Tuesday, July 14, 2009

TiGa CeRiTa...........

RuJuK BaLiK

hehehe..arini dgn rasminye,aku dah jadi ahli gliteratti nuffnang balek.hepi!hepi!

aritu aku cam boring2 je nuffnang nih.time org ramai2 dtg blog aku,xde nak letak iklan.time tetengah maalaammm tuu baru nk ade.cih sgguh!

jadik aku pun try la advertlets.kununnye,bley beat nuffnang ler agaknye.kekeke!tp lagik hampeh.dah dekat 2mggu,3kupang je kasi??lagi ceh!hahahha!jadik aku amek keputusan nk rujuk balik dgn nuffnang.kekeke!

**************************************
PuaSa

Aku dgn Specky Bee puasa...hehehe..thanks sayang!temankan bumblebee puasa.berbuka simple aje.masak lemak soon dgn telur,kurma ayam,sambal belacan & pucuk jangguihh org kedah kata.(pucuk gajus ler tu) humm..masakan kampung lak rini.maklumlah,ktorg kan org kampung.hehehe.

**************************************
Tsunami

Hum,de pulak ura2 sal tsunami.aku malas nk komen byk.sbb donno whether it's fact or hoax???tp smlam dah ade tanda2.kat new zealand dgn papua da kene gempa.so,ape aku boleh buat,berdoa semoga semua selamat dan berserah sahaja.xde byk preparation yg aku buat.cuma uyin tak pegi school hari ni.sbb aku berat nk lepaskan dia jauh2 dari aku.speckybee terpaksa pegi keja.aku iringi dia dgn doa semoga allah lindungi dia dari segala bahaya.utk pengetahuan korang,time entry ni ditulis,hujan tgh lebat gila2.kt laut tu mmg konfirm ombak bergulung2 sakan.that's normal kt sini.ombak dia mmg gila2.aku kt rumah tgh caj henpon.takut2 kang kalo emergency phone padam pulak.walaupun aku tau,kalau time dekat2 tsunami tu,coverage henpon mmg weak gila2 atau langsung xada.......

++++napa byk sgt perkataan gila2 kt entry tsunami tu?oo..penguat ayat ler tu.hahhaha!++

6 comments:

ainiayu said...

1. selamat berpuasa (mengganti puasa???)
2. Allah selamatkan kamu,Allah selamatkan kamu,Allah selamatkan Anis 1 family,Allah selamatkan kamu....amin....

aNiS tHe BumbleBee said...

1.hehe..
2.time kasih kak...harap2 xde apa2 lah kan..

vivavogue said...

byk2 masak tuh kira simple ke? aiyooo....

tsunami? tp mmg kalau hujan kat sana tuh lebat selebat lebatnya kan? abih gegar2 tingkap pintu sumer....

Qistina said...

pujuk gajus tue apa ekk..buta ilmu pertanian betul lah mummy Qaira nie..hehehe
kalu ada sambal belacan mmg best betul mkn kannn...haisssh ni yg buat terigin nak makan sambal belacan harinie...:))

aNiS tHe BumbleBee said...

anis to vivavogue~err..simple..sbb yg kurma ayam tu,smlm punya.kekeke!

hum tulah.kt kedah pun sama dorang kata ribut2 pulak skang ni.abis bumbung rumah terbang2.

aNiS tHe BumbleBee said...

anis to mummy qaira~ oo,pucuk gajus ye.buah gajus tau?kalo time kita kecik2 dulu ade teka teki,buah apa biji di luar?ha,jawabnye buah gajus.dulu anis slalu kutip buah tu,biji dia kasi bakar,sedap oo.kalo skang ni dorang panggang siap2 biji gajus tu,jual dlm paket, dipanggil cashewnut dlm bahsa omputeh,atau dlm bahse srilanka kachu.ha,daun pucuk dari pokok buah gajus tulah pucuk gajus,atau pucuk jangguih kalo bahsa utara.

smbal blacan mmg best.tp kt sini,xdpt tumbuk.blend aje.hantam sajalah labu.kekeke!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...