Saturday, November 21, 2009

DeMaM?? BaTuk?? SelSeMa???

Alahai...anak dara kesayangan aku ni...tiba2 pula demam..padahal mggu ni mggu paling byk mulut dia.Demam nk bercakap terus agaknya si Uyin ni..Layan je lah gambar..aku xde mood nk mengarang time2 gini..
Hari Pertama


Hari pertama demam..mula dari malam.Aku trjaga bila sentuh badan si Uyin panas sgt.Check temperature, 37.5 C. Hum,panas! Ambik ais,demahkan kepala dia.


Tampal KoolFever.Suapkan dia mkn Corn Flake.Okey..dia mkan je.tp xmcm selalu.


Selalu 2 mangkuk ni mesti abis sebelum pegi school.Tp dah demam ni,semangkuk pun xabis.Jadi aku lah yg abiskan.Teehee!

Hari Kedua

Malam hari kedua,badan sgt panas.40c.Aku dah menggelabah.Buat air asam jawa pulak letak kt kepala dia.Dia pulak asik merengek2.Xsedap badan nk tido.Then pagi tu,aku letak lagi air asam jawa.Mcm dah okey.Bg dia tido dulu.Bangun2 je,mcm cargas skit.Nk main.Nk karaoke.Haa...kali ni...nk sepah umah..sepah lah nak..ibu tak marah...janji lekas sembuh..hehe!



Dah main2,badan dah start berpeluh.Pagi tadi aku minta Speckybee buat appointment dgn doktor.Kt sini,sgt lain dari Malaysia.Kt Malaysia,kalau sakit,boleh terus je pegi mana2 klinik.Kt sini,semua klinik swasta xde pakar kalau waktu office hour.Semua doktor diwajibkan bertugas dengan kerajaan dulu.So,nak tak nak,wajiblah kena tunggu petang.Bukan xnak pegi Hospital kerajaan.Tp kt sini,insfrastruktur nya masih kurang.Takut2 juga uyin,dari sakit biasa,bertambah teruk sbb berjangkit2 dlm ramai2 tu.Perlu juga dielakkan.Aku mmg sentiasa berdoa,kalau boleh,jangan lah ada sapa2 ahli keluarga kami yg sakit di sini.Nk jumpa doktor sikit punya seksa korang tau?Nasib baiklah background keluarga aku berkaitan medical jugak.Jadi,xbyk,sikit aku tau lah cara2 nk jadi 'doktor' utk ahli keluarga aku.


Uyin yg tengah tunggu abah dan pak supir jemput pegi ke hospital.hihi!


Bila suruh smile,muka ini lah dia buat.Menunjukkan bahawa beliau sedang demam.heee!


Haruslah posing dulu sblm jumpa doktor.Ngehehe!

sekian aje lah.Besok,kalau kesihatan honeybee mengizinkan,ktorg akan ke Beruwala,Utk menyertai Family Day rakyat malaysia di Sri lanka..Doakan utk Uyin ye... :)

4 comments:

NURUL IZZA said...

EEE.siannye die.tapi lawakla time nk karaoke tu..kt sini pon nk gi jumpa doc punyalaaa..kena buat appoinmnet dulu. kalau teruk, tel 911 je..cepat je dtg sini siap bawa fireowrks n police lagi.hahah tapi cepat n cekap tau.

gmbr last tu nmpk ibu uyin lebih2 gumbira..haha kak anis nampk chubby skit..comeyla dr kurus kan! ehe

ezzati said...

40 degree!!!tinggi tu..sian Uyin..semoga cepat sembuh yerkk..bole sepahkan umh lebih2 sket :p

Qistina said...

skrg mcm mana !!dah ok kan demam dia..masa kat beruwala pun dah aktif balik uyin aritu kan :)

aNiS tHe BumbleBee said...

izza~hihi...aku gumbira lagi time tu sobab xdomam.lepas tu,muke aku jadi cekodok sbb demam+jaga uyin mlm2.
chubby ke?hinss..kene kuruskan lagik nih.comel ko kate izza?cis,perli eh?

zati~tu ah,panas!first time gini.woh,ko suh die sepahkan umah?ko pon nk kene tarik telinga skali eh zati?

aby~now dah okey.balik family day aritu,demam balik.aktif dia kalo dpt kolam tu ha aby..hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...