Wednesday, December 14, 2011

5 Tahun Sudahhhh...!

Lip pok, lip pok....dah 5 tahun rupanya aku bergelar Puan..kih3x!

Last weekend, aku balik Baling. Korek2 kt bilik aku, reta zaman anak dara dulu2. Nk bawak balik pegi umah Sg.Petani. Rumah sendiri katakannn...dah bertahun brg2 aku menyemak kt umah mak aku.Keh3x!

So, inilah hasilnya. Berpuluh2 surat cinta cintun.Aku jadi makwe dia pun dari form 4.Maka,mmg la zaman bercinta ktorg xde henpon2 mahupun FB. Tulis surat je pass kt posmen karat.Hua3x!

Ni sebenarnya kad besdei....meh kita zoom, ni bila punya kad besdei nih... 

Fuuuuuu.....ni time lepas SPM..besdei aku yg ke 18. Masa ni, tgh tunggu result nk masuk U.Nasib baik 2-2 dpt pangkat 1.Kalau 2-2 melingkup,mmg kena rejam dlm air kolah gamaknye.keh3x! Dia janji nak jumpa pagi. Mmg kebetulan time tu aku nk jumpa member2 kt AS.Tunggu laa aku berejam,xmuncul2. Aku punya laa risau. Nk call henpon masing2 mmg xde.Pestu member aku pulak cakap ada eksiden dekat2 alor star. Aku punya laa gelabah. Pegi laa check kt hospital. Takde pulak.Aku balik pegi shahab balik..Last2 pukul 4 ptg baru nampak batang idong.Slow2 letak helmet sebelah aku. Ikut setan dalam badan aku ni, nak je aku hentak dia dgn helmet. Gila kau! Xde pompuan yg setia tunggu dari pagi sampai petang kt stesen bas tau tak???aku sorang je...Dia bgtau motor dia rosak.Terpaksa tolak dari highway. Aku pun kesian laaa...Bg hadiah besdei dgn kad ni,pestu aku blah balik. Bukak2 hadiah,dapat kasut tido Bugs Bunny.Yeaayy!! Sukaaa!! Tapi....lepas dah 2tahun kawen,baru laa dia bgtau... Sbnarnya, dia tak tido malam tu karang surat. Lepas tu,dia tertido kejap lepas subuh.Dia kunci jam pukul 8pagi. Tapi sedar2 dah 4petang. Aku macam.....nk bunuh2 dia time tu jugakkkk!!!!! Dia takut nk bgtau sbb takut aku mintak break off.Padahal semedang je clash.Dah anak sorang ni br dia berani.Kalau aku tau time2 tu jugak,kasut arnab tu xkan ada kt kaki aku melainkan aku sumbat kt mulut dia.

 Ni batu ni pulak, dia bagi masa rombongan kelas dia pegi mandi air terjun. Batu ni,time break off je, jadi tmpat asah tumit aku.Geram punya pasal.Hahaha!

Ni rokok ni, masa study kt UiTM Arau. Aku jumpa, aku amok. Lepas tu stop kejap. Rasa mcm dah lama tak amok pasal rokok ni...Mcm nk asah lagi je skil amok aku,Keh3x!

Apa2 pun....aku happy jd soulmate dia..sbbnya...xde sebab pun.Mcm mejik je tiba2 aku blh terjatuh centa. Dialaa first love aku, dan sekarang suami aku dunia akhirat. Sblm kawen, aku takut nk sayang dia lebih2. Kang terjatuh cinta kt org lain plak kan,susah plak.Kakakakaka!  Tapi.....


Mulai tarikh 14 Disember 2006, aku boleh syg dia gila2 tanpa syarat.


Macamana setianya aku 13tahun dulu, insyallah, sampai bila2 aku akan setia pada dia. Susah senang dgn dia pun merasa..Cinta itu sgt mejik. Makin hari, makin syg. Aku harap mcm tu lah jugak perasaan dia pd aku. Dia jaga aku dgn sgt baik.Hadiahkan aku mcm2.Aku cuma ada 2 hadiah je utk dia, Nurin & Najlaa...Semoga kehadiran 2org budak comey tu menambahkan lg kasih syg kami suami isteri...

Oh,gambar ni xde cerita.Cuma aku nk bgtau tarikh kt gambar tu...Masa tu kenduri kt rumah aku.Tahun ni, pd tarikh tu...insyallah dia akan blk Malaysia kejap.Winduuuu!

Oleh kerana kitorg mmg xsmpat nk hanimun langsung, maka tahun ini, kita hanimunnnn!! Dgn 2 org anak...semoga tak kacau daun sgtla...

Miss you syg!! Cepatlah balik!!!!

18 comments:

Chik Att said...

Tarikh nikah kita sama laa ... 14.12 ...... Esok annibeseri ...


Selamat ulangtahun perkahwinan ..
Murah rezeki , bahagia sampai ke akhir hayat ...

afeezz said...

selamat ulang tahun perkahwinan... semoga berbahagia hingga akhirnya

miss said...

bestnyee..tahniah noh...dh genap 5 taon...lepas badai org tua2 kata 5 taon pertama...tunggu 10 taon plak ;)

anis...awat paad nmpak sawo matang ngat?lain benaq dia dulu & skrg...huhuhuhu ;)

miss said...
This comment has been removed by the author.
miss said...

wei..kad besdei hg tu..paad buat buku skrap ker??siap binding2 gitu...kelas kau anis...;)

Liyana said...

mengimbau memori lame eh.. sweetnye dolu2 pakai surat blh simpan, :D

hepi anniversary, smg kekal ke akhir hyt k :)

|| NaFiRaa || said...

Happy Anniversary kawan!!
moga kekal hingga hujung hayat k~

suka ar baca citer cinta lama2 cam nih.. mengulit kenangan jek kan~ kehkehkeh

matun said...

selamat ulangtahun sahabat..kemarin ja br aku nak msg wish kat ang...tp xdan..apa2 pun semoga berbahagia hingga ke syurga...

Mrs Sufatiha Nur said...

ya ampun..sweetnye rasa bila baca entry ni...

sp pindah kat mane?? mane tau nnti tetengah jalan terserempak...leh i tegur u..hehe

MrsYusofhussain said...

so sweet...gile lama ko setia kt dia kak...moga kasih sayang kalian akan terus mekar hingga ke akhir hayat....

Suhana Shahril said...

Hapi anibersari to both of u!

wani johari said...

hepi annivesarry tu u & hubby..semoga berkekalan hingga akhir hayat..aminnnn...

Arena said...

Nak tergelak tang lepas kawen baru ngaku lambat bangun nak gi dating.. muahhahaa.

ezzati said...

eh eh tarikh kawen kita dah nk hampir sama la tp aku tak sampai setahun lagik hehe..

happy anniversary..semoge centa semakin bertambah :) ..

p/s: sempat lg ko nak menge "peace" yerk time kawen

Apit said...

lawak2...hehe...alasan moto rosak ni mmg dh common kut kaum laki guna...aku pun slalu hbaq moto rosak klaw lambat...especially taya bocoq..haha

pB said...

sambil baca sambil gelak

apa apa pun


moga terus bahagia

Azian Elias said...

semoga berkekalan.. kami pun baru je sambut anibersari ke 16 tahun. beza 10 dr u..Semoga kita berbahagia dunia akhirat.

vogue said...

astaga....gedixnya pengantin....kekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...