Saturday, October 24, 2009

CINTA itu BAHAGIA "_"

Aku sangat suka jadik diri aku.Sebab macam2 benda jadik kt aku.Yang sesaja je nk uji tahap hangen aku..Ape,korang nak tau ape yg best jadik aku???haa,ni aku senaraikan.

#1

Pegi KL untuk Convo adik ipar aku di UIA.Sebagai kezutan,abang ipar aku, Ustaz Asri yg kalo drive keta pegi Bukit Kayu Hitam tu akan tido sehari utk recover tenaga dia balik,berkesudian utk convoy bersama2 ktorg ke KL.Wah,1 pencapaian.So,berkunda2 lah kami pegi ke UIA.Then, on the way nk balik tu, En.Specky dengan bangganya telah menjatuhkan henpon kesayangan aku ke dalam longkang.yeaahhh!!! Tepukan gemuruh utk beliau!!!! Hinssss!!!! So,kepada yg aku xbalas mesej suma tu,aku mnta maaf lah byk2.Silalah korang fire En.Speckybee tu.Aku tak terlibat dalam kes ni.Tihihi!

#2

Time hari2 terakhir nk balik,ktorg kene keracunan makanan.Serius xbest langsung! Nk makan ape pon xboleh.Lembik lah kami 3 beranak.

#3
Tp,walopon dah sakit2 gitu,kami gagahkan jugak ke KL awal 2hari.Plan nk jumpa kengkawan kt KL sambil berehat,sebab bila balik ke Malaysia,tiada istilah REHAT wujud di situ!Tp perut yg dicintai tidak mengijinkan.So,aku terpaksa cancel perjumpaan dgn geng2 bankers dan jugak ex-GSC.Sangat keciwa weh.

#4
Then,bila xpegi jumpa dorang,kami just rehat2 dalam hotel.Pegi Masalam sebab Speckybee nk carik henpon baru katanya.Then,dah pegi tu,pekerja NOKIA kt situ cam kurang motivasi keje je.Nk angkat mata pun tak larat.Jadi ktorg pon cabut ke Low Yatt dengan alasan,lebey meriah dan byk pilihan.HOHOOHO!Then,on the way nk pegi Low Yatt,Si Speckybee muntah2 dalam keta.Horror siot!Nyaris nk langgar kiri kanan keta yg dekat2 situ.Dh smpai Low Yatt,xjugak beli henpon.Pegi beli bateri laptop dia pulak.adalah sangat hangin hokey bila dah penat2 jalan itu je yg dibeli!

#5

Then,dah smpai kt tempat parking,halamak!!!! Mane pegi tiket parking ni weh??!!!Ilang pulak dahhhh!!!Cari lah ktorg mcam nk rak.Si Speckybee dgn konfiden suh aku pegi tekan balik kt mesin tu.Konon2 nk amek tiket yg baru.Dia mmg gitu.Bende2 jahat dia takut nk buat,dia suh aku buat,supaya dia nmpak baik.Ceh!Dah,aku pon dengan bodonya pegi ke mesin tu,tekan2 butang ijau tu.Pesal tak kuar nih??Tetiba de suara bunyik, "ye dik, nape dik??" Celaka betul!! Dah konfem muke aku masuk kt CCTV.Celake!Celake!!!Then,dengan muka unta aku pon bayarlah denda 50hinggit kt makcik tu.Padan muke ktorg!

#6

Dah tu,pegi Tesco Shah Alam balik sbb nk beli barang2 makanan sket.Speckybee sebok nk beli henpon kt situ pulak dah.Dh kung kang2 dgn cine kt situ,dia pon nk lah beli N97.Pestu,tetiba pulak,credit card dia pulak xdpat detect.Kejadahan ape kah ini??Dh le tunggu smpai patbelas jam.Last2,xbeli jugak.itu adalah sengal okey??

#7

Then,pukul 2 pagi ktorg bergerak ke UM amek adik ipar aku yg lelaki sbb nk tinggal kan keta kt dia pas ktorg fly nnti.Kul 6.30 jadual fly.So,kenelah awal.Tengah aku melepak kt tmpat menunggu tu,tetiba je lagu NEGARAKU kedengaran.So,aku dgn konfidennya berdiri.Well,aku patriotik hape!Tp aku tgk sekor pon xde berdiri.Ke aku je sorang rakyat msia kt sini??ade yg muka2 melayu.Agaknye yg muka melayu tu,geng2 penyapu yg nk sweep malaysia kot.Hum,no komen!

#8
Dh smpai umah ktorg kt Galle,tgh aku lepak2 atas katil,En.Speckybee tengah main2 dgn kipas bateri aku.Pastu pegi letak kt rambut aku.Ya Rabbbiiii!!!! Tak pasal2 bergulung2 rambut aku cam dreadlocks org Rasta.Kene pulak gunting rambut yg bergulung tu sbb xboleh nk sikat lagi dah.Pada pendapat korang,patutke aku marah.Kalo syurga tu xde kt bawah kaki Speckybee,nak je aku cekik2 Pakcik tu.GRRRRRRR!!!!!


*
*
*
*
*
Ape yg aku boleh buat ialah kembangkan hidung aku seluas2 nyaaaaa...Tarik napass dalam2....biar kasi oksigen masuk dalam otak.Cool down bebeh!!

6 comments:

dude said...

nasib baik syurga terletak di bawah kaki suami..
ha, nak masuk syurga kan..so kena sabar..hoho

Yati said...

Ha ha, sabor je la, Anis. :)

aNiS tHe BumbleBee said...

dude~kekeke..tu ler pasalnye..ku tunggu di pintu syurge..ngeh!ngeh!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yati~hehe..hanya mampu kembangkan idung ajelah,kak..heeee!

Suhaiza Sa'at said...

ya Allh, sabo jelah... nak pecah perut gelak yg last tu

aNiS tHe BumbleBee said...

ala,suhaiza..xley view lak u punye profile..sabar su..sabar..pocah perut kamu tu karang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...