Thursday, July 23, 2009

TROUBLE IS A FRIEND OF MINE..

hehe..pernah dengar lagu ni??kalo xpernah dengar,xpe..kt bwh ni aku de letak lagunya skali dgn lirik.lgpun lagu ni bukan aku tujukan kt sapa2,melainkan diri aku yg tercinta ni aje.heheh!

video

Byk sungguh ler perkara2 yg terjadi yg xsempat aku nk story kan kt blog ni.hehe.aku kan sebok manjang.mggu lepas mmg minggu yg meletihkan skit bagi aku.nape tah.keje bertimbun2.byk software2 baru yg aku kene stadi,pastu byk pulak aplication2 utk blogger yg diexplore.jgn tak tau,aku mmg dah tahap maniac dah kalo bab2 edit blog dgn software2 ni.kalau jantan2 kt luar tu boley meleleh air liur tgk citer blue,aku pulak mmg meleleh air liur nk test software baru,blog secret baru,game baru...huhu! lapar kalo tak,xberanak 8 la blog aku ni.so,aku mmg dah ade 8 blog,termasuk blog omputeh yg baru diwujudkan.hehe!kalo aku dah terer bahsa sri lanka nnti,mgkin aku akan wujudkan blog bahsa srilanka lak.hahahahaha!jakun giler kata wak iwan kat aku.

mcm yg aku ckp,mggu lepas mmg memenatkan.mcm2 benda nk kena urus.hari sabtu malam pulak,aku tdo pukul 4 pagi.padahal besoknye pepagi buta aku kene berangkat ke colombo bagi memenuhi undangan majlis harijadi anak salah sorang kenalanku.on the way,aku da start pening2 meloya.busuk pastu anak aku pulak muntah dlm keta.nasib baiklah dia xpakai lagi baju princess dia tu.kalo tidak,huh,jadi tukang kebun ajelah anak aku haritu.aku ni bangsa yg xboleh lapar.perut masuk angin.pasal masa mengandung dulu,aku lgsung xboleh mkn.perut dah masuk angin.lepas bersalin pulak,xde berurut ke apa.smpai sebulan,baru terbang balik malaysia.barulah berurut suma.itupun selepas aku hantam segala spageti,mee dan bende2 yg kena pantang.camne lah nk berpantang kt sini???kt sini mmg xde makanan.nak cari ulam2 pun payah ler.dah tutup cita bab tu.okey,smpai je colombo,baru ktorg nk menggelabah carik adiah utk besdei girlnya.carik2 jmpa lah yg aku berkenan.amek ajelah.pastu lompat masuk keta balik,bagi si honeybee pakai baju princessnya.tocangkan rambut dia lebih kurang,tempek bedak sket.udah.ni lah hasilnya.


masam giler muka honeybee. letih + xsihat + annoying dgn sri lankan boy yg suka peluk2 dia.hahaha!

ni gambo puteri2 yg hadir dan mak2 puteri tersebut.yg pakai cam princess aurora tu lah besdei girl nye.comel kan?esha namanye.yg comel pakai baju putih tu,princess qaira namanye.yg pakai gown dgn kasut sport tu,haaaa..anak aku lah tu.ekekeke!kelolo org kedah kata.

xpelah,yg penting hepi.ramai2 jumpa org2 malaysia yg lain.suke aku!xdelah terperap sorang2.buat pengetahuan korang,aku lah 1-1nya pompuan melayu terakhir kt galle ni.sungguh bosan,sungguh lonely,dan bermacam2 perasaan yg bergelodak dlm ati aku.nasib baik ada tenet.2tahun yg lalu,aku xde tenet.jadi korang boleh bayangkan lah idup aku kt sini mcmana.mcm nk kene pegi pakar psikitari je rasanya.

time kasih kepada puan liza yg menjadi host party ni.gambar2 nipun hasil ehsan beliau.memandangkan camera canggih aku lingkup,mmg xdptlah nk ambil gambar.tapi xpe,balik malaysia nnti,aku akan pegi lempang 2-3 das cine yg jual kamera ni.barulah puas hati aku.hahahaha!

balik dari party,cam biasa,makanan lah yg ktorg pikir.nk beli fresh mee &kuetiew yg mmg xde jual kt galle.pastu aku jumpa bekas buat muffin utk microwave.rembat 2.supaya muffin aku jadik rupa muffin,bukan rupa kasut lagi.pastu pegi mcD,beli burger,sbb kalo xbeli,mmg xmerasalah nk mkn burger.pastu beli beriani kambing.mmg sedap.padahal seblm ni aku mmg benci daging kambing.dtg sini,pandai dorang masak ilang bau2 tu.pastu singgah beli manggis.harganya 7 bijik,3ringgit.mahal siot.xpe,demi tekak sndiri jugak kan?

smpai umah.kasi hantam nasi beriani dulu.pastu terbongkang 3-3 beranak.letih ya amat!esoknya,start balik keje aku.modem aku buat hal lagi.ade wayar tercabut kot kt dalam tu.naik tuk2 pegi jmpa pakcik hensem.repairkan.dia ckp xyah bayar.tapi aku malu kt dia.jadi aku beli microfon kt kedai dia.gamak tensen,boleh aku melalak karaoke mlm ni.

tetiba pulak no celcom aku xley pakai.hish,nape nih??tensionmember aku kt msia tlg tipon celcom centre.cilakak!dah kene terminate.sengal betul!kalo ye pon,kasi la notis ke ape.senyap2 je.aku call centre balik,tnye,dia ckp xley buat ape dah.kene beli no baru atau pegi centre tukar ke postpaid.grrr!dh la segala transaction bank aku pakai no ni.

hari tu pulak aku ade nk hantar delivery baju kt sorang customer ni.tgk alamat dia,celcom.hum,baik aku tnye.tup tap,dia ckp,sejam lagi dah boleh guna.yahuu!selamat!tima kasih ye maz!!hum,inilah bagusnya buat bisness ni.dpt kenal ramai org.kalo tidak,msti skang aku tgh terhegeh2 nk tukar no baru bagai.puh,syg siot no ni.dh lama pakai.tepuktangan

harini pulak,supplier aku kasi tau ade stock yg aku order yg xde pulak.tension adeh,sakit jantung aku!tapi xpe.suma trouble mable ni mmg perlu.kasi rencah kt kehidupan aku.kalau tidak,hidup xsesedap nasik beriani kambing yg aku makan mggu lepas.hehehe!sengihnampakgigi

7 comments:

ainiayu said...

kiutnya hunnybee...ops...mak hunnybee gak....hehehe....panjang nya cite...leh wat cerpen...tu la akak dh kata, anis pandai wat cite bg menarik....tk pe..asah lg bakat tu...
lagi satu....gambaq nasi beriani tu dr mesia @ dr sri lanka?..nampak cam best je...nyum2...

aNiS tHe BumbleBee said...

kekeke!pnjang kan?hehe..msti boring gila nk membaca.tihhihi!beriani tu,dari pakcik google.camera anis rosak,xley amek gambar.tp camtulah lebih kurangnya.sedap betul kak.serius sedap.

Lia said...

mmg trouble tu suke menempek kt akak la...trouble sokmo...aku yg baca ni pun dh rasa letih...pheww

aNiS tHe BumbleBee said...

hum,tu la.dats why la "trouble is my friend."kekeke..kalo ko rasa letih baca trouble2 akak tu,cer ko dengar lagu trouble is my friend,musti terhibur.kekee!

Anonymous said...

sedap weh lagu tu..layan abiss..pndai ko.hehe!

dude said...

comel anak anis..

nak satu jugak lah..huhu

aNiS tHe BumbleBee said...

anis to dude~ comel..hehe..like doter like mutha ler..(sila muntah)

ko nak eh,buat ler!bukan susah pon.wakakaaka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...