria kt awan tu.Kalo hari krismas,ada Santa Claus dgn raindeer terbang kt situ.Hohoho!Gilak!Tu bilik air tu,nk letak jacuzzi.Bulehla aku berendam lama2 dgn speckybee.Sunat ustazah Norbahiyah kata.hikks!



Depan rumah

angan2 aku: Yg tempat pijak utk masuk dalam rumah,tu suma kaca tu.nk buat akuarium kolam ikan kt situ.Letak ikan cantik2.Tp kalo ada org yg gatal2 nk letak kaki dalam akuarium kolam ikan tu,ktorg akan bawak dia pegi kt belakang rumah.Kt kolam belakang rumah tu,nk bela ikan piranha.So,kalau ada sapa2 yg gatal2 nk letakkan kaki,biar hilang kaki org tu.hahahahaa! Padan muka.Cam puake !


Laman umah

angan2 aku:aku nk letak buaian kayu yg kiut kt laman ni.Pestu pokok2 hidroponik.Sbb aku bangsa yg pemalas nk siram pokok.Lagipon,buat byk nyamuk je lah.Kt lantai lepas masuk pagar tu,ade alat utk detect & screening sapa yg datang.Data2 org tu akan dihantar direct ke email aku.Contoh cam nama,no kad pengenalan,blood type,dengan gambar muka skali.Senang ape2 hal.Lg pulak,suma tu berguna kalo emergency.Mana tau tetiba je dia kuar2 umah aku,ade keta langgar org tu.Aku boleh provide jenis darah dia sekali dgn identiti beliau kt pihak spital.Memudahkan urusan menyelamatkan mangsa.Contoh lah kan..mana tau..


Depan umah

angan2 aku: Aku mungkin akan renovate umah tu.buat menara ke,atau buat bilik bawah tanah.Hohoho!Tmpat tu nnti akan jadi tempat mencari ilham aku tulis blog.Bluuuwekkk!Cam sial.lalalala!keta tu aku xkan tukar,sbb tu kereta kesayangan aku.aku beli masa aku bujang dulu.Na mungkin dijual..Tu first love aku tu.



Inilah rumah kami..Dealova namanya.Jemputlah datang beraya nanti nanti..entah tahun bila lah nk buat rumah terbuka.Kalo nk tggu angan2 aku jadik kenyataan,mgkin masa kenduri kawen Honeybee lah agaknye kot.hahahaha!
:minimo_38:

Monday, October 26, 2009

Ledis En Jentelmen....!

Tadi pegi hantar honeybee ke sekolah..cikgu minta duit 4 ribu...sebab bulan 12 ni ada persembahan sekolah honeybee..Cikgu cakap, honeybee akan participate dalam 2 persembahan...Wahhhh!!! teruja nya nk tgk show honeybee!! En. Speckybee, sila luangkan masa anda sekejap ye..set dalam handphone :

Date: 3rd December 2009
Time: 3p.m
Venue: Hall of Galle..

Please..please..please..ape jugak terjadi...mesti datang tengok honeybee okey???

Okey..tu ajee....
Nk mandi petang pulak..Daaaa!!!

:minimo_04:

Sunday, October 25, 2009

Hang Tuah Fail S.P.M..

KAH! KAH! KAH! KAH!

Aku dapat link V-Clip ni dari member aku, En.Habo, ehem, yang bakal menamatkan zaman bujang beliau jemaat depan.gud luck bro!

Well,well,well..berbalik kepada V-Clip tadi.Citer banyak xguna.Korang tengoklah sendiri. Lawak tahap gaban,abis segala kelenjar aku kuarkan hormon2 gelakkan V-Clip nih.Jom layaaaaannnnn!!!!

video


Kredit kepada pembikin alih suara video ni..Korang mmg sempoi..!! Sial lawak!! Pat Blas kali aku tengok, Pat Blas kali aku gelak guling2!! Hadeeiiiih!!

Tima kasih kerana menceriakan hari ahad aku...weeeeeeee!!!

P/S: Ni nasihat pada adik2 yg nak ambik SPM,terutama skali adik aku, Anip.Hg jangan dok main PSP tuuu jaaa..SPM hg lingkup,mampuih, hg nk p mana???Tu tengok Hang Tuah tu,dok stadi siang malam pun buleh lingkup,ni hg yg dok mengadap PSP siang malam.Ha,sudah.tu dok buat apa lagi tu??P la baca buku cepat.Hg nk tunggu aku balik rimbok hg ka??Cepat cepat!! Pi baca buku!!!
:minimo_20:
HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!

Saturday, October 24, 2009

CINTA itu BAHAGIA "_"

Aku sangat suka jadik diri aku.Sebab macam2 benda jadik kt aku.Yang sesaja je nk uji tahap hangen aku..Ape,korang nak tau ape yg best jadik aku???haa,ni aku senaraikan.

#1

Pegi KL untuk Convo adik ipar aku di UIA.Sebagai kezutan,abang ipar aku, Ustaz Asri yg kalo drive keta pegi Bukit Kayu Hitam tu akan tido sehari utk recover tenaga dia balik,berkesudian utk convoy bersama2 ktorg ke KL.Wah,1 pencapaian.So,berkunda2 lah kami pegi ke UIA.Then, on the way nk balik tu, En.Specky dengan bangganya telah menjatuhkan henpon kesayangan aku ke dalam longkang.yeaahhh!!! Tepukan gemuruh utk beliau!!!! Hinssss!!!! So,kepada yg aku xbalas mesej suma tu,aku mnta maaf lah byk2.Silalah korang fire En.Speckybee tu.Aku tak terlibat dalam kes ni.Tihihi!

#2

Time hari2 terakhir nk balik,ktorg kene keracunan makanan.Serius xbest langsung! Nk makan ape pon xboleh.Lembik lah kami 3 beranak.

#3
Tp,walopon dah sakit2 gitu,kami gagahkan jugak ke KL awal 2hari.Plan nk jumpa kengkawan kt KL sambil berehat,sebab bila balik ke Malaysia,tiada istilah REHAT wujud di situ!Tp perut yg dicintai tidak mengijinkan.So,aku terpaksa cancel perjumpaan dgn geng2 bankers dan jugak ex-GSC.Sangat keciwa weh.

#4
Then,bila xpegi jumpa dorang,kami just rehat2 dalam hotel.Pegi Masalam sebab Speckybee nk carik henpon baru katanya.Then,dah pegi tu,pekerja NOKIA kt situ cam kurang motivasi keje je.Nk angkat mata pun tak larat.Jadi ktorg pon cabut ke Low Yatt dengan alasan,lebey meriah dan byk pilihan.HOHOOHO!Then,on the way nk pegi Low Yatt,Si Speckybee muntah2 dalam keta.Horror siot!Nyaris nk langgar kiri kanan keta yg dekat2 situ.Dh smpai Low Yatt,xjugak beli henpon.Pegi beli bateri laptop dia pulak.adalah sangat hangin hokey bila dah penat2 jalan itu je yg dibeli!

#5

Then,dah smpai kt tempat parking,halamak!!!! Mane pegi tiket parking ni weh??!!!Ilang pulak dahhhh!!!Cari lah ktorg mcam nk rak.Si Speckybee dgn konfiden suh aku pegi tekan balik kt mesin tu.Konon2 nk amek tiket yg baru.Dia mmg gitu.Bende2 jahat dia takut nk buat,dia suh aku buat,supaya dia nmpak baik.Ceh!Dah,aku pon dengan bodonya pegi ke mesin tu,tekan2 butang ijau tu.Pesal tak kuar nih??Tetiba de suara bunyik, "ye dik, nape dik??" Celaka betul!! Dah konfem muke aku masuk kt CCTV.Celake!Celake!!!Then,dengan muka unta aku pon bayarlah denda 50hinggit kt makcik tu.Padan muke ktorg!

#6

Dah tu,pegi Tesco Shah Alam balik sbb nk beli barang2 makanan sket.Speckybee sebok nk beli henpon kt situ pulak dah.Dh kung kang2 dgn cine kt situ,dia pon nk lah beli N97.Pestu,tetiba pulak,credit card dia pulak xdpat detect.Kejadahan ape kah ini??Dh le tunggu smpai patbelas jam.Last2,xbeli jugak.itu adalah sengal okey??

#7

Then,pukul 2 pagi ktorg bergerak ke UM amek adik ipar aku yg lelaki sbb nk tinggal kan keta kt dia pas ktorg fly nnti.Kul 6.30 jadual fly.So,kenelah awal.Tengah aku melepak kt tmpat menunggu tu,tetiba je lagu NEGARAKU kedengaran.So,aku dgn konfidennya berdiri.Well,aku patriotik hape!Tp aku tgk sekor pon xde berdiri.Ke aku je sorang rakyat msia kt sini??ade yg muka2 melayu.Agaknye yg muka melayu tu,geng2 penyapu yg nk sweep malaysia kot.Hum,no komen!

#8
Dh smpai umah ktorg kt Galle,tgh aku lepak2 atas katil,En.Speckybee tengah main2 dgn kipas bateri aku.Pastu pegi letak kt rambut aku.Ya Rabbbiiii!!!! Tak pasal2 bergulung2 rambut aku cam dreadlocks org Rasta.Kene pulak gunting rambut yg bergulung tu sbb xboleh nk sikat lagi dah.Pada pendapat korang,patutke aku marah.Kalo syurga tu xde kt bawah kaki Speckybee,nak je aku cekik2 Pakcik tu.GRRRRRRR!!!!!


*
*
*
*
*
Ape yg aku boleh buat ialah kembangkan hidung aku seluas2 nyaaaaa...Tarik napass dalam2....biar kasi oksigen masuk dalam otak.Cool down bebeh!!

Tuesday, October 6, 2009

RaYa!!Raya!!~ Edisi mari gemuk beramai ramai!

*PERHATIAN: ENTRY KALI NI DIPENUHI DENGAN GAMBAR2 MAKANAN SAHAJA.HOHOHO!

Birthday Cake Uyin.... Ditempah khas daripada member aku, Puan Liyana..terer betul makcik tu..xsangka aku..!

Kapkek nie ditaja oleh dia gak.Baik betul hati dia..mudah2an murah rejeki ko Lia yeee..lebiuu!!!


Kapkek ni,aku pulak yg taja hantaran pertunangan adik aku..ditempah dari Si Lia jugak.Tihhihi! Sume cun2 kan?? Sapa2 sekitar lembah klang nk tempah,sila kontek aku.Nnti aku kasi no tipon Lia.Dia tu ade belog,tapi dah jadi cam kubur cine.Sunyi sepi.Katanye,opis dia block belog2 neh.Tihihi!


Lauk pauk kenduri pertunangan adik aku, si Pieja..

*Daging MasaK Hitam *Acar Mayonis *Dalca Sayur *Ayam Masak Kurma *Agar2 yg aku pon xtau tahpekenamanya
p/s:mmg peberet aku pose2 tepi makanan.hohoho!



Sebelom rombongan meminang datang,ade baiknya mengambil serba sedikit gambar2 gediks kitorg 3 beradik.Lolololo!


Ehem,time ni sila sopan2 ye.Bertuah adik aku nih,kawen besok,terus ade 4 emak.Meh aku kenalkan.cewah! Yg sarung cincin tu,mak kandung tunang adik aku.Mak Cine.Pestu,gambo kt bawah sekali,berdiri dari kiri, Mak angkat,yg bela tunang adik aku,then, mak kandung dia, then, mak muda dia,then yg duduk ala diva tuh,mak mertua dia,a.k.a mak aku dan adik aku laa..

Ni pulak makanan2 kami makan kt Mai Cafe.Aku pegi kangar antar adik aku si Ana.Dia ckp makan kt sini besh!Aku memang rekemen laa kedai ni kt korang suma.Memang superb!!Rege pulak,mmg murah gilos weh! Kalo kt KL nk dapat rege gitu,korang kene basuh pinggan dulu lah kot.


Tuuu..diaaa..Giler sedap weh.Mmg puas ati! Byk2 steak aku pernah makan,kt sini the best la aku rasa.


Gile weh! Time dia letak menu kt atas meja, rasa macam nk order semua sekali.Seb baik iman aku masih kuat lagik!

WAJAH2 BAHAGIA BILA DAPAT MAKANAN....


Haa..gambar no.2 belah kanan tu,adik aku si Ana.Budak pharmacy.Tgh practical kt Spital Kangar.Single lagi.Sapa2 berkenan,buleh kontek aku gak.Harga boleh dirunding.Muakakakaka!


Anak aku cam biasa,mementingkan makanan seimbang dalam setiap meal beliau.
Protein--- CHECKED! ~nuggets
Carb -- CHECKED! ~ potatos
Veges -- CHECKED! ~letuce,coslow
Fruits-- CHECKED! ~honeydew ice blended

Jelas terasa kenikmatan berada di syurga makanan weh!Balik Sri Lanka nnti,harusla aku jogging sambil dukung uyin anto dia ke sekolah,sebagai bahan bakar lelemak yg melekat kt badan aku skang ni.huh!

-------------Hepi!!-----------

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...