Thursday, October 29, 2009

Cinta Kami SeteRuSnya Di SiNi...

:minimo_12:
TERHARU...! SOB! SOB!!

Yeaa...!Akhirnya kami ada rumah sendiri...Inilah rumah impian kami buat setakat ni..Hehehe..Syukur alhamdullilah..pada umur aku & Speckybee 27 tahun,dah ada rumah sendiri..Moga2 rumah ini akan memberi kebahagian yg berpanjangan buat kami sekeluarga..amin...


Ruang makan...

angan2 aku: Kat dinding tu aku nk letak cermin besaarrr..Supaya time tgh makan boleh nmpak comot ke tidak mulut,nganga besar mana..hahaha.Then,aku nk pecahkan lantai tu,pestu nk buat 1 kolam.Letak ikan yg cantik2.Pestu tutup dengan kaca yg keras & tebal.ade aku tgk kt majalah kaca jenis gitu.hik..hik..So,bila time makan,boleh nmpak ikan tu berlari2 kt bawah kaki kita..Wowoh!menghiburkan..hahaha!



Bilik tidur Ke- 2

Angan2 aku:Bilik ni, adalah bilik uyin the honeybee.Kt atas siling tu,aku nk cat kaler hitam.Pastu kt siling tu ade gambar kartun gajah terbang,dengan bulan bintang sekali..Suma tu pakai sticker sbb senang nk ubah bila dia dah besar nnti.Karpet dia aku nk letak karpet kucing Mary yg cute tu..hehe..!Rumah ni suma ada 5 bilik.Bergantunglah pada rezeki Allah bagi.Tengoklah bilangan anak yg mampu aku produce.Kalo xbertambah,bilik2 tu akan jadi surau,library,bilik tetamu,bilik multimedia dan lain2 lagik.



Ruang Tamu

angan2 aku: Ruang tamu aku maybe aku nk buat sesimple yg mungkin.Sbb aku elegik tgk perabut2 yg tak tentu hala.Rumah aku mgkin akan dipenuhi dgn gadget2 elektronik kot.Kalo boleh,tepuk tangan,lampu terpasang,batuk 3 kali,tv on sendiri..Wahahahaha!


Bilik tidur utama

Angan2 aku:Yg ni dah tentu2 lah bilik aku dgn Speckybee.Aku akan decorate seromantik mungkin.Ececce!Katil nk ade tiang2 tu.Pestu nk pasang skrin besar.Senang nk tgk movie.Pestu siling dia boleh tukar2 ikut keadaan cuaca.Macam siling dewan makan citer Harry Potter.Kalo ujan..gelap je awan...seswai utk tido..keke..Kalo hari cerah,ade burung2 terbang riang ria kt awan tu.Kalo hari krismas,ada Santa Claus dgn raindeer terbang kt situ.Hohoho!Gilak!Tu bilik air tu,nk letak jacuzzi.Bulehla aku berendam lama2 dgn speckybee.Sunat ustazah Norbahiyah kata.hikks!



Depan rumah

angan2 aku: Yg tempat pijak utk masuk dalam rumah,tu suma kaca tu.nk buat akuarium kolam ikan kt situ.Letak ikan cantik2.Tp kalo ada org yg gatal2 nk letak kaki dalam akuarium kolam ikan tu,ktorg akan bawak dia pegi kt belakang rumah.Kt kolam belakang rumah tu,nk bela ikan piranha.So,kalau ada sapa2 yg gatal2 nk letakkan kaki,biar hilang kaki org tu.hahahahaa! Padan muka.Cam puake !


Laman umah

angan2 aku:aku nk letak buaian kayu yg kiut kt laman ni.Pestu pokok2 hidroponik.Sbb aku bangsa yg pemalas nk siram pokok.Lagipon,buat byk nyamuk je lah.Kt lantai lepas masuk pagar tu,ade alat utk detect & screening sapa yg datang.Data2 org tu akan dihantar direct ke email aku.Contoh cam nama,no kad pengenalan,blood type,dengan gambar muka skali.Senang ape2 hal.Lg pulak,suma tu berguna kalo emergency.Mana tau tetiba je dia kuar2 umah aku,ade keta langgar org tu.Aku boleh provide jenis darah dia sekali dgn identiti beliau kt pihak spital.Memudahkan urusan menyelamatkan mangsa.Contoh lah kan..mana tau..


Depan umah

angan2 aku: Aku mungkin akan renovate umah tu.buat menara ke,atau buat bilik bawah tanah.Hohoho!Tmpat tu nnti akan jadi tempat mencari ilham aku tulis blog.Bluuuwekkk!Cam sial.lalalala!keta tu aku xkan tukar,sbb tu kereta kesayangan aku.aku beli masa aku bujang dulu.Na mungkin dijual..Tu first love aku tu.



Inilah rumah kami..Dealova namanya.Jemputlah datang beraya nanti nanti..entah tahun bila lah nk buat rumah terbuka.Kalo nk tggu angan2 aku jadik kenyataan,mgkin masa kenduri kawen Honeybee lah agaknye kot.hahahaha!
:minimo_38:

18 comments:

Atiqah said...

nk dtg tp umh ni katne ek?
design nye mcm umah makteh sy kat jitra..

dude said...

wahhh besarnye rumah uyin...

NURUL IZZA said...

kak anis!! cantik oo rumah..ni kt ne..kedah ke?nnt kami balik msia jemput ke rumah kami ye.dekat je..penang je..ekeke..

sungguh banyak anagn2 mu itu..;p

wirajiwa said...

rayer aji open house kek sinih laa gamaknyer hihihihi

aNiS tHe BumbleBee said...

atiqah~hehe..kt sg petani..jempotler.jgn memalu..hek!hek!

aNiS tHe BumbleBee said...

dude~idak le besar mana dude..gitu2 aje..

aNiS tHe BumbleBee said...

izza~aa..kedah..sg petani izza.woh woh..dekat je..soklannya:bila nk balik malaysia??hahahaha! (gelak setan)

xyah le layan angan2 tu..tengah gila meroyan tu..tihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

wirajiwa~hohoho!xdapek la wira..ktorg xbalik malaysia..next next raya aji lah aku jempot ko ye wira..ngee!

Anonymous said...

Gila ko,bela ikan pirana..hahahaha!Siap ada detector blood type lagi.siot punya angan2.hahahhah!

aNiS tHe BumbleBee said...

Anon~hehe..ko xyah ye layan pale otak gile aku.time tu aku tgh tensi..ngehehehe!

Qistina said...

cantiknye rumah uyin..haaiish tapi naseb kita sama jer lah kan..entah bila dpt duduk nye ;(
anis sewakan x??

aNiS tHe BumbleBee said...

tulaa..bila lah boleh duduk..anis xsewakan kot.sayang..tp maybe jugak dlm perancangan nk buat homestay..pulangan yg berbaloi2.hihihi!

ainiayu said...

lawanyer umah anis....best arr dapat umah lagu tu...klu area sini tatau la bape harga dia....tp tk kisah lah...kecik ke beso ke...yang penting hati bahagia....umah besaq pn klu hati tk tenang tkde maknenyer...ye tak?...
semoga tercapai segala yg anis angankan utk umah tu...wakakakaka....bila taun la tu.....klu ada benda2 canggih yg cam anis nk tu bgthu akk ye...akk pn nak gak....muahahahaha....

Anonymous said...

santeknye umahuyin ;0)
besh2 ade tanah kat tepi tuh~

nnti kalu telajak ke sg petani leh r singgah muahahhahaha... bile r tuh kan... ~alesha diyana

aNiS tHe BumbleBee said...

ainiayu~ kekeke! aa..nnti la..suh fuad reka benda2 tu.nnti suh fuad buatkan kt akak gak ye..canggih2 umah kita nnti.huekekek!

aNiS tHe BumbleBee said...

lieza~ hihihi...ha..tu la..tp bila tahnye dpt duduk.nnti bila ktorg dah duduk umah tu,anis roger2 liza ye..nnti boleh la datang lepak situ..hihihi!

vogue said...

wah3...lawanya dealova tuhhh....nanti buat kenduri kawen uyin kat ctu lar ek? jgn lupa jemput ye....

aNiS tHe BumbleBee said...

hehe..boley..boley..kalo fb idup lagi time tu..jemput pakai fb lah ye..xtau masing2 kt mana dah nnti..jemol kawen jgn lupe jmput jugak tahu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...