Friday, May 29, 2009

YEAY!! DPT AWARD LAGI!!

Alhamdulillah....ini kali kedua aku dpt award...kali pertama dari kak yati..dia pandai sungguh bab2 stich ni..tapi masa tu aku tak tau&tak reti lagi award2 ni..

Yang kali kedua ni dari Ainiayu...time kacehh...


cute tu kasi si honey bee je laa eh..hihihi!

vespa ni cam best....! teringin nak naik vespa.asik naik tuk2 jerrr kt sini.hihi!
Syarat2 award nie:

1. copy badge untuk diletakkan diblog anda

2. link @ ceritakan siapa yang memberi award ini
Pemberi award ini aini..baru je kenal,tapi aini ni sungguh ramah mesra alam..jadi cam kenal lama dah..dikurniakan tuhan dgn tangan hikmat..pandai sungguh menjahit taww..cuba pegi kt blog dia tgk hasil2 seni aini ni..kagum aku... BLOG AINIAYU

3. setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda ditag)

FAKTA BUKAN AUTA...

1.Anak sulung dari 4 beradik..3 princess 1 je prince..
2.Pernah belajar kt uitm segamat johor, 1 sem je(alasan,homesick!hahahaa!)..pastu lari ke Uitm Arau dan last skali sambung degree ke uitm Dungun,Terengganu..haaaa...dari selatan ke utara,dari utara ke pantai timur..(padan muka!ko dh takleh lari dahhh!!)
3.Ma ayah asal K.L , Melaka..Tapi aku lahir kt perlis..buat umah kt kedah.Ckp kedah mmg piau.And aku bangga jadik org kampung!huhu!
4.Berkahwin dgn first love gak.sobab aku ni susah dingorati.hehe..tapi kalo dah cair..mmg melekat laarr..cam simen.kekeke!!
5.Dah pernah rasa jerih payah kerja.dan smpai 1tahap aku buat keputusan utk quit walaupun masa tu aku still di puncak kerjaya aku.Semuanya utk keluarga aku yg baru terbina ni.Guess what???aku mmg xnak anak aku terabai....mcam aku....!
6.Aku mmg kaki buku.Buku affect aku lagi banyak dari filem @ Tv.kalo aku baca buku (nak nak harry potter ke atau ramlee awang murshid punya tulisan)aku boleh smpai mengigau2 dan kdg2 smpai tak boleh tido sbb terpengaruh yang amat2.kesan tu akan melekat kt otak aku smpai 2-3hari.bahaya betol!
7.Aku mmg gila komputer.sbb utama aku blah dari science stream(walopon aku terima tawaran dari science stream dulu) adalah kerana subjek AMALAN PEMPROSESAN MAKLUMAT yg disenaraikan di skolah teknik.tu je sebab walopon aku terpaksa hadapi subjek killer:ACCOUNT!(giler baban.masa PMR,Ckgu Rabenah,ckgu ERT aku ajar akaun,aku boleh pulak ratah milo belakang kelas~ sbb blaja akaun dlm kelas masakan,thehe!~.kene sumpahan lar aku niii sebenarnyaa!)
8.Aku xde makanan kegemaran.tak tau kenapa.mungkin sebab smua aku sebat!haha!Kalau masuk kuiz kenali isteri anda,konfem specky tak boley jawab soklan tu.
9.Nickname aku kt skolah rendah,BOLA TENIS,kt skolah Syed Burn, COMOT,kt Skolah Teknik, Kak Foo...Bila da jadi bini Specky Bee..dia panggil aku PANDA.sebab aku bulat!cih,tak guna betol!!
10.Aku berada di Sri Lanka.Skang tengah lapar macam2 makanan malaysia.Jadi tolong sapa2 jgn bincang bab makanan kat aku sepanjang aku berada di negara ini.Aku dah mcm tazmania nk makan sumer benda dah ni.(jadi,bukan salah specky bee kutuk aku cam panda..aku sedar diri..huk!huk!huk!~~~

4. pilih 6 orang penerima award seterusnya & nyatakan nama mereka diblog.

aku nk kasi sape eah award ni..

1. Watie yg ader bb genius..

2.Kak Yanie,seorang blogger yg terdampar kat kepulauan srilanka ni gak..

3.Liyana,member lamaku masa kt uitm arau dulu.tgh nk bukak bisness cupcakes.

4.Kak Liza,tuanpunya blogshop yg menjual set cadar -yg kasi aku sasau bila tgk cadar2 lawa dia-

5.Kak Ija,salah sorang customer aku yg best & sungguh mesra alam..

6.Annie,member aku yg agak sengal.keke!kenal masa keje kt Geo Science dolu.harapan aku,bila dh terima award ni,rajin2la update blog ko.dah berkarat2 dah!

Terimalah award dari saya sambil kembangkan hidung anda..Yeaaahh!!

Thursday, May 28, 2009

KERABU AYAM CEK UYIN.. :)


whoaaa!! harini aku nk kongsi resepi dgn korang sumer..tajuknye seperti di atas.aku tak pastilah resepi ni ada di mana2 sebab tiba2 idea ni pop up kt pale otak aku time aku mencuci peti ais tadi.

bahan2 yg diperlukan:

daging ayam (aku gunakan burger daging ayam.kt sri lanka ni,burger dia tk mcm msia,nipis je.texture dia cam daging sosej tu.rupe je cam burger.)
bawang besar
cili padi
taugeh
kerisik
limau nipis
ikan bilis yg telah digoreng (ini idea specky bee,dia kata lagi sodap kalo tambah ni!)


humm..sonang jer..

1. mula2 msukkan daging ayam tu dlm microwave.kasi masak.

2.sementara tunggu daging tu masak,potong bawang besar&cili padi nipis2 dan celurkan taugeh dlm air panas ye.jgn lelama celur taugeh tu sbb nnti tak rangup,tak sodap.

3.pas daging ayam masak,potong nipis2 daging ayam tu.

4.pastu gaulkan dgn bawang besar,cili padi,dan taugeh yg telah dicelur tadi.masukkan kerisik,gaul lagi.

5.ikan bilis yg telah digoreng tu,tumbuk@kisar.jgn halus sgt pun xpe,nnti tak terasa pulak.

6.gaulkan ikan bilis tu dgn bahan2 tadi.

7.last skali,perahkan air limau nipis,gaul2 skit.


Siap..dah hasilnya mmg sedap.smpai bersih pinggan Specky Bee makan..and aku pulak...mengembangkan hidung sebesar2nya!! wakakakkkkaka!!

Saturday, May 23, 2009

THANK YOU ALLAH!!!!

Terima kasih Allah...kerana panjangkan umurku ini.Harini,genaplah aku hidup di atas muka bumi ini selama 27 tahun...hum...agak lama bagi org yg menghargai hidup..
Pagi tadi aku bangun tido dengan terkejutnye.semalaman panjang mimpi aku.aku dikurniakan dengan kelahiran kembar 4. Fuaaaah!!! terkebil2 aku lepas bangun pagi tadi.apelaa agaknye maksud mimpi aku tu di pagi besdey aku ini.hahahaha!

Cam biasa,lepas layan specky bee sarapan,dan antar dia pegi keje kt dpn muka pintu,aku pun mulalah dgn kerja2 rumah aku.siapkan breakfast anak dara aku tu,mandikan,kemas2 dapo sumer.then,masaklah nasik.

Jeng!jeng!jeng! bukak2 je bekas simpan beras tu,wahh..ader surat..thehehee..dari sape lagi.si romantik specky bee lerr..ucap hepi buzzday for me! Thank you sayang!!! Luv U soooo mucccchhh!!Muaackkksss! hehe,hubby aku ni mmg best.2hari sebelum tu,dia masakkan kat aku chicken chop..wuaahhh!!hebat kan encik specky bee aku ni.aa..tu,tengoklah cara2 specky bee masak ye.aku tolong amek gambar je.keng!keng!keng!

emm..aku nak flashback balik kepada 10tahun yg lepas.hehe..masa tu,aku sweet 17,skang da sweet sour 27.kehkehkeh.
10tahun lepas.....
--aku hanya budak skolah teknik yg tengah nk ambik SPM.
--aku seorang budak comot yg bawak beg bodyglove kaler kuning pegi skolah
--aku budak yg slalu dtg lewat ke skolah walopon dduk hostel&pengawas.alasan aku kununnye check ade tak budak2 yg dtg lewat ke skolah dari asrama.muahahaha!
--time terkocoh2 nk pegi skolah pepagi,selalule ada sorang mamat yg jugak ske dtg lewat ke skolah & buat2 terserempak dgn aku.hahaaha!
--aku budak paling heppii sebab mamat yg slalu dtg lewat ke skolah tu telah berusaha sedaya upaya menackle aku walopon aku mmg comot giler time tuh.hahahaha!
--aku budak yg langsung tak paham apa itu akaun walopon lagi 3bulan nk SPM.
--aku budak yg lagi byk bace surat cinta dari bace nota peksa.(bukan salah aku,salahkan si penghantar surat tu ye!)
--aku budak kt skolah tu yg mendapat puji2an cikgu dek kerana karya2 karangan aku yg meletup2 bila time exam..well..well..well
--aku budak yg dapat A dalam subjek akaun yg sebelomnya aku langsung tak paham.so,adik2 yg amek akaun dlm spm,sila dapatkan nasihat akak ye.muahahahaaha!
--aku dan budak-slalu-dtg-lewat-skolah tu mendapat keputusan cemerlang SPM 99!!
Dalam masa 10 tahun ini...
--aku dah berjaya grad dari degree of banking
--aku seorang business developer yg mampu bawak masuk income 10k-20k sehari dalam company
--dapat beli kereta sendiri..
--bertunang & kawen dgn mamat-yg-slalu-dtg-lewat-ke-skolah tu..hahahhaha!(beb,skang mamat tu da jadi engineer!congrats!!)
--dapat baby yg comel dan best!
--dah ada rumah sendiri..
--dapat pulak ikut mamat-yg-slalu-dtg-lewat-ke-skolah tu ke oversea ni haa..hahahhaha!
apepun,syukur alhamdulillah..atas semua yg Allah kurniakan.aku takkan ada disini tanpa family aku,family specky bee dan juga speckybee+honeybee sendiri.siapalah aku tanpa org2 disekeliling aku..kawan2 aku yg best dan juga cikgu2 smpai sekarang ni tak jemu2 bagi nasihat dan tunjuk ajar aku dalam menghadapi hidup ini.
Ya,Allah, aku tak perlukan apa2 lagi..cukuplah segala nikmatMu ini..Kau limpahkanlah nikmatMu itu kepada hamba2Mu yang terbaik ini....
+Suamiku yg tercinta,Muhamad Fuaad Aziz & anak kami, Nurin Hannani
+Seluruh ahli keluargaku
+Seluruh ahli keluarga suamiku
+Semua guru2 ku
+Semua sahabat handai ku
+Seluruh hamba-hambamu ya Allah...
amin...

Tuesday, May 19, 2009

SRI LANKA MENANG PERANG!!!

Waaah!sejak 23 Julai 1983,(lebey kurang sebaya aku jee masa perangnye tuh) negara Sri Lanka ni berperang dgn gerilla LTTE,akhirnya tamat jugak.Jadi esok dgn rasminya mereka menyambut kejayaan berakhirnya perang tu.Kami kt Sri Lanka ni dapatlah cuti lagi..hua!hua!hua!Tambah lagi 1 cuti umum kepada negara yg dah memang sedia byk cuti umum ni.hehe.

Aku secara peribadinya nk ucap tahniah ler pada President Sri Lanka ni..dia mmg berani siot.kalo presiden2 yg sebelum ni,tergegeh2 nk abihkan perang.berlarut2 smpai 26tahun.dia sekali jalan jer.pedulik ape obama nk sound ke ape.dia fikir kebaikkan rakyat die.tak perlu ada campur tgn pihak luar.pihak luar tu lagi menyibuk adalah.tukang tambah masalah.aku rasa,patutnye pemimpin malaysia yg sekarang ni pun begitu.ade pendirian beb..PENDIRIAN...ni da mcm lalang je sumer aku tengok.xde motif pun nk jadi pemimpin.masing2 poyo je tunjuk bagus.sama je laa sumer tu..UMNO ke,Pas ke,PKR ke..parti kepala lembu kee...sama je..mcm budak bodoh bertumbuk2 dlm dewan.MEMALUKAN!tau tak???aku kt sini tgk tv..dorang citer pasal negara malaysiaku yg tercinta tu...tapi cerita yg memalukan.Tolonglah baca balik kisah2 nabi,para2 sahabat..camne jadi pemimpin..ni pegi bace cara2 hitler jadik pemimpin.so,jadilah perangai cam tentera nazi!dah..dah..aku taknak bebel lagi.lagipon aku ni surirumah aje..siapala aku kan..tapi aku pun ade hak suarakan pendapat aku ape.eh,ke da tak boleh???..ntah.dulik ape aku!

kat bawah ni aku selitkan video prabakaran...mayat dier yg kene tembak kt kepala tu..kalo sapa2 yg ngandung,lemah2 semangat cam Specky Bee tu(matila aku kene tunjal karang!!) tak digalakkan tengok.kang memalam ngigau,nyusahkan aku pulak nk kene kejutkan kasi sedar diri balik.muahahahah!en.specky bee,jgn maree yee..huhu!

P/S:kalo korang tak faham ape pembaca berita tu ckp,sila abaikan.aku yg 2thn kat sini pon tak paham.hahhaa!

video

Monday, May 18, 2009

MOCHA vs. MOKA

Bila sebut je mocha..teringat aku kisah specky bee zaman dier bujang2 dulu..wahhaaa!dia and the geng pegila celebrate besdei sape ntah.ramai2 tu pegi.biler time nk pesan minum,yg da biasa tu order slambe jelaa kan.yg agak kurang biasa @ kampung sikit tu sibuk membelek buku menu kt situ..tiba2 ade satu suara yg sungguh konfiden kuar....
"AKAK, SAYA NK 'MOCHA' SATU!!" sile baca ikut ejaan ye para pembaca sumer...
Har!har!har!satu geng dorang gelakkan budak tu.akak yg jual 'mocha' tu pun buat2 senyum yg terkelat2.xpelaa..pes time..kekeke!Jadi aku rasa,ejaan seperti gambo di bawah itu sungguh
bagus bagi mereka2 yang jarang2 sekali minum minuman jenis2 itew.gambo ni aku amek kat 1 supermarket kt galle,sri lanka.
Tapi aku rase,budak 'mocha' itu xkan sebut salah lagi selepas ini.huhuhu!tapi specky bee cakap,nasib baik dier order mocha tu sebut 'mocha',kalu dier order CAPUCINNO?????korang pikir ler sendirik! keng!keng!keng!
(kalo laa ade kengkawan specky bee terbaca blog aku ni..mampos aku!!!)

SKYNET YG &#@&$!!!

Nk menaip name dia pon haku rasa berhangennn jeerk.Org pakai die kut2 ler lagi pantas dari Pos Malaysia,rupanya lagi hammpeehh!Sebenornye,prob ni jadi kt caw. tuuuuuutt je.kt tmpat lain aku xpasti ok ke idak.biler aku call tnye,dia ckp xjmpe umah.padahal,dah sah2 alamat aku tu ade tulis jalan spital,takkan ler ko xdpt cari spital tu kt mana.kurier kompeni lain okey je anto brg kt umah aku.gamak kalo da bute ati sgt xnmpak signboard hospital,pegilah tnye pej.pos ke,budak2 darjah 1 yg kayuh basikal kt tepi jalan tu pun boley jawablaar.haisshhh!!bagi aku tu sumer alasan jer..alasan org2 pemalas.aku tak tau dia malas dari segi fizikal,ataupun malas dari segi mental atau kedua2nye skali.bile aku call boley pulak marah2 aku,ckp xjumpe umah.eeeiii aiiii!takkanlaa ko ndak suruh aku buat umah sebelah opis ko..supaya despacth ko yg pintar berfikir itu sonang anto ke rumah aku.senggaalll!!

aku paling benci org yg cakap bohong+buat keje ndak tak ndak nieh.cam melepaskan batuk di tangga.kalo aku sumpah ko batuk xbenti2 baru ko tau..tapi xpee...xpee...cam tajuk blog aku tuh, what u give, u get back! aku xde nk balas pape..tapi tak org lain,tuhan balas kt ko balik..huhuhuhu! apepun aku doakan yg terbaik utk org2 yg mcm gitew..yg pastinye,aku dan anak cucu aku akan ban ler kompeni ko lepas nih..!

kesian ooppss! sekian..
aku-yg-agak-emo-hari-nih...kikikikiki!

Saturday, May 16, 2009

POTTY TRAINING


Yeaayy!! hari ni adalah hari pertama si Honey Bee menjalani Potty Training.hihihi.sampai ke petang ni,nmpaknya dh 2x dia kencing atas aku.Huhu!xpe..sabar..sabar..memang semua tu aku kena hadapi jugak.Well,byk sebab kenapa aku buat keputusan utk Honey Bee menjalani potty training.

1. melentur buluh,bior dari rebung
sebelum aku buat keputusan ni,2minggu aku stadi dulu di web cara2 train anak ke toilet.dan hasil pembacaan aku tu,umur 1thn ke 2thn adalah waktu terbaik utk potty training.sbb kalo dah lebih,anak tu jadi selesa dgn diapers dorang.so,semakin susah nk train baby kalo dia terbiasa dgn diapers.

2.Prevention is better than cure
Slalunye,baby2 selalu elergi @ gatal2 disebabkan pakai diapers.Walaupun anak aku xpernah ada masalah mcm tu,tapi aku kena sentiasa beware.Sbb mana tau tiba2 pulak kene ruam gatal2 tu kan.maklumlah,da besar,mkn pun mcm2.jadi posibility ada.so,baik aku cegah,ye tak?

3.Menggalakkan proses komunikasi
Umo baya2 si Honey Bee (setahun 8 bulan)mulut tgh kecoh2 nk bercakap.bolehlah sebijik2 cakap.so,dgn adanya potty training ni,aku rasa komunikasi dia pun akan bertambah baik.sbb dia kena bgtau bilakah masa dia nk ke toilet.contohnye skang dia da boley ckp,"ibu,nak cicing..nak aaa akk.."tapi kekadang tu,dh buang pun baru nk bagitau.huhu!xpe2..slow2.hehe!

4.Save my money!!
hahaha!tu adalah benefit yg paling beso dgn potty training ni.Kt sri lanka ni diapers dianggap barang mewah.harga dia pon mewaaaaahh kt sini.1pack diapers yg agak ok,tapi jenama xbape glamer,harga cecah RM4o.Yg jenama Pampers mmg aku ban sbb pelekat dia mmg menyakitkan hati.Yg Pampers jenis pelekat magic tu pulak harga cecah RM50.kalo yg Huggies ke ape ke,lagilaar.cecah RM100 pn ada/pack.Prnah sekali ktorg bwk dari malaysia smpai 5-6pack,caj lebih muatan tu RM500.hohoho!!Daripada aku buang duit tu ke dlm tong sampah,baik aku ajo si Honey Bee pegi toilet.bolehlah aku beli brg mekap aku ke,ubat kurus aku ke kan.hahahaah!

5.Persediaan For little Honey Bee
Point no.5 ni berkaitan jugak dgn point no.4.Huhuhu!manalah tau,thn depan aku dimurahkan rezeki dgn kehadiran org baru ke pulak dlm keluarga Bee ni kan.Ade jugak perancangan nk memeriahkan ahli keluarga kami.Honey Bee pun da besar.asik panggil sume patung dia adik,adik.kesian pulak aku tgk.jadi,kalaulah diizikan tuhan,ktorg mgkin akan berempat pulak.so,perbelanjaan utk diapers bolehlah ditransfer kepada org baru.huhu!

6.Anti Leceh
aku ni sejenis mak2 yg boleh dikategorikan dgn anti leceh.xske usung2 susu berbakul2 ke,ataupun letak diapers dlm handbang.Oleh sbb itu jugaklah,aku pilih utk breastfeed je anak aku dulu.bende ni maybe disebabkan hidup ktorg yg sentiasa travel kesana kemari.jadi xkuasa aku nk bwk bakul2 susu,nk bancuh susu tgh jalan@ dlm flight.perangai anti leceh aku tu pun sedikit sebanyak bg kesan kepada keputusan utk potty training ni.so,kalaulah berjaya usaha aku ni,maksudnye xpayahlah aku susah2 carik toilet yg ada tmpat salin diapers.(kt sini,susah siot nk cari.aku rasa kt odel jela kot ade toilet tmpat salin diapers!)

Mmm..sebenarnya dh 2mggu jugak dah aku beli potty tu.tapi xde kekuatan&kesempatan lagik.hahah!sebenarnye bukan potty sgtla yg aku beli.aku beli potty yg jenis boleh letak kt mangkuk tandas org dewasa tu.bagi aku yg tu lebih practical.sbb dah lepas buang,boleh flush je terus.xpayah susah2 nk mencuci pulak bekas tu.Lg 1 sebab,aku rasa jenis potty yg cmtu lebih mendewasakan anak aku sebab dah biasa menggunakan tandas sebenar.kalo pakai yg kepala kartun tu ker,ade cam handle basikal tu ker,1 keje aku pulak nk ajor dia pakai real toilet bila da besar nnti.maklomlah kan,aku kan ANTI LECEH! HAHAHAHAH!
Yg ni konfem bukan anak aku.anak aku lagi cumel&xbace buku lam toilet.huhuhu!

Saturday, May 9, 2009

al-fatihah...

aku pun tak tau nk mula kat mana entry ni.rasa sedih betul2 menyelimuti diri aku skang ni.sahabat yg aku sifatkan org yg baik,yg berhati mulia,dah tinggalkan aku..selepas dapat tau arwah dimasukkan ke wad kritikal,aku dah draft utk kwn2 yg lain doakan dia.tapi nmpaknya,yg aku publish adalah salam takziahku buat keluarga deq sue pula..berikut adalah perbualan aku dgn bestfriend dia,jun,yg jugak kawan yg rapat dgn aku di sekolah teknik jln stadium alor star.

j_junaidah :salam,wei, aku ada berita sedeh. d'su dh dimasukkn ke wad paliatif A.K.A umh rehat wat terakhir
imperius_muggle: allah
j_junaidah :dia lani kritikal, bernafas pkai bntuan oksigen
mperius_muggle: ya ka
j_junaidah : paru2 dia sblh knn dh x berfungsi masuk air. keadaan dia sgt kritkal
imperius_muggle: allahuakhbar
j_junaidah: aku xberkesempatan lg nk p tgk,insyaallah sbtu pgi on da way nk blk kdh imperius_muggle: ya ka
j_junaidah: aku sggh tgk dia sat. last kimo dia ritu yg ke4 ja
imperius_muggle: aritu ja dia kata dok sihat
j_junaidah: then dia kna radioterapi.tp lum smpt nk buat dia jd sesak nfas lak.past kimo 2 alhamdulillah
imperius_muggle: patutla 2-3hari ni aku dok teringat kt dia
j_junaidah: then lps tu..kanser tu bengkak balik
j_junaidah: ermm, kita pakat2 doakan dia wei

imperius_muggle:ni yg buat aku nk balik ni
j_junaidah: aku dh dok teriak dh
imperius_muggle: aku nk jumpa dia jugak2
j_junaidah: 14 hb ni last kt melaka
j_junaidah: then depa nk transfer pi pakar kt KL

imperius_muggle: kalo aritu time aku balik dia kt kedah,mmg aku p dah rumah dia
j_junaidah: klu mmg xleh nk wat apa lg
j_junaidah: depa nk bw blk sepital penang,papahal senang dkat dgn kg
.
imperius_muggle:aa,betoi2
j_junaidah: time tu dia kt melaka,mmg dr kata hrpn tu sgt tipis, mgkn jugak keajaiban tu ada,sbb dia msh muda,n klu kuat utk lwn suma tu dia buleh
imperius_muggle: ya kai?allah,sian kawan aku
j_junaidah: tp perlu sokongan kuat dr org sekeliling.aku nk sgt pi wei. tp aku xdan. aku nk siapkn thesis lg
imperius_muggle:suma mestila ada hal msg2.nk wat cmna
j_junaidah: tu la. aku pon br ja sdh present projek ptg td. lps ni kalut nk hntr thesis
j_junaidah: aku hrp smpt la aku jumpa dia smp sbtu.berdoa jala.mdhn umur dia d pnjgkn.berday dia dh dekat.19.5 ni

imperius_muggle: mm,kita pon xley buat apa dah
j_junaidah: aku semakin takut wei
imperius_muggle: doa ja.ikut ati aku nak ja aku beli tiket mlm ni gak wei
j_junaidah: sbb sllu aku tgkorg akn p bila dkt2 dgn tarikh lahir dia.xsggup nk kehilangan dia
j_junaidah: yala:seyes wei,dia kwn yg baik aku rasa.tak ready lg nak ilang kwn camtu
j_junaidah:aku teringat g ms last aku jupa dia/kami pi main bowling...

imperius_muggle: tak leh nk terima la weh
j_junaidah: ms tu dia suka sgt. aku yg rpt dgn dia ni lagi terasa
imperius_muggle:aku bnda yg paling aku teringat kt dia
j_junaidah: dia mmg hepi sgt bila ada kwn2 pi tgk dia
imperius_muggle: masa form 1,pagi2 kami kena mengaji quran.dia mengaji sungguh sedap
j_junaidah: btoi2. mmg sora sedap
imperius_muggle:pastu ustazah tnya dia ada belajaq @ masuk pertandingan ka
j_junaidah: dia mg rajin ngji
imperius_muggle:dia kata xprnah.blajaq kt bapak dia ke mak dia aku xingat dia jwb masa tu aku rasa salute sgt kt dia
j_junaidah:mmg pon sora dia sedap.syok ja dgr dia ngji.dia mmg bgs la
imperius_muggle: mmm,tu la benda yg paling2 aku ingat
j_junaidah: xpnh nk saket kn hati aku..aku mmg cukup slesa dgn dia
imperius_muggle: mm,tu laa..aku rasa mmg tuhan betul sayang la kat dia.sbb tu dia kasi ujian sakit camtu.hilang dosa2 dia weh,sakit camtu
j_junaidah: ya, btoi2.aku pon PK cmtu wei.kt sini br ja lps ada pengumuman ada bdk hostel kami accident n lani tgh koma
imperius_muggle: mm,kita ni xtau la lagi mcmana cara tuhan nk ambik.dok selesa2 sgt.sakit apa pun
j_junaidah: tu la.bnd nk jd kn: sapa pon xtaw

2 hari selepas perbualan kami,aku dikejutkan dgn berita pemergian sahabatku,NORSURIANI IBRAHIM(deq sue) akibat kanser payudara.tanda menunjukkan dia hamba kesayangan Allah ialah jemputan panggilan Allah itu disahut pada hari jumaat..alhamdulillah..aku pasti arwah sedang tersenyum bahagia sekarang..doa utk diri aku dan seluruh umat islam sekalian semoga aku & kalian juga akan ditempatkan di tempat org2 yang bahagia seperti Deq Su..

p/s:June,thanks byk2 bg info ye.at least,aku tak rasa ralat sgt sbb aku sempat call2 & buat lawak kt arwah sebelum dia pi.dia sungguh happy time tu.gelak2 je dia.aku pasti sgt dia skrg pun tgh happy.tgh senyum,gelak2.dia org yg baik,june.dia pasti ditempatkan dlm golongan yang sebaik2nya.janji Allah itu benar.jgn sedih,jgn nangis.redhalah pemergiannya.sekurang2nya penderitaan sakit yg ditanggung arwah selama ni dh berakhir..kan?
gambo kenangan bersama arwah deq su di hari perkahwinanku..(dek su duduk baris depan nombor 3 dari kiri.)semoga Allah mencucuri rahmat keatasnya..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...