Saturday, July 11, 2009

TeRiMa KaSiH MaSaLah PrObLem!!

Humrmmm...dah bersawang berhabuk blog aku ni.smlm kena pulak sound dgn puan dalia,huhu!terasa tebal le jugak muka aku ni.hahahah!hah,lia..ni aku update lar ni..

sibuk benar aku ye??hahahah!serious aku mmg bz sejak 2mggu lepas.sbb uruskan shipment stock2 aku.dan jugak adelah masalah2 yg tak terduga timbol.

masalah 1
mula2 tenet connection aku jadik slow ya amat.sungguh menggeramkan smpai nk bukak email pon xbley.cis sungguh!dah tu,rupanya mmg dialog(nama syarikat telekom kt sini) sdg buat upgrading.jadi aku kne lah setting2 semula.

masalah 2
masalah ni mmg agak menggelabahkan aku seketika.huhu!barang kene tahan kastam.aku pun sibuklah menelepon segala org yg kenal dan tak kenal utk menyelesaikan masalah problem nih.

masalah 3
si pej.kastam tu xde email pulak dahhh!ya ampun!kena fax pulak invoice.mana aku nk carik fax???nasib baik dikala kemuka-hijauan aku tu,tiba2 aku teringat kt first ex-boss aku,hj wan.time tu kt ofis mesin fax rosak.kurang2 2mggu ambek masa utk dibaiki.boss aku suruh aku fax jugak2.dengan makian berantai beliau,telah mengaktifkan saraf2 otak aku utk mencarik altenatif supaya telinga aku tidak lagi disumbat dgn makian.huhu!jadi aku gunakan tenet utk fax.cmno caranya tu?haaa,nntilah aku buat entry baru pasal tu.pnjang citanya.jadik,dgn penuh konfidennya,aku pun berjayalah fax ke pej.kastam.

masalah 4
belum sempat aku nk kembangkan hidung sebagai tanda bangga kejayaan aku tadi,tiba2 tenet aku terus jadik 0.00 speed dia.hinssss!nape pulak nii???aku dgn penuh amarahnye,telah mencabut modem dgn harapan modem tu rasa sakit,dan takut pada aku.huhu!tp sugguh malang!modem tu terus lingkup!mampos aku!aku terus mencapai tudung dan berlari2 anak ke tepi jalan utk menahan tuk2.aku pegilah ke pusat service dialog.tapi,jawapan yg diberikan oleh staff kat situ telah menghijaukan balik muka aku.



"sorry ma'm,it's physical damage..u need to buy a new modem.it'll cost u rs9,900."

memang mampos ler aku!ngaaaa!!camne ni??hum,xpe2.aku pegi kt galle town kejap.carik pakcik elektronik tu.harap2 dia bley fixkan modem aku balik.smpai je kt kedai pakcik hensem tu,aku tunjuk kt dia.dia buat dengan muka seriusnya,hangguk2,ckp boleh buat.yessszaaa!slamat 10ribu aku.huhu!


then aku tinggalkan je lah modem tu utk di ambik petang karang.smpai je rumah,aku still xpuas ati sbb xde tenet.hummm,cmne nih???haaa!aku kan der telepon.walopon talipon aku burok,tapi agak canggih jugak.jadik,aku masukkan simcard tenet tu,sambung wayar.lorhhh!xnak detect pulak cable henpon tu.huuurmmmm!!camno nih??haaaaa!!GIGIBIRU! yeaahh!!aku pon cuba2 lah connect via bluetooth pulak.yuhuhuu!berjaya.jap,seting2 dulu,wokey!suda boley connect internet.yabedabedu!!!rasa cam berwifi je rumah aku tihihi!

haa..itulah serba sedikit masalah yg aku alami yg menyebabkan aku xdapat nk update blog.hikmah yg aku dpt dari masalah2 tersebut adalah,otak aku rupanya akan bekerja sibijak mungkin kalau dlm keadaan kecemasan.kalau time biasa2,tidooo je otak aku.sama jugak,kalau suruh aku jogging smpai depan umah pun,konfim aku xlarat.tapi kalo kene kejar anjing owner aku yg garang giler babi tu,aku rasa dari galle ke kandy pun aku buleh larik.akakakakaka!

jadi kt sini aku nk mintak ampun sgt2 pada pembaca2,pengomen2,pelanggan2,pemberi2 award kt blog aku ni sbb aku sonyap jeee...jgn risau,pasni aku balasler komen2,dan email2 korang suma wokey.utk 2mggu ni,sementara menunggu kapal selam aku tu smpai menghantar stock aku,bulehler aku rilex2,jalan2 kt blog,balas2 komen,main game,tido,smua2 aktiviti santai lah.hehehe!
cau cin cauu!!!

11 comments:

dude said...

hahahaha...
kuat kelentong juga kamu ni ye...;p

aNiS tHe BumbleBee said...

huhuhu..
kelentong???ape yg aku kelentong??cer terangkan sket en dude?

dude said...

kekeke..
aku saje je...
panjang bonar eh alasan ko bagi kan sobab tak update..;p
peace.no war.;p

aNiS tHe BumbleBee said...

hehehe!tu ler.tu sumer alasan semata2.hahaha!sebenarnye aku yg malas nk hapdate.da member aku sound smpai bersin2 bila masuk blog aku,trpaksala aku bagi alasan yg kunun2 masalah negara sgt ler tu.muahahahaha!

Anonymous said...

hahahaha!tragis betol idup kau ni yaa??

ezzati said...

lucu lak nama syarikat tu "dialog"

aNiS tHe BumbleBee said...

anis to ezzati~tihihi..tu malaysia punya jugak tu.telekom punye.dulu ramai org2 msia keje kt dialog.tp skang dah xde kut.sume dah balik msia.cam boring ler sket ktorg kan.

aNiS tHe BumbleBee said...

anis to anonymous~hehe..tragis ler jugak.hum,tp bagus jugak.txdele boring sgt kan idup ni.hehee!

ainiayu said...

aduyaii anisss....nasib ko le duduk kt tpt org...sekurang2nya anis tau apa yg blh diri kita wat klu terdesak...pape pun sila gelak utk anis...hehehehe....

aNiS tHe BumbleBee said...

anis to ainiayu~hahahaha! cis,akak gelak kt anis ye?? nnti sat dia,anis p blog akak plak,nk pegi gelak..hahaha! >:)

Lia said...

apa daa banyak no excuse dia...tp xpe, diterima..hupdate jgn tak hupdate....ewahhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...