Friday, April 1, 2016

Kempen Doa

Life aku ni kan,sentiasa hurahura. Ok,bg yg xbiasa,aku ni jarang nk ada mukadimah blog entry yg bagus.kahkah!

Er,smbung blk.
Mmg dari tadika,smpai ke skolah rendah, sampai tercampak nun seberang laut hindi tu, biasanya org yg rapat,kenal aku akan nampak aku asyik lahhh bergelak,buat lawak.

Ya,aku mmg suka buat org ketawa, and aku sgt suka ketawa.tapi satula...org byk gelak ni,kurang org doakan.Then,org byk ketawa ni,kalau sorang2,sbnrnya byk menangis.menangis pasal apapun xtau.biasala,sewel.

Biasa org yg terima byk doa yg baik2 ni,org yg susah,org yg sakit,org yg sedih atas ujian2,dia akan terima doa dr org jauh dekat,dan org yg dia  xkenal pun.

Contohlah,gambar org yg sakit2 tu,lalu kt newsfeed kita,dlm hati kita doakan dia,walaupunlah kita xkenal kan.

Tapi aku,sebab aku selalu nampak happy,huha2,ke sana kemari riang seperti unggas di taman bunga, jd org igt aku xbyk masalah.everything ok,jd kurang dan lupa doa kt aku.

Kt sini, aku mohon sgt2...korang yg sentiasa gelak2 dgn aku, yg aku dh warnakan dgn lawak2 jongos aku....doakanlah aku ya...yg baik2...

Insyaallah,aku janji pada diri, aku akan doakan semua, kaum keluarga aku, keramat2 hidup aku,mak ayah dan speckybee,anak2, kawan2 xkiralah kenal kt mana,dunia maya ke,realiti ke,sambil tgh tggu pisang goreng siap bungkus ke,tgh atas moto tggu anak blk skolah ke, yg berlawan senyum  dgn aku sambil sidai baju ke....

Aku doakan korang,sentiasa disayang allah...sentiasa dirahmati,semoga selalu gembira dan bahagia..murah rezeki,xkiralah dr segi harta ke,kesihatan ke,anak ke,ibadah ke..moga dipermudahkan kehidupan kita semua ya.

Aku mohon sgt2,kalau2 korang terlupa doakan aku,sebab nampak life aku so easy,asyik2 gelak memanjang kan,doakanlah aku ya...

Aku takut terlambat,bila aku dh pegi next level of life, hereafter life,kita xdpt doa each other.

Jadi, aku nk jalankan kempen, kalau belum buat,ataupun buat,tp kdg2 terlupa, doa kan yg terbaik utk org2 sekeliling kita.Biasa kita doa time kwn2 tgh susah, tgh struggling something kan? Now doakanlah selalu,xkiralah di waktu sukar atau senang.waktu nangis atau waktu dia tgh ternganga2 ketawa.waktu tgh sakit, atau waktu tgh menyumbat 3-4 besen nasik,waktu tgh bahagia atau waktu tgh terbang pinggan mangkuk.Bila2 saja dlm apa saja jua keadaan kwn2,org keliling kita.

Pasal,apa yg kita doa tu,mana tau makbul,lepas tu,patah blk kt kita.Best ke best??

Ok,takat ni dulu tazkirah.biasala ustazah jadi2an ni.Kejap ajak korang cucuk langit, kejap ajak sujud.kahkah!tp  yg baik2 tu korang ikut la ye.ciaoooo!

4 comments:

mawar_berduri said...

sy doakan awk sekeluarga bahagia dan sentiasa dirahmati ye ..amin..hihi :)

Nafira usof said...

Aminnnn.. saya juga doakan yang baik2 untuk mu kawan. semoga kita semua dalam lindungan Allah sentiasa.. Amin~

aNiS tHe BumbleBee said...

@mawar_berduri
Ameen....TQ sgt dear :)

aNiS tHe BumbleBee said...

@nafira~ ameen...tenkiuuuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...