Tuesday, March 8, 2011

PerKhabaraN Dari MaLaysia


Waving to Sri Lanka...

Kah! Kah! Kah!

Org lain buat sticky entry, kt bawah tu ada la entry baru2 kan...yg aku punya sticky, melekatlaa kt situ patpuluh tahon. Ehem...alhamdulillah...kami dah selamat sampai ke tanah air yg super duper yummy ni..keh3x!! Dari hari jejak kaki kt Malaysia, sampai skang ni, mulut aku xbenti2 mengunyah. Walaupun internet kt malaysia boleh tahan cipan jugak lembabnya, malas aku nak marah. Pasal aku lagi sibuk bab makan skang dari benda2 bertenet ni. Nak upload gambar pun separuh mati.Maka saksikanla gambar2 yg tak semenggah ini.

So, perjalanan ktorg mmg ambik masa 1hari. Kuar dari rumah member aku di Colombo dalam pukul 5 pagi, pegi airport, check in, pukul 8.15pagi naik flight ke Malaysia. Pukul 2.30petang (waktu malaysia) sampai KL. Solat, lunch burger kejap kt LCCT, naik pulak flight ke penang. Pukul 6petang sampai penang.Fuhhh...tapi kali ni perjalanan ktorg rasa smooth dan relax je..xkelam kabut dan penat mcm sebelum ni.Syukurlah sangat2.


Dalam flight Colombo- Kuala Lumpur.
Skang dah terjawab persoalan mana datangnya mata uyin yg besar itu.


Menanti flight ke Penang pulak...

Jejak2 je kaki kt penang...yihaaaa!!! Mari kita terjah Padang Kota dulu!!!!


Char Kue Tiaw, Passemboq, kerang bakar, ABC...nyam!nyam!


Aku heran jugak dgn laki aku ni, dlm hidup dia xde yg lain ke dari LAKSA?? ishh...

Lepas belasah segala makanan yg terhidang tu, kami bergerak balik ke Kedah...Perut gendut, suka hati..lalalala!!

Esoknya pulak kenduri mesyuarat utk kenduri kt rumah mertua aku. Apa?? Kenduri?? Nyam!nyam!nyam!! makan nasik lemak ramai2..wuhuuu! havoc!!

Lepas tu balik umah family aku plak. Tapi kali ni tak balik Baling mcm selalu. Balik Kulim, kuarters spital tu haaa..

Siang malam pagi petang, keja ktorg kuar berdating. Mak ayah aku pesen apa tah tak makan memalam. Main diet2 plak dahh..apa barang diet2 kalau hidup kt Malaysia..kih3x! Aku dgn speckybee plus Uyin plus adik bujang aku Anip kuar lepak makan2 kt luar.


Uyin sedang membaham spiral potato with cheese...Nyummmm!!!


Adik bujang aku. Arini besdei dia.Hepi besdei oiii!! Bila tgk gamba ni, aku konpius,
sebenarnya, baka mata besar uyin ni dari baka aku ke baka spekibee tah?? Ke mmg ktorg laki bini spesis mata besar??Ah, gasak lah.Buat apa susah2 nk pikir.Makan lagi bagus.

Esok, menjelang mentari ktorg akan bergerak ke KL kejap.Nak ambik barang,dan hantar batu2 yg member2 pesan tu. Pestu balik Kedah balik, ari sabtu kenduri adik ipar aku..Next week belum plan nk buat apa lagi. Mcm tu lah hidup ktorg kalau balik Malaysia. Most of the time mmg dalam keta je lah kut.Balik kali ni pun sekejap sgt. Tapi tak kisah laa..janji dapat makan apa yg nak skang ni..Besok, mungkin misi makan durian sementara nk smpai kt KL nun...Doakanla perjalanan ktorg selamat pergi dan balik..

29 comments:

mast@work said...

best2.. sila makan banyak2.. nanti nak kurus lepas beranak kita citer lain.. hehehe

Chik Att said...

selamat menjamu selera dengan penuh berselera ...

Kancilbiru said...

ya allah makan jer keja nya...mak budak camtu la..hehe..

ha mai shah alam roger2 la, tapi roger la awai sikit...aku ni cepat jer kelam kabut...hahahaa

- GC - said...

makan sampai boroiiiiiii...

ejan sara said...

sile la mkn byk2 ye anis...kang blk sri lanka sile la terliur jer...wakaka..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Lorrr...padanlah ko senyap aje..


tak sesabar nak jumpa ko ni weeeii..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Makan puas-puas sampai kembang Nis!



huahuahua...

zuar said...

selamat pulang^_^

sahromnasrudin said...

jgn makan sampai muntah tau huhuhuhhh

halimatun said...

uitt...kat tesco lak leh jumpa kta noo..xdan nak jumpa kat baling dh..hehehe

Lina Rahim said...

sekejap je balik Msia Anis? ingatkan balik for good..

cintahati said...

Bila lg hg mai kulim weh?leh kita berdating lagi...

makdara TERdiva said...

sila makan puas2..sok dah balik sri lanka mengidam plak nnti :)

dtg KL taknak cari MDT ka???ecewah!

Amri Abd Rani said...

tetap suka ngan laksa yg kuah lemak tu..dari tganu....

CouLeur de Chiqu3 said...

selamat pulangggggggggggg wahai k.anisssss......

melataklah banyak2 yerrr....puehkan perott...tekak..

aNiS tHe BumbleBee said...

mast~yaaa..betul!!nk kurus2,duduk sri lanka laa kan..kekekee!

aNiS tHe BumbleBee said...

CA~hihi..maceh CA..puas betul makan kali ni.

aNiS tHe BumbleBee said...

KB~weee!sori gila xsmpat aku pi shah alam.cuti 2minggu ja..next balik insyallah lama kut.

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~boroi itu cumel...muehehe!

aNiS tHe BumbleBee said...

ejan~hahaah!gila best mkn kt msia!!

aNiS tHe BumbleBee said...

reen~haw!haw!haw!aku harap cepatlah aku kempis pas bersalin nnti..huwaaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

zuar~maceh

aNiS tHe BumbleBee said...

sahrom~kalo nk muntah pun aku telan balik.rugi beb!

aNiS tHe BumbleBee said...

maton~tesco yg xmau bagi beg plastik pd hari sabtu.kekekeek!

aNiS tHe BumbleBee said...

lina~kejap jee..sedih tul...

aNiS tHe BumbleBee said...

zack~nnti next balik insyallah.kali ni balik nk korek idong pun xdan.tihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

MDT~hihi..idak ler sempat mdt.pegi KL pun kelam kabut.nk kenduri dah besok tu.

aNiS tHe BumbleBee said...

pak wi~penah makan time duduk ganu dulu.mcm laksam laa jugak lebih kurang kan?hihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

cdc~maceh...gumbira betul dpt mkn puas2 kt malaysiaaaa..huuuu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...